Volg ons via
 
 

Reclame-recepten week 19

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Edah

1 kg filetrollade culinair 5.49
1 kg rundergehakt 2.99
1 bloemkool 0.99

Surinaams gehakt

2 sneetjes oud brood
400 gr.gehakt
4 eetlepels melk
5 eetlepels olie
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels gehakte peterselie
1 bouillonblokje
1 ei
peper

Haal de korst van de sneetjes brood en week deze even in een schaaltje met de melk. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Doe het gehakt in een kom. Knijp het brood uit en meng dit met gefruite ui en knoflook, tomatenpuree, peterselie het ei en wat peper door elkaar. Verkruimel hier boven het bouillonblokje en meng dit er goed door heen. Vorm van het gehaktmengsel 8 balletjes. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de gehaktballen in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar. Lekker met gekookte aardappelen en spitskool.

Bloemkool met pindasaus

1 bloemkool
1 ui
1 teentje knoflook
zout
1,5 theelepel sambal
1 eetlepel olie
8 eetlepels pindakaas
1 theelepel suiker
2dl water


Bereidingswijze :

Pel de ui en het knoflookteentje en hak deze fijn. Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout gaar. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook eventjes. Voeg dan de sambal, suiker en de pindakaas toe en roer er het water door. Giet de bloemkool af, doe deze in een schaal en schenk de saus erover. Lekker met rijst en gehaktballetjes.

Albert Heijn

1 kg rundergehakt 2.99 (zie recept bij Edah)
3 zakken a 500 gr.panklare groenten 3.58
500 gr.witte asperges 2.49
500 gr.varkenshaas 5.99

Asperges gegratineerd met kaas

1 kilo witte asperges, zout, 75 gram jongbelegen kaas, 50 gram boter, versgemalen zwarte peper.

Ruim water met zout aan de kook brengen. De asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden schillen. Circa 2 centimeter van de onderkant snijden. Asperges in circa 10 minuten beetgaar koken. Asperges uit laten lekken en in een lage ovenschaal leggen. Boter smelten en over de asperges schenken. Kaas raspen en over de asperges strooien. Bestrooien met peper en zout en in het midden van een warme oven (200 graden) in circa 20 minuten gaar en goudbruin laten worden.

C-1000

1 kg bananen 0.69
400 gr.gemengde sla 0.99

Bananentoetje

4 bananen
citroensap
1 grote reep chocolade (puur)
1dl koffieroom

Pel de bananen en besprenkel ze met citroensap. Brokkel de chocoladereep in kleine stukjes. Vermeng in een kom de chocolade met de koffieroom. Zet de kom in een pan met zachtkokend water en laat de chocolade smelten. Wel geregeld roeren. Leg de bananen op bordjes en giet de saus erover.

Deen

500 gr.Italiaanse schnitzels 5.00
500 gr.Lamslappen 5.00
2 kg half om half gehakt 5.00 (zie recept bij Edah)
1 kg kipfilet 5.00
1 kg sperziebonen 2.00
3 pakken a 450 gr.spinaziedeelblokjes 1.00

Rijst met kip

250g rijst
3 eetlepel olie
350g kipfilet
1 ui
1 teentje knoflook
250g champignons
1 eetlepel ketjap
zout
peper
2 tomaten

Snij de kipfilet in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper hem. Pel de knoflook en pers hem uit. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Ontvel de tomaten en snij ze in plakjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet bruin en gaar. Voeg dan de ui, champignons en knoflook toe en bak dit 5 minuten. Schep de rijst door de kipfilet en voeg de ketjap, wat peper en zout toe. Laat dit nog 5 minuten zachtjes bakken. Garneer met plakjes tomaat.

Sperziebonen met spekjes

500g sperziebonen
zout
100g spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout beetgaar. Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn. Bak in een pan de spekblokjes uit en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak deze even mee. Giet de sperziebonen af en schep het spek-uimengsel erdoor.

Super de Boer

3 pizza's Big americans 4.99
500 gr. Hollandse asperges 2.49 (zie recept bij AH)
1 komkommer 0.59
1 kg tartaartjes 6.48
1 kg ribkarbonade 6.48
400 gr.roerbakgroenten 1.69
1 kg kipfilet (zie recept bij Deen)
450 gr. minikrieltjes 0.89

Tartaartje speciaal

4 tartaartjes
zout
peper
100 gr boter
2 eieren
2 eetl melk
peterselie

Bestrooi de tartaartjes met peper en zout. Klop de eieren los met de melk en een beetje zout. Verhit 75 gram boter in de pan en bak hierin de tartaartjes aan alle kanten mooi bruin. Verhit in een andere pan de rest van de boter en giet hier de eieren in. Roer hier goed door zodat het een roerei wordt. Leg de tartaartjes op een schaal en verdeel het roerei over de tartaartjes. Bestrooi het met gehakte peterselie.

Indische karbonade

4 ribkarbonades
zout
peper
50g boter
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels tomatenpuree

Strooi wat zout en peper over de karbonades. Pel het knoflookteentje en pers hem uit. Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades bruin. Haal ze dan uit de pan. Voeg aan de braadboter de knoflook, tomatenpuree, sambal en de ketjap toe. Leg de karbonades terug in de pan en laat het nog 15 minuten zachtjes sudderen. Lekker met rijst en boontjes.

Bron: http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-05-2006
Hits: 3218
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig