Volg ons via
 
 

Weekmenu week 8 2012

weekmenu

Maandag

  • Broccoli-aardappelschotel

500g broccoli 
1kg aardappelen 
500g rundergehakt 
boter 
100g champignons 
1 bekertje zure room 
150g geraspte kaas 
1 eetlepel paprikapoeder 
1 theelepel chilipoeder 
peper 
zout

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
  • Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten en laat ze uitlekken.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 2 minuten.
  • Laat ze goed uitlekken.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Meng de paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout goed door het gehakt.
  • Verhit een beetje boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
  • Doe de aardappelschijfjes, broccoli, gehakt -champignonmengsel en de zure room in een grote kom en meng dit goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het aardappelmengsel.
  • Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Dinsdag

  • Macaroni met mosterdsaus

350g macaroni 
1 bekertje creme fraiche 
1 bakje champignons in plakjes 
200g ham 
1 ui 
2 eetlepels tijm 
1 eetlepel peterselie 
1 eetlepel grove mosterd 
peper 
zout 
boter

  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de ui schoon en snipper hem.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin de ui eventjes.
  • Voeg dan de ham en champignons toe en bak deze even mee.
  • Strooi er een beetje zout, beetje peper en de tijm over.
  • Roer de mosterd door de creme fraiche en roer dit door het ui champignonmengsel.
  • Laat de saus goed warm worden.
  • Laat de macaroni even uitlekken, doe hem in een schaal en giet de saus erover.

Woensdag

  • Bonte aardappelsalade

1kg aardappelen 
0,5 theelepel kummel 
zout 
8 eieren 
150g boterhamworst 
2 tomaten 
1 zure augurk 
5 eetlepels bouillon 
peper 
nootmuskaat 
1 theelepel suiker 
1 theelepel mosterd 
mespunt cayennepeper 
2 eetlepels kruidenazijn 
4 eetlepels olie 
enkele olijven 
1 eetlepel gehakte peterselie

  • Was de aardappelen en kook ze ongeschild in een pan met een beetje water, kummel en zout gaar.
  • Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
  • Laat ze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in de lengte door.
  • Snijdt de worst in kleine stukjes.
  • Was de tomaten en snijdt ze in parten.
  • Snipper de augurk fijn.
  • Giet de aardappelen af en pel ze als ze nog warm zijn, prik ze hiervoor aan een vork.
  • Snijdt de aardappelen in blokjes en doe deze in een schaal.
  • Meng de boterhamworst, tomaten en augurk door de warme aardappelblokjes.
  • Doe de bouillon in een kom en meng peper, suiker, nootmuskaat, mosterd, cayennepeper, kruidenazijn en olie door elkaar.
  • Meng dit sausje door de aardappelsalade en laat de salade afkoelen.
  • Leg de halve eieren erop.
  • Garneer met peterselie en wat olijven.

Donderdag

  • Aardappelen met rookworst

150g spekblokjes 
750g aardappelen 
1 ui 
1 prei 
2 winterwortelen 
1 grote rookworst 
4 augurken

  • Schil de aardappelen, was deze en snijdt ze in kleine blokjes.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Maak de prei schoon, snijdt deze in ringetjes, was deze en laat ze uitlekken.
  • Maak de wortels schoon en snijdt ze in dunne plakjes.
  • Snijdt de rookworst in plakjes.
  • Snijdt de augurken in plakjes.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Voeg dan de ui en de aardappelblokjes toe, leg een deksel op de pan en laat ze 10 minuten zachtjes bakken, wel regelmatig omscheppen.
  • Voeg dan de prei en winterwortels toe en laat dit onder regelmatig omscheppen nog 10 minuten bakken.
  • Schep dan de augurken en plakjes rookworst erdoor en laat deze warm worden.

Vrijdag

  • Kipfilet met pasta
  • Sla
  • Gebakken aardappeltjes

4 kipfilets 
peper 
zout 
3 eetlepels pesto 
4 plakken parmaham (vleeswaren) 
50g boter

  • Snijd de kipfilets met een scherp mes aan de dikke zijkant in zodat er een soort zakje ontstaat.
  • Verdeel de pesto over de zakjes en wrijf de kipfilets in met peper en zout.
  • Wikkel elke kipfilet in een plakje ham.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de kipfilets in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en krokant.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 19-02-2012
Hits: 1167
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
broccoli, macaroni, aardappelsalade, rookworst, kipfilet