Volg ons via
 
 

Reclame C-1000 Weekmenu week 17 2012

Weekmenu

Maandag

Rundvleeskroketten nu voor 1.00
Aardappelschijfjes en -krieltjes 2 zakken a 450 gram 1.00
Groenten

Dinsdag

Karbonades met bietjes en ui

Karbonades met bietjes en ui

 

1 pakje grill cajunkruiden
4 el olijfolie
4 ribkarbonades 200 gram voor 1.00
500 gr. rode gekookte bieten, ontveld en in partjes
250 gr. sjalotten, gepeld en in vieren
1 takje rozemarijn

-------------------------------------------------------

Roer de inhoud van het zakje cajunkruiden door de olie en wrijf de drooggedepte karbonades in met de helft van het mengsel en leg ze naast elkaar op het met een bakmatje bekleed bakblik. Schuif het bakblik in een voorverwarmde oven 220C en laat de karbonades in 30 minuten helemaal gaar worden. Schep de rest van het mengsel met de bieten en de sjalotten door elkaar en doe ze over in de ovenvaste schaal. Zet de schaal na 10 minuten oventijd bij de karbonades in de oven en laat ze 20 minuten roosteren. Schep ze tussentijd tweemaal om. Garneer de groenten met het takje rozemarijn.

Woensdag

Gegratineerde witlof met aardappelpuree

Gegratineerde witlof met aardappelpuree

8 struikjes witlof 750 gram voor 1.00
zout
1 pakje mix voor aardappelpuree, pakje a 3 zakjes
3 dl melk
versgemalen peper
8 plakken schouderham
100 gr. grof geraspte belegen kaas
5 el paneermeel

---------------------------------------------------------

Maak de witlof schoon en kook de struikjes witlof in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Bereid de aardappelpuree met de melk, 4 dl water en peper en zout. Doe de puree over in een spuitzak met grove kartelmond. Omwikkel elk struikje witlof met een plak ham. Leg de hamrolletjes in een passende ovenschaal en spuit de puree er omheen. Bestrooi met de kaas en het paneermeel. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven 200C in 10 minuten gratineren.

Donderdag

Rode kool met braadworst en aardappelen

Rode kool met braadworst en aardappelen

500 gr. panklare rode kool
3 kruidnagels
versgemalen peper, zout
1 kg aardappelen kruimig
40 gr. margarine
4 braadworsten Verse worst 500 gram voor 2.00
1 blikje ananasstukjes a 227 gr. uitgelekt

--------------------------------------------------

Kook de kool met de kruidnagels en peper en zout gaar. Kook de aardappelen gaar. Verhit 30 gr. van de margarine en braad de worsten rondom bruin en gaar. Schep de ananas, peper en de rest van de margarine door de afgegoten kool en warm nog even door. Neem de worsten uit de pan en roer 2 dl heet water door het bakvet. Roer de aanbaksels los. Serveer de worsten met de rode kool, de aardappelen en de jus.

Vrijdag

Pasta met gebakken aubergine

Pasta met gebakken aubergine

1 bakje verse basilicum
3 el olijfolie
2 uien in ringen
400 gr. kipfilet, in stukjes 200 gram voor 1.00
2 aubergines, in stukjes
1 blik tomatenblokjes
versgemalen peper, zout
400 gr. pasta penne

-------------------------------------------------------

Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en fruit de uiringen al omscheppend goudgeel en glazig. Bak de kip al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de aubergine toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Schep de tomatenblokjes met het vocht, de basilicumsteeltjes en peper en zout erdoor en laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes stoven. Kook intussen de pasta beetgaar. Strooi de basilicum over de saus en serveer de saus met de pasta.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-04-2012
Hits: 1345
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
karbonades, witlof, braadworst, kipfilet,