Volg ons via
 
 

Reclame C-1000 Weekmenu week 16

Weekmenu

Maandag

Preistamppot met karbonade

Preistamppot met karbonade

1 kg aardappelen kruimig, geschild en in stukken
zout
4 schouderkarbonades nu 1 kg voor 4.00
gemalen kaneel
versgemalen peper
3 el bakken & braden
1 handsinaasappel, uitgeperst
750 gr. panklare prei

------------------------------------------------

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Bestrooi het vlees met een tl gemalen kaneel en peper en zout. Verhit het bakvet in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Temper het vuur en schenk het sinaasappelsap en 1 dl heet water erbij. Laat het vlees op een laag vuur in 15 minuten helemaal gaar stoven. Verhit de rest van het bakvet en bak de prei al omscheppend 3 minuten. Voeg 2 dl heet water en zout toe en stoof de prei in 7 minuten beetgaar. Schep hem tussentijds om. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de prei met een schuimspaan uit de pan en schep de groenten door de aardappelen. Voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Neem het vlees uit de pan en roer de aanbaksels los. Serveer de jus bij het vlees en de stamppot.

Dinsdag

Fantasiepasta met broccoli

Safaripasta met broccoli

400 gr. fantasiepasta
zout
2 stronken broccoli, in roosjes nu 750 gram voor 1.00
3 el olijfolie
100 gr. bacon, vleeswaren
250 gr. kipfilet, in dunne reepjes
3 el pesto genovese
50 gr. geraspte jongbelegen kaas

--------------------------------------------------

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Verhit de olie in een hapjespan en bak de bacon knapperig uit. Schep de plakjes uit de pan en bak de kip al omscheppend bruin en gaar. Giet de pasta en de broccoli af maar vang 1 dl van het kookwater van de pasta op. Schep de pesto, de pasta en de broccoli door het kipmengsel. Voeg het kookwater toe en warm alles goed door. Strooi de bacon en de kaas erover.

Woensdag

Kropsla met een slavink

Kropsla met een slavink

1 krop botersla
1 duobak krieltjes a 700 gr.
frituurolie
4 slavinken 2 stuks voor 1.00
2 1/2 el bakken & braden vloeibaar
1 dl slasaus naturel
4 augurken in plakjes

-------------------------------------------------

Maak de sla schoon en snijd de krop in dunne parten. Frituur de krieltjes in de hete olie lichtbruin en gaar. Bak intussen de slavinken in het hete bakvet rondom bruin en in 15 minuten gaar. Schenk de slasaus over de sla en strooi de augurk erover. Serveer de slavinken met de aardappeltjes en de sla.

Donderdag

Vispannetje met worteltjes en champignons

Vispannetje met worteltjes en champignons

500 gr. panklare worteltjes 500 gram voor 1.00
3 dl zonnebloemolie
250 gr. champignons in plakjes
3 bosuitjes, in schuine stukjes
zout
1 ui, gesnipperd
400 gr. pangasiusfilet, in stukjes
1 zakje roomsaus

--------------------------------------------------

Snijd de worteltjes in schuine stukjes en kook ze 5 minuten in water met zout. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend 5 minuten. Voeg de worteltjes en de champignons toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Verdeel de vis en de bosui over de groenten en laat de vis met de deksel op de pan in 5 minuten gaar worden. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk de saus over de groenten en de vis en serveer direct.

Vrijdag

Zigeuner-schnitzel met andijviesalade en gebakken krieltjes

Zigeunerschnitzel met andijviesalade en gebakken kriel

1 schaal cockltailtomaten a 300 gr.
4 zigeunerschnitzels
frituurolie
1 1/2 dl sladressing knoflook/bieslook
35 gr. boter
700 gr. panklare krieltjes
1 zak andijvie fijn a 200 gr. 400 gram voor 1.00

-----------------------------------------------------

Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne partjes. Verwarm de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar. Bak de krieltjes in de hete olie lichtbruin. Schep de andijvie met de tomaatpartjes en de dressing door elkaar. Serveer het vlees met de salade en de krieltjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-04-2012
Hits: 1776
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
schouderkarbonade, broccoli, slavinken, worteltjes, andijvie