Volg ons via
 
 

Weekmenu week 10 2012

weekmenu

Maandag

  • Asperges met ham en eieren

2kg asperges
zout
1 theelepel suiker
8 eieren
200g gesneden achterham
4 takjes peterselie
150g boter

  • Schil de asperges zorgvuldig en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  • Breng in een pan ruim water met een snufje zout aan de kook.
  • Leg hierin de asperges en laat ze in 20 minuten gaar koken.
  • Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
  • Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Rol de plakjes ham op.
  • Knip boven een kopje de peterselie.
  • Laat in een pan de boter smelten.
  • Haal met een schuimspaan de asperges uit de pan en leg ze op een schaal.
  • Strooi er peterselie over en leg er de hamrolletjes en de halve eieren omheen.
  • Geef de gesmolten boter er apart bij.

Dinsdag

  • Spaghetti met gehaktballetjes

400g spaghetti
500g gehakt
peper
zout
paprikapoeder
1 ei
2 eetlepels paneermeel
2 uien
1 rode paprika
200g champignons
5 tomaten
1 blikje tomatenpuree
geraspte kaas
olie

  • Maak de uien schoon en snipper ze, snipper 1 ui extra fijn(deze is voor in het gehakt}.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Meng het gehakt met peper, zout, paprikapoeder, ei, paneermeel en het extra fijn gesnipperde ui.
  • Vorm hier kleine balletjes van.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem daarna uitlekken.
  • Verhit in een grote pan wat olie en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin.
  • Voeg dan de ui en paprika toe en bak deze even mee.
  • Voeg dan de tomaten en tomatenpuree toe en bak dit zachtjes 10 minuten.
  • Schep dan de spaghetti door de saus.
  • Geef er apart wat geraspte kaas bij.

Woensdag

  • Bonte pastasalade

400g macaroni
150g jong belegen kaas
150g rauwe ham
150g salami
2 appels
citroensap
4 tomaten
4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
2 eetlepels gehakte bieslook
zout
peper

  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Giet dan de macaroni af, doe deze in een vergiet, spoel de macaroni af onder de koude kraan en laat deze goed uitlekken.
  • Snijd de ham, kaas en salami in blokjes.
  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in blokjes.
  • Besprenkel de blokjes appel met citroensap.
  • Was de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Meng in een kom de tomatenketchup, olijfolie, azijn, bieslook, wat peper en zout door elkaar.
  • Doe de macaroni in een schaal en schep er de kaas, ham salami, appels en tomaten door.
  • Schep de dressing door de salade.

Donderdag

  • Exotische shoarmaschotel
  • Rijst

300g shoarmavlees
1 rode paprika
200g champignons
2 uien
2 teentjes knoflook
100g taugé
1 blik perziken
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal
zout
peper
olie

  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
  • Was de taugé en laat deze uitlekken.
  • Laat de perziken uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Verhit in een wok wat olie en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar.
  • Haal het vlees uit de wok en fruit in het achter gebleven bakvet de uien en knoflook eventjes.
  • Voeg dan de paprika en champignons toe en laat ook dit even mee bakken.
  • Roer de ketjap, sambal, peper en wat zout erdoor.
  • Doe het vlees weer in de wok en voeg ook de taugé en perziken toe.
  • Laat het gerecht goed warm worden.

Vrijdag

  • Kerriekarbonaadjes met appel
  • Gebakken aardappelen
  • Tomatensla

4 ribkarbonades
zout
peper
kerriepoeder
2 eetlepels olie
2 appels
2 eetlepels bruine suiker
4 velletjes aluminiumfolie

  • Bestrooi de karbonades met peper en zout en wrijf ze in met ruim kerriepoeder.
  • Bestrijk de velletjes folie met wat olie.
  • Leg de karbonades erop en bestrijk ze met de rest van de olie.
  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken.
  • Verdeel de plakken appel over de karbonades en bestrooi de plakken appel met wat kerriepoeder en bruine suiker.
  • Vouw de folie dicht, zodat er goed gesloten pakketjes ontstaan.
  • Leg de pakketjes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Vouw voor het opdienen de pakketjes open.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-03-2012
Hits: 1144
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
asperges, spaghetti, pastasalade, shoarma, rijst, karbonaadje