Volg ons via
 
 

Reclame-recepten week 20

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Edah

1 kg schouderkarbonade 4.99
1 kg kipshoarma 5.74
450 gr.Aviko aardappelschotel 0.99
500 gr. aardbeien 2.49
4 st. paprikamix 1.49
450 gr.CelaVita golfjes of mini-krieltjes 0.79

Karbonade met appel schouder

4 schouderkarbonades
zout
peper
2 uien
2 appels
50g boter

Strooi wat zout en peper over de karbonades. Verhit de boter in een pan en bak hierin 20 minuten de karbonades mooi bruin en gaar. Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Bak in de achtergebleven bakvet de uien en appels mooi bruin. Schep de ui en appel over het vlees.

Albert Heijn

2x400 gr. roerbakmix 1.99
1 kg bananen 1.39
2 dozen a 450 gr. deelblokjes spinazie 1.12
2x1 kg kipfilet 10.48
1 kg shoarmavlees 4.48
500 gr. sperziebonen 1.39

Bananencrème uit de oven

4 bananen
5 eetlepels appelmoes
2 eetlepels bruine suiker
3 appels
1dl slagroom
2 eieren
citroensap

Pel de bananen, sprenkel er wat citroensap over en prak ze fijn. Meng hier de slagroom, appelmoes en de eieren door en roer dit tot een glad papje. Vet een ovenschaal in. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snijd ze in ringen en besprenkel deze met citroensap. Leg de appel ringen in de ovenschaal, schep de bananencrème erover en strooi er de bruine suiker over. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Oosterse kip met taugé

400 g kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 dl bouillon (blokje)
2 eetlepels olie
1 eetlepel azijn
5 eetlepels ketjap
3 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel sambal
3 eetlepels pindakaas
300 g taugé

Maak de uien schoon en snipper ze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in de wok en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar. Haal dan het vlees uit de pan. Doe de uien en knoflook in de wok en bak deze een paar minuten. Meng de bouillon, azijn, ketjap, tomatenketchup, suiker en sambal goed door elkaar en giet dit bij de uien en knoflook in de pan. Breng dit aan de kook en roer er de pindakaas door. Voeg de kipfilet en taugé aan de saus toe en laat dit goed warm worden. Lekker met rijst.

Sperziebonen met ham 

750 gr sperziebonen
zout
50 gr spekblokjes
1 ui
200 gr gekooke ham
2 eetl gehakte peterselie

Haal de boontjes af, was ze en breek ze een keer door midden. Kook de bonntjes in een pan met een klein beetje water en zout in 15-20 minuten gaar. Maa intussen de ui schoon en snipper hem. Snij de ham in reepjes. Bak de spekblokjes uit en bak dan de ui mee. Voeg dan de ham toe. Giet de sperziebonen af en meng deze bij het spek-ui mengsel. Bestrooi het geheel met gehakte peterselie. Lekker met aardappelpuree.

C-1000

3 kg Elstar Handappelen 2.29
500 gr. tomaten 0.59
500 gr. witte druiven 1.29
500 gr. spinazie 0.49
1 kg kalfslappen 11.99

Spinazieschotel 

1kg aardappelen
1dl melk
zout
peper
nootmuskaat
750g spinazie
4 eieren
150g ham
100g geraspte kaas

Schenk water in een steelpan, breng dit aan de kook en kook hierin 5 minuten de eieren. Laat de eieren onder koud stomend water afkoelen en pel ze. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een beetje water met zout gaar. Zoek de spinazie uit, was ze en laat ze in een pan met een beetje zout en het aanhangende water slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en strooi er wat nootmuskaat over. Vet een ovenschaal in en schep hierin de spinazie. Leg hierop de eieren. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree boven op de eieren in de ovenschaal. Snij de ham in blokjes en leg verdeel deze over de aardappelpuree. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Deen

1 kg schouderkarbonades 3.00
500 gr. Minute Steak Provencaal 5.00
500 gr. Hongaarse schnitzels 5.00
7 kinderbananen 1.00
3 zakken a 600 gr. verse krieltjes 2.00
2 zakken a 750 gr. ribbel frites 1.00

Super de Boer

1 kg rundersaucijzen 5.98
1 kg grillsaucijzen 5.99
1 kg saucijzen Argentina Fire 5.99
1 kg saucijzen rozemarijn-tijm 5.99
500 gr. varkensschnitzels 4.99
1 kg Spaanse saucijzen 5.99
2 kg kippenbouten gekruide 4.09
500 gr. gemengd gehakt 1.89
400 gr. andijvie 1.19
150 gr. soepgroenten 0.59
1 paprika 0.79

Engelse saucijsjes

125g bloem,zout,peper,2 eieren,2 dl melk,8 saucijsjes,20 gr.boter 

Zeef de bloem met wat zout en peper in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Roer van het midden uit de eieren door de bloem en verdun het beslag met de melk. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Zet het beslag 1 uur in de koelkast. Prik de saucijsjes met een vork in. Verhit de boter in een pan en bak hierin in ongeveer 10 minuten de saucijsjes mooi bruin en gaar. Leg de saucijsjes met een kleine tussenruimte in een ovenschaal en sprenkel de bakboter erover. Giet het beslag over de saucijsjes en zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de bovenkant bruin is. Lekker met een salade.

Paprikaschnitzel

4 schnitzels
60g boter
zout
peper
1 eetlepel paprikapoeder
0,5 eetlepel tomatenpuree
0,5 eetlepel bloem
2 eetlepels koffieroom

Bestrooi de schnitzels met wat peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak hierin de schnitzels in ongeveer 6 - 10 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar. Haal de schnitzels uit de ban en fruit in het achter gebleven bakvet het paprikapoeder en de tomatenpuree eventjes. Voeg dan de bloem toe en giet er beetje voor beetje 1 deciliter water bij. Laat de saus een minuutje koken en doe er dan de koffieroom bij. Leg het vlees op een schaal en giet de saus erover.

Pittige gehaktballen

500g rundergehakt
5 aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels maïzena
1 theelepel mosterd
2 theelepels sambal
1 ei
zout
peper
4 eetlepels olie

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Giet ze af, prak ze fijn en laat ze wat afkoelen. Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Doe het gehakt in een kom en meng er de aardappelen, ui, knoflook, peterselie, maïzena, mosterd, sambal, ei, wat peper en zout door. Vorm van het gehaktmengsel 8 ballen. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballen in 15 - 20 minuten mooi bruin en gaar. Lekker met macaroni en een salade.

Andijvie met eieren 

1kg andijvie
zout
nootmuskaat
6 eieren
40g boter
30g bloem
2dl melk
peper
nootmuskaat


Bereidingswijze :

Maak de andijvie schoon, snijdt deze in reepjes en was deze. Kook de andijvie in een pan met ruim water en een snufje zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Spoel dan de andijvie af onder de koude kraan en laat de andijvie uitlekken. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in kleine stukjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de stukjes ei en de andijvie door de saus. 

Nu 90 goedkope seizoensrecepten van groenten bij:
http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-05-2006
Hits: 1473
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig