Volg ons via
 
 

Weekmenu week 7 2012

weekmenu

Maandag

  • Roergebakken bloemkool met kaassaus
  • Gekookte aardappelen
  • Hamlapjes

1 bloemkool 
zout 
2 sjalotjes 
1 eetlepel olie 
40g boter 
40g bloem 
1,5dl melk 
100g geraspte kaas 
1 eetlepel gehakte selderij

  • Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout 10 minuten.
  • Laat dan de bloemkoolroosjes goed uitlekken.
  • Maak de sjalotjes schoon en snipper deze.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotjes.
  • Voeg de bloemkool toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  • Schenk beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat.
  •  Laat de kaas in de saus smelten en roer er de selderij door.
  • Schep de saus door de bloemkool.

Dinsdag

  • Witte bonen met prei en worst
  • Rijst

1 ui 
250g prei 
50g boter 
1 rookworst 
1 blik witte bonen in tomatensaus 
zout 
peper 
paprikapoeder

  • Maak de prei schoon, snij deze in ringen, was ze en laat ze uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Snij de rookworst in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui.
  • Voeg dan de prei toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg dan de witte bonen toe en de plakjes worst toe en laat dit goed warm worden.
  • Maak het op smaak af met peper, zout en paprika poeder.

Woensdag

  • Aardappelsalade met salami en Leidse kaas

600g aardappelen 
3 eetlepels olie 
1 theelepel mosterd 
1 theelepel suiker 
peper 
zout 
200g salami 
200g jonge Leidse kaas 
200g doperwten (blik) 
2 sjalotjes 
3 eetlepels gehakte peterselie 
1 ei 
1 tomaat 
2 eetlepels mayonaise

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water zout gaar.
  • Giet dan de aardappelen af, laat ze afkoelen en snijdt ze in blokjes.
  • Breng in een steelpan water aan de kook en kook hierin het ei 10 minuten.
  • Laat het dan schrikken onder de koude kraan, pel het ei en snijdt hem in plakjes.
  • Snijdt de salami en de kaas in kleine blokjes.
  • Laat de doperwten uitlekken.
  • Pel de sjalotjes en snipper deze.
  • Snijdt de tomaat in plakjes.
  • Doe de aardappelblokjes in een schaal en schep er de salami, kaas, doperwten, sjalotjes en peterselie door.
  • Klop in een kom de olie, mosterd, suiker en wat peper en zout door elkaar en schep dit door de salade.
  • Garneer met plakjes tomaat, plakjes ei en wat toefjes mayonaise.

Donderdag

  • Aardappelen met mosterd-kaas saus
  • Spinazie
  • Vis

1kg aardappelen 
40g boter 
1 ui 
40g bloem 
1 eetlepel mosterd 
3dl melk 
100g geraspte oude kaas 
peper 
zout

  • Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes bijna gaar.
  • Verhit ondertussen in een pan de boter en fruit hierin de ui eventjes.
  • Roer er dan de bloem en de mosterd door en giet er dan beetje voor beetje de melk bij.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Haal de pan van de hittebron en roer er dan de kaas door.
  • Breng zonodig de saus op smaak met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakjes aardappelen.
  • Schenk de saus over de aardappelen en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Lekker met gestoofde vis en spinazie.

Vrijdag

  • Russische gehaktballetjes met augurkensaus
  • Gebakken aardappeltjes
  • Sla

500g gehakt half om half 
4 eetlepels paneermeel 
½ dl melk 
2 uien 
12 ansjovisfilets 
zout 
peper 
75g boter 
4 augurken 
4 eetlepels tomatenketchup 
1dl kruidenazijn 
5 eetlepels koffieroom

  • Maak de uien schoon en snipper deze heel fijn.
  • Hak de ansjovis fijn.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Doe het gehakt in een kom en meng er het paneermeel, melk, uien, ansjovis, wat peper en wat zout door.
  • Vorm van het gehaktmengsel kleine balletjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin en gaar.
  • Haal dan de balletjes uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
  • Laat in de achter gebleven boter de augurken warm worden.
  • Voeg dan de tomatenketchup en azijn toe en laat de saus aan de kook komen.
  • Roer er dan de koffieroom door en giet de saus over de gehaktballetjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-02-2012
Hits: 1180
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bloemkool, witte bonen met prei en worst, aardappelsalade, aardappelen, gehaktballetjes