Volg ons via
 
 

Reclame C-1000 weekmenu week 15 2012

weekmenu

Maandag

Bietensalade met hamburger
Krieltjes

Bietensalade met hamburger

750 gr. rode bieten
5 el creme fraiche
1 sjalotje, gesnipperd
3 el bieslook, geknipt
versgemalen peper, zout
4 hamburgers
1 el olijfolie
700 gr. krieltjes
frituurolie

------------------------------------------------

Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes. Schep er de creme fraiche, de sjalot, de bieslook en peper en zout naar smaak door. Bestrijk de hamburgers met de olie en rooster ze in een grillpan bruin en gaar. Frituur gelijktijdig de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar. Serveer de krieltjes met de hamburgers en de bietjes.

Dinsdag

Couscous met shoarmavlees

Couscous met shoarmavlees

1 pakje couscous Marokkaanse kruiden
2 el olijfolie
1 zakje uien, gesnipperd a 175 gr.
1 rode paprika, in stukjes
400 gr. shoarmavlees
2 courgettes, in gehalveerde plakjes
50 gr. blanke rozijnen, geweld

----------------------------------------------------

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de paprika 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin. Schep de courgette en de rozijnen erdoor en bak alles op een halfhoog vuur totdat de courgette gaar is. Schep het vleesmengsel door de couscous.

Woensdag

Kapucijners met speklapjes

Kapucijners met speklapjes

6 uien
500 gr. speklappen, in dobbelstenen
versgemalen peper, zout
6 el mosterd
1 pot zilveruitjes a 370 gr.
piccalilly
2 blikken kapucijners a 800 gr.

------------------------------------------------

Pel de uien, snipper de helft en snijd de rest in ringen. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in een koekenpan met antiaanbaklaag knapperig en bruin. Voeg na 5 minuten bakken de uiringen toe en bak ze met het vlees mee totdat het vlees gaar is. Doe de rest van de uien, de mosterd, de zilveruitjes en piccalilly in schaaltjes. Verwarm de kapucijners en giet ze af. Serveer ze met het vlees, de gesnipperde uien, zilveruitjes en de piccalilly.

Donderdag

Kruidige kipfilet met sperziebonen

Kruidige kipfilet met sperziebonen

2,5 el oosterse roerbakolie
4 enkele kipfilets
versgemalen peper, zout
1 kuipje boemboe sajoer boontjes
1 zak panklare sperziebonen a 500 gr.
1 schaaltje taugé a 100 gr.
4 el seroendeng

---------------------------------------------------

Verhit de olie in een ruime pan. Bak de kip aan beide kanten bruin. Voeg de boemboe en 2 dl heet water toe en breng alles aan de kook. Stoof de kip 7 minuten op een laag vuur. Kook intussen de sperziebonen 7 minuten in water met zout beetgaar. Giet ze af en roer ze met de taugé door de saus bij de kip. Warm alles goed door. Bestrooi met de seroendeng.

Vrijdag

Rode kool met braadworst en aardappelen

Rode kool met braadworst en aardappelen

500 gr. panklare rode kool
peper en zout
40 gr. margarine
1 blikje ananasstukjes a 227 gr. uitgelekt
3 kruidnagels
1 kg panklare aardappelen
4 braadworsten

---------------------------------------------------

Kook de kool met de kruidnagels en peper en zout gaar. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit 30 gr. van de margarine en braad de worsten rondom bruin en gaar. Schep de ananas, peper en de rest van de margarine door de afgegoten kool en warm nog even door. Neem de worsten uit de pan en roer 2 dl heet water door het bakvet. Roer de aanbaksels los. Serveer de worsten met de rode kool, de aardappelen en de jus.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-04-2012
Hits: 1954
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bietjes, hamburger, shoarma, speklapjes, sperziebonen, rode kool