Volg ons via
 
 

Reclame C-1000 weekmenu week 19 2012

weekmenu

Maandag

Ovenschotel met kabeljauwfilet

Ovenschotel met kabeljauwfilet

500 gr. kabeljauwfilet 250 gram voor 3.50
peper en zout
500 gr. tomaten, in plakjes
100 gr. geraspte jonge kaas
1 krieltjes duobak a 700 gr.
2 el olijfolie

----------------------------------------------------

Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout en leg de vis in een lage ovenschaal. Bak de ovenswchotel in een voorverwarmde oven 200C in 20 minuten goudbruin en gaar. Kook de krieltjes in weinig water beetgaar en schep ze om met de olijfolie en zout.

Dinsdag

Kippenbouten met nasi

Oosterse kip met nasi

350 gr. witte rijst
zout
1 zakje mix voor nasi goreng a 48 gr.
3 el Oosterse roerbakolie
1 zak nasigroenten a 400 gr.
2 el ketjap manis
4 gegrilde kippenbouten 500 gr. voor 1.49
1 zak kroepoek

------------------------------------------------------

Kook de rijst gaar. Wel de mix voor nasi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en roerbak de groenten beetgaar. Schep de rijst en de ketjap erdoor en bak alles al omscheppend 5 minuten. Verwarm de kippenbouten volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel ze in stukken. Serveer met de nasi en de kroepoek

Woensdag

Ovenschotel met worteltjes en doperwtjes

Ovenschotel met worteltjes en doperwtjes

2 el olijfolie
versgemalen peper en zout
1 pot doperwten met worteltjes a 680 gr. uitgelekt
125 gr. geraspte belegen kaas
400 gr. rundergehakt 500 gr. voor 1.94
nootmuskaat, gemalen
4 zakjes aardappelpureemix a la minute of zelf maken

----------------------------------------------------

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt bruin en rul. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal en schep de worteltjes en doperwtjes erop. Bereid de aardappelpuree en verdeel hem over de groenten. Bestrooi met de kaas en laat het schoteltje in 25 minuten in een voorverwarmde oven 200C door en door warm worden en gratineren. Dek het gerecht als de bovenkant te donker wordt af met een stukje aluminiumfolie.

Donderdag

Blinde vink met bleekselderijstamppotje

Blinde vink met bleekselderijstamppotje

1 1/2 kg aardappelen
zout
1 struik bleekselderij nu voor 1.00
4 el vloeibare boter
4 blinde vinken
1 bakje doseerjus naturel

----------------------------------------------------

Kook de aardappelen gaar. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in plakjes van 1/2 cm. Kook de bleekselderij in weinig water met zout gaar. Verhit het bakvet en braad de blinde vinken rondom bruin en gaar. Giet de aardappelen en de bleekselderij af maar vang het kookvocht van de bleekselderij op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de bleekselderij door. Voeg zoveel van het kookwater toe dat een smeuige stamppot ontstaat. Neem het vlees uit de pan en schenk voorzichtig 2 dl heet water in de pan. Voeg naar wens doseerjuspoeder toe. Serveer de stamppot met het vlees en de jus.

Vrijdag

Macaroni met ham
Groene salade

macaroni met ham

400 gr. macaroni
2 el olijfolie
1 zakje mix voor macaroni/spaghetti
zout
1 zak Italiaanse roerbakgroenten a 400 gr.
250 gr. hamreepjes

-------------------------------------------------------

Kook de macaroni in ruim water beetgaar. Verhit de olie in een braadpan en de roerbakgroenten al omscheppend 1 minuut. Voeg de mix en 1 1/2 dl water toe en breng alles aan de kook. Laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken. Schep de saus en de ham door de afgegoten macaroni en serveer direct. Lekker met een groene salade.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-05-2012
Hits: 1351
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kabeljauwfilet, kippenbouten, worteltjes en doperwtjes, bleekselderij, macaroni