Volg ons via
 
 

Weekmenu week 11 2012

weekmenu

Maandag

  • Bietjesschotel met champignonkaassaus

1kg aardappelen
zout
1dl melk
nootmuskaat
750g gekookte bietjes
1 ui
250g champignons
boter
Voor de saus
40g boter
40g bloem
2dl melk
75g geraspte kaas
peper

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes. Stroop de bietjes en snijdt ze in plakjes. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Verhit 40 gram boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje bij beetje 2 deciliter melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas, zout en peper erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is Schep het champignonmengsel door de saus. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er 1 deciliter melk en de nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal, leg er de bietenplakjes boven op en giet hier de saus over. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Dinsdag

  • Fruitige kipfilet
  • Rijst

500g kipfilet
3 ui
100g worteltjes
2 eetlepels olie
2 theelepels gembersnippers
3 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels kerriepoeder
4 ananasschijven
250g sperziebonen
1 eetlepel sojasaus
1dl ananassap
50 g rozijnen
100g ongezouten cashewnoten
peper
zout

Maak de sperziebonen schoon, snij ze in kleine stukjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.Laat ze uitlekken. Laat de ananas uitlekken, vang het vocht op en snij de ananasschijven in stukjes. Maak de uien schoon en snipper ze. Maak de worteltjes schoon en snij ze in kleine stukjes. Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met peper en zout. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipfilet bruin en gaar. Haal het vlees uit de pan en doe er de uien en worteltjes bij. Bak deze even en voeg dan de gember, de tomatenpuree en de kerriepoeder erbij. Voeg dan de sperziebonen, kipfilet, ananas, sojasaus, rozijnen en het ananassap erbij. Laat alles goed warm worden.

Woensdag

  • Frisse maaltijdsalade
  • Stokbrood

4 stengels bleekselderij
2 kiwi's
500g koude gekookte aardappelen
200g jonge kaas
200g salami
1/8 l crème fraiche
peper
zout
150g veldsla

Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes. Blancheer de stukjes bleekselderij 2 minuten in een pan met kokend water, spoel ze dan af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Schil de kiwi's, snijd van 1 kiwi vier plakjes af voor de garnering en snijd de rest van de kiwi's in kleine blokjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de kaas in kleine blokjes en de salami in reepjes. Was de sla en laat deze uitlekken. Schep in een kom de aardappelblokjes, kiwi blokjes, stukjes bleekselderij, kaasblokjes en salamireepjes door elkaar. Doe de crème fraiche in een kommetje en roer er wat peper en zout door. Giet de crème fraiche over de salade en zet de salade 1 uur op een koele plaats. Leg op vier borden een bedje van veldsla. Schep de salade nog een keer door elkaar en verdeel deze dan over de sla op de borden. Garneer de salade met de plakjes kiwi.

Donderdag

  • Gebakken kaasplakken
  • Bloemkool
  • Gekookte aardappelen

400g belegen kaas
2 eetlepels bloem
paneermeel
60g boter

Roer in een schaaltje de bloem met een beetje water tot een vrij dik papje. Snijdt de kaas in 4 plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Wentel dan de kaasplakken door het bloempapje en daarna door paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakken aan beide kanten goudbruin.

Vrijdag

  • Biefstuk met pepersaus
  • Erwtjes
  • Gebakken aardappeltjes

50g boter
4 biefstukken van ongeveer 150 gr per stuk
zout
peper
2 eetlepels groene peperkorrels
½ eetlepel bloem
1dl witte wijn
2 eetlepels cognac
1dl kookroom
1 eetlepel gehakte peterselie

Verhit de boter in een pan en bak hierin de biefstukken in ongeveer 5 tot 8 minuten mooi bruin.Bestrooi ze dan met peper en zout. Haal dan de biefstukken uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Fruit in de achter gebleven bakboter de peperkorrels eventjes. Roer dan de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de wijn en cognac erbij. Roer er dan de kookroom en peterselie door en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus eventjes zachtjes koken. Giet de saus over de biefstukken.

Voor een lekker vegetarisch weekmenu:

http://vegetarischeclub.clubs.nl/

 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-03-2012
Hits: 974
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bietjes, kipfilet, maaltijdsalade, kaasplakken, biefstuk