Volg ons via
 
 

Reclame weekmenu week 14 2012

Weekmenu

De weekmenu's zijn gemaakt van C-1000 aanbiedingen. En dus komen de weekmenu's van woensdag tot woensdag.

Maandag

Biefstuk met tomaat en kruidenboter
Aardappelkuikentjes

1 zak aardappelkuikentjes
25 gr. bakboter
4 biefstukken
versgemalen peper
zout
4 dikke plakken tomaat
4 el kruidenboter
1/2 el rozemarijnblaadjes

--------------------------------------------------

Bereid de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi gelijktijdig de biefstukken met peper en zout en bak ze op een hoog vuur. Verhit de bakboter in een koekenpan. Bak de plakken tomaat 1 minuut. Schep de rozemarijn door de aardappeltjes en serveer met de biefstuk.

Dinsdag

Gebakken zalmfilet met gele paprikasaus
Gekookte aardappelen
Broccoli

Gebakken zalmfilet met gele paprikasaus

3 1/2 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
3 gele paprika's
1 tl gedroogde oregano
1 1/2 dl tuinkruidenbouillon van een tablet
1 dl slagroom
versgemalen peper, zout
4 stukken zalmfilet
3 el tarwebloem

-------------------------------------------------

Verhit 1 el van de olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de sjalot met de paprika 7 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de oregano en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat het op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Pureer het met een staafmixer en voeg de slagroom en peper en zout toe en laat de saus op een heel laag vuur zachtjes koken. Bestrooi de vis met peper en zout en wentel de vis door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis aan beide kanten bruin en in 7 minuten net gaar. Serveer de vis met de saus.

Woensdag

Cordon bleu schnitzel met aardappeltjes en snijbonen

Cordon bleu schnitzel met aardappeltjes en snijbonen

1 kg aardappelen, schoongeboend en in partjes
zout
4 el roerbakolie
1 ui, in partjes
4 cordon bleu schnitzels
650 gr. snijbonen in stukjes van 3 cm
4 el fijngehakte peterselie

-----------------------------------------------------

Kook de aardappelen 15 minuten in ruim gezouten water. Giet ze af en schep ze met 2 1/2 el van de olie en de ui door elkaar. Verdeel ze over een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in een voorverwarmde oven 225C in 20 minuten goudbruin. Schep ze tussentijds tweemaal om. Bak het vlees in de rest van de olie 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Kook de snijbonen in ruim water beetgaar en giet ze af. Schep de afgegoten bonen door de aardappelen en bestrooi met de peterselie. Serveer met het vlees.

Donderdag

Haaskarbonade met kerrie-vruchtensaus en rijst

Haaskarbonade met kerrie-vruchtensaus en rijst

2 el olijfolie
1 el milde currypasta
4 haaskarbonades
versgemalen peper, zout
2 dl halfvolle melk
1 blik fruitcocktail a 420 gr.
1 zakje mix voor kerriesaus
2 zakjes lekker snel klaar rijst a 250 gr.

------------------------------------------------

Meng de olie met de currypasta en wrijf de karbonades ermee in. Bestrooi ze met peper en zout en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar. Breng de melk met 1/2 dl van het sap van de fruitcocktail aan de kook en roer er met een garde het sauspoeder door. Schep de vruchten erdoor en houd de saus warm. Verwarm gelijktijdig de snelklaar rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met het vlees en de saus.

Vrijdag

Gegratineerde kip-courgetteschotel

Gegratineerde kip-courgetteschotel

2 el olijfolie
500 gr. kipfiletblokjes
1 courgette, in plakjes
versgemalen peper, zout
2 zakjes aardappelpuree
100 gr. geraspte belegen kaas

------------------------------------------------

Verhit de olie en bak de kip goudbruin en gaar. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee. Breng de kip met de courgette op smaak met peper en zout en schep in een ingevette ovenschaal. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree over het kip-courgettemengsel en bestrooi met de kaas. Gratineer de ovenschotel in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-04-2012
Hits: 1452
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
biefstuk, zalmfilet, snijbonen, haaskarbonade, courgette