Volg ons via
 
 

Weekmenu week 3 2012

Weekmenu | Alle recepten voor week 3 2012.

Het weekmenu met alle recepten voor week 3 2012:

Maandag

  • Ovenschotel met bietjes en gehakt

1kg aardappelen 
500g gekookte bietjes 
75g boter 
2 uien 
0,5 eetlepel gedroogde tijm 
500g gehakt 
0,5dl melk 
peper 
zout 
1 theelepel pittige mosterd

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Aardappels schillen en in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Bietjes schillen en in plakken snijden.
  • In hapjespan boter verhitten en ui 3 minuten zachtjes bakken.
  • Bietenplakjes en tijm toevoegen, alles met deksel op de pan ca. 5 minuten stoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Het gehakt rulbakken, overtollig vet eraf laten lopen en gehakt bestrooien met zout en peper.
  • Aardappels afgieten, even laten uitdampen en tot puree stampen.
  • Melk, mosterd, 50 gram boter en zout en peper naar smaak, door de puree mengen.
  • Bietjes in ingevette ovenschaal leggen, gehakt er over verdelen en afdekken met aardappelpuree.
  • Schaal in het midden van de oven zetten en het gerecht in 25-30 minuten afbakken.

Dinsdag

  • Rijstschotel met gebakken eieren

400g rijst 
3 uien 
150g taugé 
4 eieren 
4 eetlepels pindakaas 
2 eetlepels ketjap 
1,5 theelepel sambal 
150g ham 
halve krop ijsbergsla 
2 eetlepels olie 
50g boter

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de uien schoon.
  • Was de taugé en laat deze uitlekken.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Maak de sla schoon en snij deze in dunne reepjes.
  • Verhit de olie in een wok en bak hierin de uien eventjes.
  • Voeg dan de sambal, ketjap en pindakaas toe.
  • Goed roeren.
  • Doe nu de ham en de taugé erdoor.
  • Verhit in een koekenpan de boter en bak hierin de eieren.
  • Voeg de rijst toe aan het ui-pindakaas mengsel.
  • Laat dit goed warm worden en voeg dan de reepjes sla erdoor.
  • Leg de gebakken eieren op de rijst.

Woensdag

  • Stamppot andijvie met champignons
  • Rookworst

1kg aardappelen 
zout 
50g boter 
200g chorizo 
250g champignons 
1dl melk 
600g andijvie 
peper 
nootmuskaat

  • Snijdt de chorizo in blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes.
  • Maak de andijvie schoon, snijdt ze in smalle reepjes, was deze en laat ze uitlekken,
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de chorizo uit.
  • Voeg dan de champignons toe en bak deze even mee.
  • Maak in een steelpan de melk warm.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Roer de warme melk , peper en nootmuskaat door de aardappelpuree.
  • Schep dan de andijvie, chorizo en champignons door de aardappelpuree.

Donderdag

  • Aardappelen
  • Bloemkool
  • Karbonaadjes

400g vastkokende aardappelen 
1 teentje knoflook 
1 theelepel kurkuma 
0,5 theelepel gemberpoeder 
1 ui 
3 eetlepels kokos 
1 theelepel citroensap 
200g bloemkoolroosjes 
2 eetlepels boter 
1 eetlepel kerriepoeder 
0,5 theelepel komijnzaadjes 
2dl melk 
mespunt suiker 
2 eetlepels gehakte koriander

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze fijn.
  • Was de bloemkoolroosjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  • Voeg dan de kurkuma, kerriepoeder, komijnzaadjes en gemberpoeder toe en bak deze even mee.
  • Schep dan de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes erdoor en doe de kokos, melk, suiker en citroensap erbij.
  • Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes gaar zijn., de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes moeten wel heel blijven.
  • Strooi vlak voor het opdienen de koriander erover.

Vrijdag

  • Bonenschotel met ham
  • Tartaartjes

1 ui 
boter 
200gr ham 
1 blik witte bonen in tomatensaus 
1 eetlepel gehakte peterselie 
100g geraspte kaas 
75g paneermeel

  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Snijdt de ham in blokjes.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de hamblokjes toe en bak deze even mee.
  •  Schep de wittebonen in tomatensaus en de peterselie erbij en doe dit mengsel in de ovenschaal.
  • Meng de kaas en het paneermeel door elkaar en strooi dit over de bonenschotel.
  • Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-01-2012
Hits: 1245
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
weekmenu, recepten, bietjes, gehakt, rijst, eieren, andijvie, bloemkool, karbonaadjes, bonen, tartaartjes