Volg ons via
 
 

Weekmenu week 22 2012

Huishoudschema

Dinsdag

Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes

Hamburgers met zure room, frieten en bietjes

2 sinaasappels
3 el olijfolie
4 hamburgers gepaneerd
frituurolie
4 volle el fritessaus
500 gr. gekookte bieten
peper en zout
1 zak verse frites a 700 gr.
4 el bieslook, fijngeknipt

------------------------------------------------------

Boen 1 sinaasappel dik en rasp de oranjeschil dun af. Schil beide sinaasappels dik en vang het uitlekkend sap op. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Ontvel de bieten en schaaf ze in dunne plakjes. Schep de biet met de sinaasappel, het uitgelekte sap, 1/2 el van de olijfolie en peper en zout door elkaar. Verwarm de bietjes op een heel laag vuur. bak de hamburgers in de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten bruin en gaar. Frituur de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin. schep de sinaasappelrasp en 1 el van het bieslook door de friteslijn. Schep de rest van de bieslook door de bieten. Serveer de hamburger met de friet, de saus en de bieten.

Woensdag

Courgettestamppot met tilapia

Courgettestamppot met tilapia

1/2 citroen
500 gr. tilapiafilet
2 courgette
3 trostomaten
1 kg kruimige aardappelen
zout en peper
3 el tarwebloem
40 gr. boter

-----------------------------------------------------

Pers de citroen uit en druppel het sap over de vis. Laat de vis 15 minuten liggen. Was en rasp intussen de courgette grof. Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Dep de vis droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en wentel ze door de bloem. Klop het overtollige bloem van de vis. Verhit de boter en bak de vis, op een halfhoog vuur, aan beide kanten bruin en in 7 minuten gaar. Giet de aardappelen af maar vang 1 1/2 dl van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de courgette en de tomaat door. Voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Warm de stamppot op een laag vuur goed door. Neem de vis uit de pan en blus het bakvet af met 1 dl water. Roer de aanbaksels los. Druppel de jus over de stamppot. Serveer de vis met de stamppot.

Donderdag

Citruskip met aardappelpuree en sperziebonen

Citruskip met aardappelpuree en sperziebonen

1 zak panklare sperziebonen a 500 gr.
zout
1 citroen
2 el olijfolie
8 gegrilde kipdrumsticks
1 bakje kastanjechampignons a 250 gr. in vieren
1 pakje aardappelpureemix
50 gr. olijven, grof gehakt

--------------------------------------------------------

Kook de sperziebonen beetgaar. Boen de citroen schoon onder koud stromend water en rasp de gele schil dun af. Pers de vrucht uit. Klop het citroensap met het rasp en 1 el van de olie door elkaar. Bestrijk de drumsticks ermee en legt ze op een met aluminiumfolie bekleed bakblik in een voorverwarmde oven 200C. Laat ze in 15 minuten door en door warm worden. Bestrijk ze tussentijds nogmaals met de citroenolie. Bak intussen in de rest van de olie de champignons al omscheppend bruin. Giet de boontjes af en schep de champignons erdoor. Bereid de aardappelpuree. Schep de olijven erdoor en serveer met de kip en de groenten.

Vrijdag

Macaroni met hamsaus

Macaroni met hamsaus

3 el olijfolie
2 bakjes hamreepjes a 150 gr.
1 bakje champignons a 250 gr. in plakjes
350 gr. macaroni
350 gr. uienringen
1 pot pastasaus pittig a 620 gr.
versgemalen peper, zout

-----------------------------------------------------

Verhit de olie in een braadpan en fruit de uiringen 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de ham toe en bak hem al omscheppend 1 minuut mee. Voeg de pastasaus, de champignons en peper en zout toe en laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar. Serveer de macaroni met de saus.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-05-2012
Hits: 1461
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
hamburgers, bietjes, courgette, tilapia, kip, sperziebonen, macaroni