Volg ons via
 
 

Reclame-recepten week 23

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 

Edah

1 kg gemengd gehakt 2.99*
Verse pizza salami 1.99
Galiameloen 0.99
1 kg mandarijnen 1.49
250 gr.cherrytomaten 0.79

Gehaktbrood
300 gr.aardappelen,melk,peper,zout,300 gr.gehakt,1 ei,1 ui,1 kleine prei,paprikapoeder,50 gr.geraspte kaas,margarine

Kook 300 gr.geschilde aardappelen gaar en maak er met melk,peper en zout een puree van.Meng 300 gr.gehakt,1 ei,1 geraspte ui,1 in ringen gesneden prei,paprikapoeder en 50 gr.geraspte kaas door de puree.Doe de massa in een ingevette kleine cakevorm en zet dit 35 minuten in een matig hete oven 175C.

C-1000

1 kg nectarines 1.79
1 kg saté 8.90
400 gr.andijvie grof 0.99

Spar

Bloemkool 0.99*
500 gr.verse worst of saucijsjes 2.39*
500 gr.kiwi's 1.29
500 gr.satévlees 4.99
450 gr.spinazie 0.49 per pak
1 kg kipfilet 5.49*

Bloemkool met piccalillysaus
1 bloemkool,zout,4 el piccalilly,1 bekertje zure room, peper

Maak de bloemkool schoon en kook hem in water met zout in 20 minuten gaar.Verwarm 4 el piccalilly en roer er 1 bekertje zure room door.Warm de saus goed door en maak hem op smaak met peper.

Verse worst speciaal 

500g verse worst
bloem
4 eetlepels olie
3 uien
1 klein flesje licht bier
2 laurierbladen
5 geplette peperkorrels

Leg de braadworst ruim een half uur in een schaal met warm water. Maak de uien schoon en snipper deze. Strooi wat bloem op een bord. Haal de worst uit het water, droog hem af met keukenpapier en wentel de verse worst door de bloem. Verhit de olie in een pan en bak hierin de verse worst rondom mooi bruin. Voeg de uien toe en laat deze ook mooi bruin van kleur worden. Haal dan de worst even uit de pan. Giet iets minder dan de helft van het bier in de pan, draai de hittebron hoog en laat al roerend het bier verdampen. Giet dan de rest van het bier erbij en voeg de laurierbladen en peperkorrels toe. Leg de worst weer in de pan, leg een deksel op de pan en laat de worst in ongeveer 15 - 20 minuten gaar stoven. Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Oosterse kip met taugé 

400 g kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 dl bouillon (blokje)
2 eetlepels olie
1 eetlepel azijn
5 eetlepels ketjap
3 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel sambal
3 eetlepels pindakaas
300 g taugé

Maak de uien schoon en snipper ze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in de wok en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar. Haal dan het vlees uit de pan. Doe de uien en knoflook in de wok en bak deze een paar minuten. Meng de bouillon, azijn, ketjap, tomatenketchup, suiker en sambal goed door elkaar en giet dit bij de uien en knoflook in de pan. Breng dit aan de kook en roer er de pindakaas door. Voeg de kipfilet en taugé aan de saus toe en laat dit goed warm worden. Lekker met rijst.

Super de Boer

2 kg saucijzen 5.98
1 kg shoarmavlees 5.99*
6 gepaneerde hamburgers 3.99
500 gr.kalkoenfiletschnitzels 4.99
Bloemkool 0.99 zie recept Spar
1 kg Jonagold appelen 0.89
500 gr.kiwi's 1.49
Krop andijvie 0.49
5 kg aardappelen 1.99

Spaghetti met shoarmasaus 

500g shoarmavlees
2 uien
200g prei
1 theelepel shoarmakruiden
40g boter
40g bloem
2,5dl bouillon
400g spaghetti

Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de boter in een pan en bak hierin het shoarmavlees gaar. Voeg de uien en shoarmakruiden toe en bak deze even mee. Doe dan de prei erbij en bak deze even mee. Roer dan de bloem erdoor en giet er beetje bij beetje de bouillon erdoor. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Schep de saus over de spaghetti.

Andijvie met ham 

1 kg andijvie
zout
peper
30 gr bloem
30 gr boter
2 dl bouillon (blokje)
0,5 dl melk
100 gr geraspte kaas
200 gr gekookte ham in plakjes

Maak de andijvie schoon en snijd ze in reepjes. Was de reepjes goed, doe ze met het aanhangende water in een pan en laat ze slinken. Voeg er wat zout bij en laat dan de andijvie heel goed uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan 100 gram geraspte kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en leg hierin om en om een laag andijvie, saus en ham. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter op het gerecht. Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Lekker met aardappelpuree.

Albert Heijn

1 kg slavinken 4.99*
500 gr.scholfilet 7.79
1 kg haas of ribkarbonades 6.49
500 gr.sperziebonen 0.89*

Italiaanse slavinken 

4 slavinken
3 eetlepels olie
1 ui
1 teentje knoflook
3 tomaten
1,5dl bouillon
1 eetlepel basilicum
peper
zout

Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Ontvel de tomaten en snijdt ze in partjes. Verhit de olie en bak hierin de slavinken aan alle kanten mooi bruin. Haal dan de slavinken uit de pan en fruit in het achter gebleven bakvet de ui en knoflook eventjes. Voeg dan de tomaten toe en bak deze een paar minuten. Giet dan de bouillon erbij, breng het aan de kook en voeg basilicum, zout en peper toe. Leg de slavinken in de saus en stoof ze in ongeveer 10 minuten gaar. Lekker met macaroni en doperwtjes

Sperziebonensalade 

300g sperziebonen
zout
peper
1 rookworst
3 eetlepels olie
3 eetlepels azijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte bieslook
0,5 komkommer
2 eieren

Maak de sperziebonen schoon, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Wel de rookworst in warm water, laat hem afkoelen en snijd hem in dunne plakjes. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes. Maak de komkommer schoon en snijd hem in blokjes. Meng de olie, azijn, mosterd, peterselie, bieslook, peper en zout door elkaar. Doe de sperziebonen in een schaal en schep er de rookworst, komkommer en de eieren door. Giet het olie-azijn mengsel erover en schep alles goed door elkaar.

Bron; http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken


 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-06-2006
Hits: 1640
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig