Volg ons via
 
 

Weekmenu week 13 2012

Weekmenu

Maandag

Hamlappen met zuurkool

hamlappen met zuurkool

3 el olijfolie
500 gr. zuurkool
400 gr. hamlappen, in reepjes
1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
1 pakje mix voor stroganoffschotel

--------------------------------------------------------------

Verhit de helft van de olie in een pan en bak de zuurkool al omscheppend 5 minuten. Voeg een beetje water toe en stoof de zuurkool 15 minuten op een laag vuur. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend bruin. Bak de paprika 3 minuten mee. Voeg 3 1/2 koud water en het zakje mix toe en breng het al roerende aan de kook. Laat het gerecht op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om. Serveer het vlees met de saus en de zuurkool.

Dinsdag

Kipsaté met zoete chilisaus

Kipsaté met zoete chilisaus

3 el Oosterse roerbakolie
4 el Thaise currypasta, pot
500 gr. kipfilet, in stukjes
versgemalen peper, zout
1 pakje Chinese eiermie
500 gr. panklare prei
2 bakjes shii-take a 100 gr.
chilisaus

-------------------------------------------------

Roer 2 el van de olie met 1 el van de wokmix en peper en zout door de kip en laat de kip 10 minuten marineren. Leg de satéstokjes 10 minuten in een bakje met koud water. Steek de kipstukjes aan de satéstokjes. Bereid de mie. Rooster de kipsaté in een grillpan rondom bruin en gaar. Verhit de rest van de olie en roerbak de prei en de shii-take al omscheppend beetgaar. Schep de mie en de rest van de wokmix erdoor en roerbak alles totdat de mie door en door warm is. Serveer met de kipsaté en de chilisaus.

Woensdag

Aardappelsalade met bleekselderij en appel
Braadworstje
Bruin stokbrood

Aardappelsalade met bleekselderij en appel

1 zak mini krieltjes a 600 gr.
zout
2 handappels, bijv. Granny Smith
1 1/2 dl sladressing yoghurt
1 sjalot, gesnipperd
8 stengels bleekselderij, dun geschaafd
1 zakje walnoten a 55 gr. grof gehakt
versgemalen peper

---------------------------------------------------------

Kook de krieltjes in water met zout gaar. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Schep de dressing met de appel, de sjalot, de bleekselderij, 2/3 deel van de walnoten en peper door de lauwwarme krieltjes. Garneer met de rest van de walnoten. Lekker met een braadworstje en warm bruin stokbrood.

Donderdag

Kaaspannenkoek met gebakken uien

Kaaspannenkoek met gebakken uien

3 el bak & braad vloeibaar
400 gr. broccoli, in kleine roosjes
8 kant-en-klare pannenkoeken naturel
350 gr. uienringen
peper en zout
250 gr. grof geraspte belegen kaas

------------------------------------------------------

Verhit het vloeibare bakvet in een pan met dikke bodem en fruit de ui al omscheppend lichtbruin en gaar. Voeg de broccoli toe en laat de groenten al omscheppend beetgaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm intussen de pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de groenten erover en bestrooi met de kaas. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer direct.

Vrijdag

Biefstuk met frisse sla en ovenaardappeltjes

Biefstuk met frisse sla en ovenaardappeltjes

2 zakken halve kriel in schil a 450 gr.
versgemalen peper, zout
2 augurken middel, in kleine blokjes
30 gr. boter
2 1/2 el olijfolie
broccoli voor 4 personen
1 1/2 dl sladressing tuinkruiden a 400 ml
4 biefstukken

--------------------------------------------------

Schep de kriel met de olie en peper en zout door elkaar en verdeel ze over een met het bakmatje bekleed bakblik of braadslede. Bak ze in een voorverwarmde oven 225C in 30 minuten bruin en gaar en schep ze regelmatig om. Haal de blaadjes van de sla los, was ze en sla ze uit. Verdeel ze over een ruime platte schaal of bord. Roer de augurk door de dressing en schenk de dressing over de sla. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak ze aan beide kanten bruin en in 3-5 minuten naar wens rood of rosé vanbinnen. Serveer met de kriel en de salade.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-03-2012
Hits: 1346
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
hamlappen, zuurkool, kipfilet, braadworst, pannenkoek, ijsbergsla