Volg ons via
 
 

Weekmenu week 30

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Gebakken sperzieboontjes met bacon
  • Aardappelpuree

Gebakken sperzieboontjes met bacon

500g sperzieboontjes
200g bacon
25g boter
2 uien
3 teentjes knoflook
4 eetlepels sherry
snufje komijnpoeder
peper
zout

  • Maak de sperziebonen schoon.
  • Kook de sperziebonen in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 8 - 10 minuten beetgaar.
  • Giet ze dan af en laat ze uitlekken.
  • Snijdt de bacon in blokjes.
  • Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
  • Verhit de boter in een ban en bak hierin de baconblokjes krokant.
  • Haal dan de baconblokjes uit de pan en fruit in het achter gebleven bakvet de uien en knoflook eventjes.
  • Voeg dan de sherry, sperziebonen, komijnpoeder, peper, zout en de baconblokjes toe.
  • Bak dit alles 5 minuten mee.

Dinsdag

  • Spaghetti met Italiaanse kaassaus

225g gorgonzola.
250g spekblokjes
60g gepelde walnoten
200g diepvries spinazie.
0,5dl koffieroom.
300 gram spaghetti.

  • Hak de walnoten in kleine stukjes.
  • Snijdt de gorgonzola in kleine blokjes.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bak in een pan de spekblokjes knapperig.
  • Voeg dan de walnoten, gorgonzola, spinazie en de koffieroom toe.
  • Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat dit 5 - 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Laat de spaghetti uitlekken en doe deze in een schaal.
  • Schep de kaassaus over de spaghetti.

Woensdag

  • Rijstsalade met ham en kaas

200g rijst
250g ham
200g jonge kaas
1 prei
1 rode paprika
0,5 komkommer
50g gare doperwtjes (blik)
1 appel
citroensap
1dl mayonaise
0,5dl slagroom
1 theelepel kerriepoeder
peper
zout

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Als de rijst gaar en mooi droog is doe hem dan in een kom en laat hem afkoelen.
  • Snijd de ham en kaas in blokjes en doe deze bij de afgekoelde rijst in de kom.
  • Maak de prei schoon, snijd hem in dunne ringetjes, was het en laat het uitlekken.
  • Doe deze dan ook in de kom.
  • Maak de paprika schoon, snijd hem fijn en snijd hem in hele kleine stukjes en doe ook deze in de kom.
  • Schil de komkommer, snijd deze in blokjes en doe ook deze in de kom.
  • Laat de doperwtjes uitlekken en ook deze mogen in de kom.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd hem in blokjes en besprenkel deze met wat citroensap.
  • Doe ook de appel in de kom en schep alles goed door elkaar.
  • Roer in een kommetje de mayonaise, slagroom en kerriepoeder door elkaar.
  • Schep dit sausje door de salade en laat de salade 1 uur op een koele plaats staan.

Donderdag

  • Braadworst Benjamin
  • Bloemkool
  • Gekookte aardappelen

Braadworst Benjamin

500g braadworst
100g spekblokjes
2 uien
2 eetlepels gehakte peterselie

  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Breng een pan met water aan de kook, haal de pan dan van de hittebron en leg hierin de braadworst.
  • Haal dan de worst uit de pan, droog hem af en prik er enige keren met een vork in.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit en voeg dan de braadworst toe.
  • Bak de worst in ongeveer 15 - 20 minuten mooi bruin en gaar.
  • Voeg dan de uien bij het vlees en fruit deze goudgeel.
  • Haal de braadworst uit de pan, snijdt hem in vieren en leg de stukken op een schaal.
  • Roer de peterselie door de uien en het spek en verdeel dit mengsel over de stukken worst.

Vrijdag

  • Shoarma
  • Gebakken aardappelen

1kg aardappelen
zout
peper
1 eetlepel paprikapoeder
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 prei
500g shoarmavlees
boter

  • Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes.
  • Kook in een pan met wat water en zout de aardappelplakjes 5 minuten en giet ze daarna af.
  • Pel de uien en de knoflookteentjes en snipper deze.
  • Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes.
  • Maak de prei schoon en snijdt deze in dunne ringetjes.
  • Verhit in een pan wat boter en fruit hierin de uien en knoflook eventjes.
  • Voeg dan de paprika en de prei toe en bak dit even mee.
  • Doe dan het shoarmavlees erbij en laat dit 10 minuten meebakken.
  • Verhit in een andere pan wat boter en bak hierin de aardappelplakjes mooi bruin en gaar.
  • Schep het shoarma - uimengsel door de aardappelplakjes en roer dit goed door elkaar.
  • Voeg zonodig nog wat peper en zout toe.

Deze recepten komen van www.keukentips.nl

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-07-2006
Hits: 829
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig