Volg ons via
 
 

Weekmenu week 21 2012

weekmenu

Maandag

Babi pangang

Babi pangang

400 gr. speklappen zonder zwoerd
2 rode paprika's
1 dl tomatenketchup
peper en zout
2 el Oosterse roerbakolie
2 el donkere basterdsuiker
4 el ketjap manis

-----------------------------------------------------

Snijd het vlees in reepjes van 1 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin. Voeg de paprika toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de suiker, de ketchup en de ketjap toe en breng alles aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat het vlees op een laag vuur nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

Dinsdag

Lekkerbekje met krieltjes en broccoli

Lekkerbekje met gegratineerde krieltjes & broccoli

1 duobak krieltjes a 700 gr.
zout en peper
650 gr. broccoli, in roosjes
1 citroen
1 kuipje verse roomkaas light a 80 gr.
100 ml kookroom light
4 lekkerbekjes

-----------------------------------------------------

Kook de krieltjes gaar. Kook de broccoli beetgaar. Giet de krieltjes en de broccoli af en schep ze in een ingevette ovenschaal. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Klop de bressot los met de kookroom, de rasp en 2 el van het sap van de citroen. Voeg peper en zout toe en schenk over de krieltjes en broccoli. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven 225C en gratineer in 10-15 minuten. Bereid in de tussentijd de lekkerbekjes. Serveer de lekkerbekjes met de gegratineerde groenten.

Woensdag

Gehaktballetjes in satésaus met aardappel en sperziebonen

Gehaktballetjes in satésaus met aardappel en sperziebonen

500 gr. gekruid gehakt
zout
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 zakje satesaus
1 kg aardappelen, geschild en in stukken
500 gr. panklare sperziebonen
1 el zonnebloemolie
3 el gebakken uitjes

-----------------------------------------------------------

Vorm kleine balletjes van het gehakt. Kook de aardappelen gaar. Kook de sperziebonen beetgaar. Fruit de knoflook in de hete olie goudgeel en glazig. Schep de knoflook uit de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Bereid de saus en schep de balletjes door de saus. Schep de gefruite knoflook door de afgegoten sperziebonen. Serveer met de aardappelen en de balletjes. Garneer met de gebakken uitjes.

Donderdag

Spinazieschotel met tomaat en feta

Spinazieschotel met tomaat en feta

4 zakjes aardappelpuree a la minute
175 gr. uiensnippers
2 vleestomaten, in stukjes
2 1/2 el olijfolie
125 gr. spekreepjes
2 zakken spinazie a 300 gr.
200 gr. feta, in kleine blokjes

-----------------------------------------------------

Bereid de puree. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes op een halfhoog vuur knapperig uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en roer ze door de puree. Fruit de ui 5 minuten in het bakvet. Kook intussen de spinazie in aanhangend water met zout in totdat de groente geslonken is. Schep de tomaat door de ui en neem de pan van het vuur. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit. Hak de spinazie grof en schep het uienmengsel erdoor. Verdeel de puree over een ingevette ovenschaal, schep het spinaziemengsel erop en verdeel de feta erover. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven 200C.

Vrijdag

Macaroni met hamsaus

Macaroni met hamsaus

3 el olijfolie
2 bakjes hamreepjes a 150 gr.
250 gr. champignons, in plakjes
350 gr. macaroni
350 gr. uienringen
1 pot pastasaus pittig a 620 gr.
versgemalen peper en zout

-------------------------------------------------------

Verhit de olie in een braadpan en fruit de uiringen 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de ham toe en bak hem al omscheppend 1 minuut mee. Voeg de pastasaus, de champignons en peper en zout toe en laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar. Serveer de macaroni met de saus.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-05-2012
Hits: 1647
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
speklappen, broccoli, sperziebonen, spinazie, macaroni