Volg ons via
 
 

Weekmenu zonder pakjes en zakjes week 49 2011

Weekmenu | Alle recepten voor week 49 2011.

Maandag

  • Boerenkoolschotel met appel

1kg boerenkool 
4 uien 
50g boter 
750g aardappelen 
1 rookworst 
2 appels 
peper 
zout 
2 eetlepels paneermeel

  • Haal de nerven uit de boerenkool en was de kool grondig.
  • Snijd de boerenkool grof.
  • Maak de uien schoon en snijd ze fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien glazig.
  • Voeg de boerenkool toe en fruit die even mee.
  • Doe er 2 dl. water bij en wat zout en smoor het geheel één uur op laag vuur.
  • Schil en was intussen de aardappelen, snijd ze in plakjes van een halve centimeter dik en kook ze ineen pan met een beetje water en zout acht minuten en giet ze af.
  • Snijd de rookworst in plakjes.
  • Schil de appels en verdeel ze in partjes.
  • Doe de helft van de boerenkool in een ingevette ovenschaal en verdeel daarover de plakjes aardappelen en de worst.
  • Strooi er wat peper over.
  • Leg de rest van de boerenkool erop en verdeel hierover de appelpartjes.
  • Bestrooi het geheel met paneermeel en zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Dinsdag

  • Macaroni met tonijn

400g macaroni 
1 eetlepel olie 
2 uien 
1 rode paprika 
2 blikjes tonijn 
1 bekertje creme fraiche 
1 eetlepel Italiaanse kruiden 
100g geraspte kaas 
peper 
zout

  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin eventjes de uien.
  • Voeg de paprika toe en bak deze even mee.
  • Voeg dan de creme fraiche, geraspte kaas en de tonijn erdoor en blijf roeren tot er een saus ontstaat.
  • Maak de saus af met de Italiaanse kruiden en zonodig wat peper en zout.
  • Schep de macaroni door de saus en laat dit goed warm worden.

Woensdag

  • Stamppot ijsbergsla met spekjes en kaas
  • Tartaartjes

1kg aardappelen 
zout 
peper 
nootmuskaat 
1dl melk 
1 krop ijsbergsla 
150g belegen kaas 
150g spekblokjes 
1 ui 
1 klein blikje maïs

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de sla schoon, snijd deze in reepjes, was de slareepjes en laat ze uitlekken.
  • Laat de maïs uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Verwarm in een steelpan de melk.
  • Voeg dan de ui toe en bak deze even mee.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door.
  • Schep de sla, spek - uienmengsel en de maïs door de aardappelpuree.
  • Roer vlak voor het opdienen de kaasblokjes door de stamppot.

Donderdag

  • Aardappel-appel schotel
  • Kipfilet

1kg aardappelen 
2 uien 
150g spekblokjes 
2dl appelsap 
1 kippenbouillontablet 
0,5 theelepel rozemarijn 
peper 
zout 
4 appels 
citroensap 
150g ontbijtspek

  • Maak de uien schoon, snijdt ze doormidden en dan in dunne ringen.
  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt ze in plakken.
  • Besprenkel de appelplakken met wat citroensap.
  • Schil de aardappelen, snijdt ze in plakjes en was ze.
  • Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Giet de dan af.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit, voeg de uien toe en bak deze even mee.
  • Doe het appelsap in een steelpan, los hierin het bouillontablet in op en roer er wat peper en rozemarijn door.
  • Vet een ovenschaal in en leg hier een derde van de aardappelplakjes.
  • Leg de helft van de appelplakken boven de aardappelen, dan de helft van het spekmengsel op de appelplakken en hierop de helft van de overgebleven aardappelen.
  • Leg hier de rest van de appelplakken op, hierboven de rest van het spekmengsel en dek het af met de rest van de aardappelen.
  • Giet hier het appelsapmengsel over en bedek de schotel met de ontbijtspekplakjes.
  • Leg een deksel op de schaal of dek het af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Haal na 15 minuten de deksel of het folie van de schaal, zodat het spek knapperig wordt.

Vrijdag

  • Spitskool-wortelsalade
  • Gebakken aardappelen
  • Schnitzels

1 spitskool 
1 winterwortel 
1 krop sla 
2 appels 
citroensap 
6 eieren 
3 eetlepels mayonaise 
3 eetlepels yoghurt 
peper 
zout 
1 theelepel kerriepoeder 
1 theelepel mosterd 
2 eetlepels gehakte peterselie

  • Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
  • Laat ze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in stukjes.
  • Maak de kool schoon, schaaf deze fijn en doe de kool in een schaal.
  • Maak de wortel schoon, rasp deze en meng de geraspte wortel door de kool.
  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes.
  • Meng de blokjes appels met de stukjes ei door de kool.
  • Roer in een kom de mayonaise en de yoghurt door elkaar en meng er peper, zout, kerriepoeder, mosterd en peterselie door.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-12-2011
Hits: 1151
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, recepten, week 49 2011, boerenkool, macaroni, ijsbergsla, aardappelschotel, spitskool