Volg ons via
 
 

Reclame-recepten week 22

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Reclame met een * staat een recept onderaan.

Edah

1 kg waspeen 0.59*
1 kg shoarmavlees 3.99*
1 komkommer 0.39*
500 gr.tomaten 0.69

Albert Heijn

8 hamburgers 5.49
5 trostomaten 0.99
500 gr.witlof 0.59 *

C-1000

500 gr.witlof 0.49*
1 kg gemarineerde kipdrumsticks 2.99

Spar

500 gr.broccoli 1.19*
250 gr.champignons 0.79*
1 kg kippenpoten 2.99
500 gr.varkensfiletlapjes 4.99*

Lidl

500 gr.sperziebonen 0.89*
500 gr.broccoli 0.65*

Super de Boer

500 gr.kipfiletblokjes 4.99
500 gr.biefstuk 6.99
10 saucijzen Argentina fire 4.99
500 gr.schouderkarbonade piri piri of Smokey Texas 4.99
500 gr.sperziebonen 1.29*
1 aubergine 0.49*
400 gr.roerbakgroenten extra 1.69

-----------------------------------------------------------------

Gesmoorde worteltjes met gember

1kg worteltjes
50g hazelnoten
35g boter
4 eetlepels gembersiroop

Worteltjes schrappen en wassen. Snijd de worteltjes in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat dan de noten afkoelen. Verhit in een pan de boter, voeg de worteltjes toe, leg een deksel op de pan en laat de worteltjes in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar smoren. Roer dan de gembersiroop door de worteltjes. Doe de worteltjes in een schaal en bestrooi ze met de geroosterde hazelnoten.

Rijst met shoarmavlees 

500g shoarmavlees
boter
2 tomaten
1 rode paprika
1 prei
400g witte rijst
1 blikje maïs
1 ui

Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Maak de prei schoon en snij hem in ringetjes. Laat de maïs uitlekken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees bruin en gaar. Voeg dan de tomaten, paprika, prei en maïs toe en bak dit even mee. Geef de rijst er apart bij.

Komkommersla 

2 uien
2 komkommers
8 eetlepels yoghurt
2 theelepels olie
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
zout
peper
suiker
gehakte dille

Maak de uien schoon en snipper deze fijn. Schil de komkommers en snijdt ze in dunne reepjes. Doe de yoghurt in een schaal en meng er de olie, azijn, mosterd, zout, peper en een snufje suiker door. Schep hier de uien en komkommers door. Bestrooi het met wat gehakte dille.

Witlof met gehaktsaus 

1kg witlof
citroensap
peper
zout
nootmuskaat
250g gehakt
1 klein blikje tomatenpuree
25g boter
2 eetlepels bloem
1dl water

Maak de struikjes witlof schoon, was ze en kook ze in een pan met een beetje water, zout en citroensap in ongeveer 15 minuten beetgaar. Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de ui glazig. Voeg dan het gehakt toe en bak deze al omscheppend lichtbruin en rul. Roer er dan de tomatenpuree en de bloem door. Giet er dan beetje voor beetje het water erbij. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de witlof af en laat de struikjes uitlekken op een vergiet. Vet een ovenschaal in en leg hierin de struikjes witlof. Giet de gehaktsaus erover en zet de schaal in 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.

Broccoli met knoflook 

500g broccoli
zout
2 teentjes knoflook
25g gehakte amandelen
1 eetlepel olie

Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 - 8 minuten beetgaar. Laat dan de broccoliroosjes uitlekken. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook eventjes. Voeg dan de gehakte amandelen en broccoliroosjes toe en roerbak dit 5 minuten. Lekker met gekookte aardappelen en karbonade.

Champignons à la creme 

700 gr kleine champignons
1 ui
25 gr boter
20 gr bloem
1,5 dl bouillon (blokje)
paar druppels citroensap
scheutje melk of room

Maak de champignons schoon. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Roer de bloem erdoor en beetje voor beetje de bouillon. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Doe de champignons in het sausje, breng het aan de kook en laat het zachtjes 15 minuten koken. Wel regelmatig roeren. Maak de champignon a la creme af met wat zout, peper, citroensap en een scheutje melk of room. Lekker met een gehaktballetje en gekookte aardappelen.

Varkensfilet in champignonsaus 

750g varkensfilet
zout
peper
50g boter
2 uien
2 eetlepels bloem
2dl bouillon
1dl witte wijn
250g champignons
1 eetlepel gehakte peterselie

Snijd de varkensfilet in plakken van ongeveer 4 centimeter en bestrooi deze met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakken varkensfilet rondom bruin. Haal dan het vlees uit de pan. Fruit in de achter gebleven bakboter de uien glazig. Roer dan de bloem er door en giet beetje voor beetje de bouillon en de wijn erbij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Leg de plakken varkensfilet in de saus. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Voeg de champignons en de peterselie toe en laat het nog 5 minuten zachtjes stoven. Haal de plakken vlees uit de pan, leg ze op een schaal en giet de saus erover. Lekker met patat en een tomatensalade.

Sperziebonen in saus 

500g sperziebonen
zout
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
150g spekblokjes
1 eetlepel bloem
1dl melk
gehakte peterselie

Maak de sperziebonen schoon, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout 10-15 minuten. Laat ze uitlekken. Pel de sjalotjes en knoflook en hak ze fijn. Bak in een pan de spekblokjes uit, voeg de ui en knoflook toe en bak dit even mee. Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje de melk bij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Schep de sperziebonen door de saus en laat dit goed warm worden. Bestrooi  met peterselie. Lekker met aardappelpuree.

Gebakken aubergineplakken

2 grote aubergines
zout
bloem
100 gr boter

Snij het stronkje van de aubergines af, was ze en snij ze in plakken van een halve centimeter dik. Strooi een beetje zout over de plakken en wentel ze door bloem. Verhit de boter in een pan en bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin. Lekker met een bal gehakt en gekookte aardappelen.

Wil je meer van dit soort recepten,meld je dan even aan bij;

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-05-2006
Hits: 1575
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig