Volg ons via
 
 

Weekmenu zonder pakjes en zakjes week 46 2011

Weekmenu | De recepten zonder pakjes en zakjes voor week 46 2011

Maandag

  • Andijvieschotel

1kg aardappelen 
0,5dl melk 
zout 
peper 
750g andijvie 
nootmuskaat 
1 ui 
boter 
500g gehakt 
1 dl bouillon 
100g geraspte kaas

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetjes water en zout gaar.
  • Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
  • Doe de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en laat deze wat slinken.
  • Maak de ui schoon en snipper hem.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg dan de ui toe en bak deze even mee.
  • Voeg dan de bouillon erbij.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Stamp de aardappelen fijn en roer er wat peper, nootmuskaat en de melk erdoor.
  • Schep de helft van de puree in de ovenschaal, schep hierop het gehaktmengsel, op het gehaktmengsel de andijvie en als laatste de rest van de aardappelpuree.
  • Bestrooi het met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter.
  • Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Dinsdag

  • Spaghetti in kaassaus

400g spaghetti 
2 uien 
2 eetlepels olie 
1 teentje knoflook 
1 blik artisjokharten 
3dl melk 
200g geraspte kaas 
peper 
zout 
paprikapoeder 
1 blikje krab 
gehakte peterselie

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
  • Pel het knoflookteentje en hak hem fijn.
  • Laat de artisjokkenharten uitlekken en snijd ze doormidden.
  • Laat de krab uitlekken en snij deze in stukjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook.
  • Roer er dan de melk, kaas, peper, zout en paprikapoeder door.
  • Laat dit zachtjes koken tot de kaas gesmolten is.
  • Schep dan het krabvlees en de spaghetti erdoor.
  •  Laat het goed warm worden en bestrooi het met peterselie.

Woensdag

  • Hongaarse stamppot
  • Rookworst

1kg aardappelen 
zout 
peper 
nootmuskaat 
1dl melk 
1 rode paprika 
2 theelepels karwijzaadjes 
750g witte kool 
150g spekblokjes

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de kool schoon en snijdt deze in dunne reepjes.
  • Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Doe dan de paprika en karwijzaadjes erbij en laat dit een paar minuten meebakken.
  • Schep dan de witte kool erdoor en bak dit ongeveer 5 minuten mee tot de kool beetgaar is.
  • Breng in een steelpan de melk aan de kook.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door.
  • Schep het koolmengsel door de aardappelpuree.

Donderdag

  • Gemarineerde gebakken kipblokjes
  • Rijst
  • Gemengde salade

1 teentje knoflook 
2 eetlepels gehakte verse koriander 
¼ theelepel zwarte peper 
1 eetlepel oestersaus 
1 eetlepel sojasaus 
1 eetlepel whisky 
zout 
witte peper 
500g kipfilet 
3 eetlepels olie

  • Pel het knoflookteentje en pers het uit.
  • Wrijf het knoflook, koriander en zwarte peper in een vijzel tot er een pasta ontstaat.
  • Doe de pasta in een schaal en meng er de oestersaus, sojasaus, whisky, wat witte peper en zout door.
  • Snijd de kipfilets in blokjes en schep deze door de marinade.
  • Laat de kipfilet 2 uur marineren.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de kipblokjes in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar.

Vrijdag

  • Gebakken aardappelen met uien en spek
  • Hamlapjes

1kg aardappelen 
150g spekblokjes 
4 uien 
200g jong belegen kaas 
2 eetlepels gehakte peterselie 
zout 
peper

  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes.
  • Kook de aardappelplakjes in een pan met wat water en zout 5 minuten en giet ze dan af.
  • Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen.
  • Snijdt de kaas in kleine blokjes.
  • Bak in een grote koekenpan de spekblokjes uit en voeg dan de uiringen toe.
  • Bak deze even mee.
  • Voeg dan de aardappelplakjes toe en laat ze lichtbruin en gaar worden.
  • Voeg dan de blokjes kaas toe, leg een deksel op de pan en laat de kaas smelten.
  • Strooi dan wat peterselie over het gerecht.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-11-2011
Hits: 997
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, recepten, andijvie, spaghetti, stamppot, kipblokjes, gebakken aardappelen met uien en spek