Volg ons via
 
 

Weekmenu week 14 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
  • Snijbonen (C-1000 400 gr. € 1.99)
  • Gekookte aardappelen
  • Schnitzels (Edah 1 kg. € 7.99)

Snijbonen in mosterdsaus

750g snijbonen,zout,200 gr.spekblokjes,1 ui,1 teentje knoflook,1 dl koffieroom,2 el mosterd 

Maak de snijbonen schoon en snijdt ze in kleine schuine stukjes Kook de snijbonen in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Pel de ui en knoflookteentje en snipper deze. Bak de spekblokjes uit. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee. Giet de koffieroom erbij en roer de mosterd erdoor. Laat de saus warm worden, maar niet koken. Laat de snijbonen even uitlekken en schep ze door de mosterdsaus.
 

Dinsdag
  • Witlof met gekookte eieren
  • Aardappelpuree

Witlof met gekookte eieren

1 kg witlof – 100 gram boter – 4 hard gekookte eieren – nootmuskaat – zout
 
Het voetje van de witlofstronk snijden en de bittere kern verwijderen. De stronken wassen en in de lengte door midden snijden. De groente met iets zout in de boter gaar smoren, ca. 20 minuten. Af en toe omdraaien. De eieren halveren en opdienen bij de gesmoorde witlof. De gesmolten boter en de nootmuskaat erbij serveren. 

 
Woensdag
  • Macaroni met courgettesaus(Courgette C-1000 € 0.59)

400g macaroni,1 courgette,2 uien,2 teentjes knoflook,1 rode paprika,2 el olijfolie,peper,zout,1 bekertje creme fraiche,75 gr.geraspte kaas

Was de courgette en snijd deze in kleine stukjes. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de stukjes courgette in ongeveer 5 minuten gaar. Schep dan de courgette uit de pan. Doe de rest van de olie in de pan en fruit hierin de uien en knoflook glazig. Voeg dan de paprika toe en bak deze even mee. Doe dan de helft van de courgettestukjes erbij en doe de rest van de courgette in een kom en pureer deze met een staafmixer. Voeg de courgettepuree en de crème fraiche toe aan het groentemengsel. Breng dit alles op smaak met peper en zout. Giet de macaroni af, laat deze even uitlekken en doe deze in een schaal. Schep de courgettesaus over de macaroni en bestrooi het met kaas. 

Donderdag
  • Uienstamppot met spek (Edah, 4 kg.uien € 0.89)

500g speklappen,zout en peper,mosterd,bloem,boter,1 1/2 kg aardappelen,2 kg uien,azijn

Bestrooi de speklappen met wat peper en zout en besmeer de speklappen met wat mosterd. Wentel het vlees dan door de bloem. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de aardappelen en was ze. Verhit de boter in een pan en bak hierin de speklappen in ongeveer 30 tot 40 minuten bruin en gaar. Doe de aardappelen in een pan met een beetje water en zout en leg de uiringen hier bovenop. Kook dit een half uur en stamp het fijn. Roer de jus van de speklappen erdoor en naar smaak nog wat peper en zout en een scheutje azijn. Leg de speklappen boven op de stamppot. 

Vrijdag
  • Bloemkool
  • Gekookte aardappelen
  • Tartaartjes (Super de Boer 1 kg € 6.48)

Tartaartjes met piccalillysaus

4 tartaartjes,peper en zout,50 gr.boter,2 1/2 dl piccalilly,2 dl koffieroom

Bestrooi de tartaartjes met wat zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak ze 4 minuten per kant. Haal ze dan uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Roer de piccalilly door de bakboter. Voeg beetje voor beetje de koffieroom toe. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Schenk een beetje van de saus over de tartaartjes en geef de rest er apart bij.

Wil je tips over de recepten,kom dan eens kijken bij:
http://www.clubs.nl/community/default.asp?clubid=341654

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-04-2006
Hits: 1501
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig