Volg ons via
 
 

Reclame-weekmenu week 9

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Andijviesla met eieren
  • Gebakken aardappelen (5 kg.aard.€ 1.69 Super de Boer)

Andijviesla met eieren

400 gr.andijvie,1 tomaat,1/2 komkommer,zout,4 hardgekookte eieren,4 el olie,2 el azijn,peper
 
De struik andijvie wassen,schoonmaken en in zeer dunne reepjes snijden.Goed laten uitlekken.De tomaat in plakjes of partjes snijden en de komkommer in plakjes schaven.De plakjes komkommer met zout bestrooien en in een vergiet laten uitlekken.De eieren pellen en in partjes snijden.Olie, azijn,zout en peper door elkaar kloppen.Andijvie,tomaat en komkommer met de dressing mengen en de sla in een schaal doen,de partjes ei erop leggen.
 
Dinsdag
  • Stamppot rode kool met appel en ananas
  • Gepaneerde speklapjes (kg. € 4.99 Super de Boer)

Stamppot rode kool met appel en ananas

1 1/2 kg aardappelen-1 kg rode kool-2 zoetzure appelen-4 ringen ananas (blik),3 kruidnagels,azijn,suiker,peper,zout,boter,melk

De aardappelen in grove stukken snijden.De kool van buitenste bladeren en stronk ontdoen,dan heel fijn snipperen.De ananas in stukjes snijden.

De aardappelen met de rode kool,kruidnagels,scheutje azijn,peper en een mespunt suiker met weinig water en zout in 25 minuten gaar koken.Een beetje melk heet maken.

De appels schillen,klokhuizen verwijderen en in kleine blokjes snijden.De aardappelen met de rode kool en een beetje hete melk fijnstampen.De kruidnagels verwijderen.De stukjes appel en ananas erdoor roeren met een klontje boter.

Gepaneerde speklappen

500 gr. speklappen zonder zwoerd,1 teentje knoflook,1 ei,kruiden-paneermeel,olie,peper en zout

Het ei en de knoflook in een schaal doen.De speklappen in blokjes snijden,peper en zout erbij en alles goed mengen met het geklopte ei en de knoflook.Even laten intrekken.De stukjes speklappen door het kruiden-paneermeel halen en bakken in de olie op een klein vuur.
 
Woensdag
  • Boomstammetjes (400 gr. € 2.79 Lidl)
  • Broccoli (500 gr. € 0.79 Super de Boer)
  • Gekookte aardappelen

Boomstammetjes met appelsaus

4 boomstammetjes,1 appel,citroensap,1 dl appelsap,1/2 dl creme fraiche,50 gr.boter,peper en zout 

Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijdt de appel in dunne schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met wat citroensap. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de boomstammetjes in ca. 2 minuten rondom bruin. Bak de boomstammetjes met het deksel schuin op de pan in ca. 10 minuten op zacht vuur gaar. Verwarm ondertussen in een steelpan het appelsap tegen de kook aan en pocheer de appelschijfjes ca. 7 minuten op zacht vuur in het appelsap Roer tenslotte crème fraiche door het appelsap en breng de appelsaus op smaak met zout en peper. Leg het vlees op een schaal en giet de appelsaus erover. 

Donderdag
  • Rijst
  • Shoarmavlees (500 gr. € 2.89 Lidl en 1 kg.€ 4.75 AH)

Rijst met shoarma

500g shoarmavlees,boter,2 tomaten,1 rode paprika,1 prei,1 blikje mais,1 ui 
 
Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Maak de prei schoon en snij hem in ringetjes. Laat de maïs uitlekken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees bruin en gaar. Voeg dan de tomaten, paprika, prei en maïs toe en bak dit even mee. Geef de gekookte rijst er apart bij. 
Vrijdag
  • Witlofschotel (Bij Deen en Spar 500 gr. € 0.59)
  • Aardappelpuree

Witlofschotel met spekjes en kaas

 750 gr. witlof,200 gr.spekjes,200 gr.geraspte kaas,2 eieren,paneermeel

Maak aardappelpuree. Bak de spekjes. Snijd de witlof in reepjes en kook het kort zodat het nog knapperig is. Laat het goed uitlekken en doe de spekjes en 100 gr. kaas erdoorheen. Doe een laag aardappelpuree in een ovenschaal en daarop het witlofmengsel, dan de rest van de aardappelpuree eroverheen. Kluts de eieren en giet dit over de puree, dan wat paneelmeel en de rest van de kaas.
Even in de oven 20 min. op 200 graden en eventueel nog even onder de grill voor een knapperig korstje.
 
Overige reclame
 
Edah
1 kg hamlappen 6.49
1 kg hamburgers 4.99
250 gr.boerenkool 0.79
500 gr.sperziebonen 1.49
AH
1 kg shoarma of gyrosvlees 4.75
1 kg schnitzels 7.90
C-1000
275 gr.Unox rookworst 0.99
300 gr.spinazie 0.99
1 kg Hollandse wokreepjes kalfsvlees 8.98
Deen
1 kg sucadelappen 4.99
1 kg Italiaans gehakt 3.98
500 gr.gepaneerde schnitzels 3.99
1 kg rundersaucijzen 4.99
500 gr.witlof 0.59
Spar
500 gr.witlof 0.59
500 gr.hachee/goulashvlees 3.29
1 kg rundervinken 7.90
1 kg schouderkarbonade 4.99
Vomar
5 gehakt koteletto's 2.25
400 gr.Spaanse spinazie 0.99 ma-di-wo
1 kg gemarineerde kipfilet 5.99
1 kg runderlappen 6.98
400 gr.gegrilde kippenbouten 1.99
Super de Boer
500 gr.biefstuk 6.49
5 kg aardappelen 1.69
1 kg speklappen 4.99
1 kg runderhamburgers 5.99
1 kg gekruide kipkarbonade 3.49
500 gr.Broccoli 0.79
Lidl
400 gr. boomstammetjes 2.79
500 gr.shoarmareepjes 2.89
 
Wil je nog meer goedkope recepten zien,meld je dan even aan bij;
 
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-02-2006
Hits: 4372
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig