Volg ons via
 
 

Reclame-recepten week 18

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Edah

1 kg hamlappen 5.99
1 kg kipfilet 5.99
Kropsla 0.49
250 gr. snijbonen 0.99

Exotische hamlappen

500gr. hamlappen,peper,zout,olie,2 uien,2 teentjes knoflook,1 groene paprika,1 el kerrie,500 gr.rijst, 1 dl sinaasappelsap,1/2 tl gemberpoeder 

Snijd de hamlappen in reepjes en bestrooi ze met peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes. Maak de prei schoon, snijd hem in ringen, was ze en laat ze uitlekken. Verhit wat olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg dan de uien, knoflook en paprika toe en bak dit een paar minuten mee. Doe dan de kerriepoeder, prei, sinaasappelsap, gemberpoeder en wat peper en zout erbij. Breng het aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes sudderen. Lekker met rijst.

Kipfilets met kerriesaus 

 50 gr boter
4 kipfilets
1 ui
2 theel kerrie
1 eetl bloem
4 dl bouillon (blokje)
1 appel
1 dl koffieroom
zout

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Wrijf de kipfilets in met wat zout. Verhit de boter in een pan en bak hierin de filets mooi bruin. Haal de kipfilets uit de pan en fruit de ui en kerrie eventjes in de braadboter. Roer de bloem door het ui-kerrie mengsel en scheutje voor scheutje de bouillon. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Schil de appel, snijd hem in kleine blokjes en doe de blokjes in de saus. Leg de kipfilets weer in de pan en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg zout naar smaak toe. Leg de kipfilets op een schaal. Haal de pan van de hittebron en roer de koffieroom door de saus.

 Sla met paprika

1 krop sla
1 rode paprika
1 ui
3 eetlepels azijn
0.5 theelepel suiker
zout
peper
2 eetlepels grove mosterd
8 eetlepels olijfolie
2 eieren
2 eetlepels gehakte bieslook


Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eiren 10 minuten. Laat ze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in plakjes. Maak de sla schoon, was deze, droog de sla en scheur de blaadjes in stukjes. Doe de sla in een kom. Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Meng de ui en paprika door de sla. Roer in een kom de suiker door de azijn en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Voeg dan de mosterd, wat peper en zout toe en roer er de olie door. Schep deze dressing door de salade. Garneer de salade met de plakjes ei en strooi er de bieslook over.

Snijbonen met kaas 

750 gr snijbonen
1 theel citroensap
2 eetl boter
6 eetl geraspte kaas

Haal de snijbonen af, was ze en snijd ze klein. Kook de snijbonen in een pan met een beetje water, zout en citroen sap in 7-10 minuten gaar Giet de snijbonen af, schud er een klontje boter en de geraspte kaas door. Lekker met een varkenslapje en gekookte aardappelen.

Albert Heijn

2 komkommers 0.79
1 kg schnitzels 6.99

Gestoofde komkommer

1 kg komkommer
2 uien
2 eetlepels boter
zout
peper
sap van een halve citroen
4 eetl zure room
2 eetl gehakte bieslook

Maak de komkommers schoon, als ze er mooi uitzien hoeven ze niet geschild te worden, allleen goed wassen is dan voldoende. Snij de komkommers in blokjes. Pel de uien en snipper ze. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien goudgeel. Voeg dan de komkommers toe en laat deze even meebakken. Voeg dan wat zout, peper en citroensap toe en laat de groenten op een lage hittebron zachtjes 10 minuten stoven. Wel af en toe omscheppen. Roer op het laatst de zure room door de komkommer en laat het goed warm worden. Bestrooi de komkommer met gehakte bieslook. Lekker met karbonade en gekookte aardappelen.

Hongaarse schnitzels 

4 schnitzels
100g boter
zout
peper
2 uien
30g bloem
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
4dl bouillon (blokje)
1dl koffieroom

Strooi wat zout en peper over de schnitzels. Maak de uien schoon en snipper ze. Verhit de boter in een pan en bak hierin de schnitzels mooi bruin. Haal dan het vlees uit de pan een bak in het achter gebleven bakvet de uien. Roer de bloem, tomatenpuree en paprikapoeder erdoor. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon erbij. Laat het sausje enkele minuten koken en voeg dan de koffieroom toe. Leg de schnitzels in het sausje en laat het vlees warm worden. Leg de schnitzels op een schaal, giet er een gedeelte van de saus over en geef de rest er apart bij. Lekker met rijst en doperwtjes.

C-1000

500 gr.Broccoli 0.69
400 gr.Rode bieten 0.99
1 kg. Italiaanse wokreepjes 4.99

Broccoli à la creme 

750 gr broccoli
20 gr boter
20 gr bloem
0,5 dl bouillon (blokje)
0,5 dl melk
zout
peper
sap van een halve citroen
1 eidooier

Maak de broccoli schoon, was ze en kook ze in een pan met een klein beetje water en zout in 10-15 minuten gaar. Laat de broccoli goed uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer hier de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus is ontstaan. Klop de eidooier los met een klein beetje melk en klop er een beetje van de warme saus door. Haal de saus van de hittebron en roer er het eimengsel door. Maak de saus af met peper, zout en het citroensap. Schep de saus door de broccoli en laat het alles goed warm worden. Let op: de saus mag niet meer koken.

Bietenschoteltje

2 uien
30 gr boter
400 gr gekookte bietjes
sap van 1 citroen
zout
peper
tijm
kruidnagelpoeder
2 hard gekookte eieren
aarappelpuree van een halve kilo aardappelen
100 gr geraspte kaas

Maak de uien schoon en snijd ze fijn. Snij de bieten in blokjes. Verhit de boter in een pan en fuit hierin de uien. Voeg dan de bietjes toe en bak deze even mee. Roer er het citroensap, zout, tijm, kruidnagelpoeder en de in stukjes gesneden eieren door. Vet een ovenschaal in en schep het groentemengsel hierin. Spuit er een rand van aardappelpuree omheen en strooi geraspte kaas over de aardappelpuree. Zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Super de Boer

1 kg rundergehakt 3.49
1 kg runderhamburgers 5.99
500 gr. bieflappen 5.99
1 kg kipdrumsticks 4.99
1 kg speklappen 4.99
Bloemkool 0.99
5 kg aardappelen 1.39
2 kg uien 0.79
1 kg riblappen 6.98
1 kg shoarmavlees 5.78
1 kg saucijzen 3.48

Tropische gehaktballetjes

350g rundergehakt
1 ui
1 ei
3 eetlepels bloem
2 eetlepels azijn
1 eetlepel ketjap
4 schijven ananas (blik)
1dl ananassap (uit het blik)
2 eetlepels suiker
pan met frituurvet
peper
zout

Maak de ui schoon en snipper deze. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui, ei, peper en zout door. Vorm van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Schep 2 eetlepels bloem op een bord en wentel hier de gehaktballetjes door. Verhit het frituurvet en bak hierin de gehaktballetjes bruin en gaar. Laat de gehaktballetjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijdt de ananasschijven in stukjes. Breng in een steelpan de azijn, ketjap, de stukjes ananas, ananassap en de suiker aan de kook en draai dan de hittebron laag. Doe de overgebleven bloem in een kopje en roer dit met wat water tot een papje. Roer dit papje door de saus. Schep de gehaktballetjes door de saus en laat deze in ongeveer 10 minuten warm worden.

Pikante biefreepjes 

600g bieflappen
peper
zout
4 vleestomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
4 eetlepels ketjap
1 eetlepel sambal
suiker
2 eetlepels azijn

Snijd de bieflappen in reepjes en bestrooi ze met een beetje peper en zout. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en pers deze uit. Verhit de olie in een wok en bak hierin de reepjes vlees mooi bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan de tomaten erbij en roerbak deze even mee. Roer de ketjap, sambal, snufje suiker en azijn door elkaar en giet dit bij het vlees. Lekker met rijst en tomatensalade.

Ajam ketjap 

8 drumsticks
1 ui
2 teentjes knoflook
zout
olie
3 theelepels sambal oelek
2,5dl water
3 theelepels ketjap manis
3 theelepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel citroensap

Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper deze fijn. Wrijf in een vijzel de ui, knoflook, wat zout en de sambal fijn. Verhit wat olie in een wok en fruit hierin het ui - knoflookmengsel eventjes. Voeg dan het water, suiker, ketjap en citroensap toe, breng dit aan de kook en laat dit een paar minuten koken. Doe dan de drumsticks erbij en laat dit 15 - 20 minuten zachtjes sudderen tot de drumsticks gaar zijn. Lekker met rijst.

Rijst met speklapjes 

250g rijst
zout
peper
50g boter
500g speklappen
2 uien
4 eieren

Snij het vlees in kleine blokjes en strooi er wat peper en zout over.Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de uien toe en bak dit zachtjes tot het vlees gaar is. Als het vlees gaar is schep dan de rijst erdoor. Klop de eieren los en giet dit bij de rijst. Blijf wel steeds omscheppen tot de eieren zijn gestold. Maak het rijstgerecht eventueel nog af met een beetje peper en zout.

Blanke uiensoep 

500 g uien
40 g boter
30 g bloem
1 l bouillon (bouillontablet)
1 eidooier
scheutje melk
peper
2 eetl gehakte bieslook

Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien glazig. Roer de bloem door de uien en voeg dan scheutje voor scheutje de bouillon toe. Blijf roeren tot de soep gebonden is. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Roer de eidooier los met een scheutje melk en doe er een beetje van de warme soep bij. Haal de pan van de hittebron en roer er het eimengsel door. Maak de soep op smaak met peper en strooi er de bieslook over.

Spitskool met shoarmavlees

50g spekblokjes
500g shoarmavlees
450g spitskool in kleine reepjes
2 teentjes knoflook
1 theelepel peper
1 eetlepel bloem
1dl water

Maak de spitskool schoon en snijd hem in reepjes. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Bak in een wok de spekblokjes uit en voeg het shoarmavlees en de knoflook toe. Roerbak het tot het vlees gaar is. Doe dan de spitskool erbij en roerbak dit 5 minuten. Roer dan de peper en de bloem erdoor. Voeg dan het water toe en laat het nog 5 minuten zachtjes sudderen. Lekker met rijst.

Saucijsjes in mosterdsaus 

4 saucijsjes
melk
paneermeel
40g boter
30g bloem
2dl bouillon (blokje)
2 eetlepels mosterd
zout
peper

Leg de saucijsjes eventjes in warm water, droog ze dan af en wentel ze door de melk en dan door de paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de saucijsjes mooi bruin. Haal de saucijsjes uit de pan. Roer de bloem door de bakboter en voeg beetje voor beetje de bouillon toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de mosterd en een beetje peper en zout aan de saus toe. Leg de saucijsjes in de saus en laat ze nog 10 minuten zachtjes stoven.

Deen

1 kg runderlappen 6.98
500 gr.boomstammetjes 2.95
Bloemkool 0.95
500 gr.asperges 2.49

Bloemkool met ham

1 bloemkool,2 uien,1 el boter,zout en peper,nootmuskaat,2 dl bouillon,250 gr.ham,1 el gehakte peterselie,2 el geraspte kaas
 
Maak de bloemkool schoon,verdeel in roosjes,was deze.Maak de uien schoon en snipper deze.Snijd de ham in kleine reepjes.Kook dan de bloemkoolroosjes in een pan met de bouillon,zout,peper en nootmuskaat in 10 minuten beetgaar.Laat de roosjes dan uitlekken.Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkoolroosjes.Strooi hierover de ham,peterselie en de geraspte kaas.Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.
 
Deze reclame-recepten komen van: 
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-04-2006
Hits: 2082
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig