Volg ons via
 
 

Weekmenu week 24 2012

weekmenu

Maandag

Andijvie-stamppot met Ardennerworst

Andijviestamppot met Ardenner worst

1 1/2 kg aardappelen kruimig, geschild en in stukken
zout
1 el olijfolie
1 saucisson d'ardennes a 150 gr. in plakjes
2 grote uien, in partjes
400 gr. panklare andijvie
1 mozzarellakaasje, in blokjes
grove mosterd

---------------------------------------------------------------

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit de olie in een ruime pan en bak de plakjes worst uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de uien in het bakvet glazig. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn. Schep er de uien en, in gedeelten, de andijvie door. Zet de pan op een laag vuur en laat de andijvie al omscheppend slinken. Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Schep de worst erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de kaas erover. Serveer met de mosterd.

Dinsdag

Karbonades in sinaasappelsaus

Karbonades in sinaasappelsaus

2 sinaasappels
versgemalen peper, zout
2 1/2 el bak & braad vloeibaar
1 kg aardappelen
4 schouderkarbonades
4 el mosterd
1 bloemkool

-------------------------------------------------------

Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de schil dun af, pers beide vruchten uit. Bestrooi de karbonades met peper en zout en wrijf ze in met 2 el van de mosterd. Verhit het vloeibare bakvet in een braadpan en bak de karbonades op een halfhoog vuur aan beide kanten aan. Temper het vuur en schenk voorzichtig het sinaasappelsap in de pan. Roer de rasp door de jus en laat het vlees met de deksel op de pan in 25 minuten helemaal gaar stoven.
Snijd het groen van de bloemkool en was hem. Leg de bloemkool in een passende pan en voeg zout naar smaak en zoveel water toe dat hij tot de helft onder staat. Kook de bloemkool in 20 minuten gaar.
Kook de aardappelen in een laagje water met zout in 20 minuten gaar. Neem de karbonades uit de pan en houd ze warm. Voeg de rest van de mosterd toe en kook de jus op een hoog vuur iets in.
Giet de aardappelen en de bloemkool af en serveer met het vlees en de jus.

Woensdag

Biefstuk met frisse sla en ovenaardappeltjes

Biefstuk met frisse sla en ovenaardappeltjes

2 zakken halve kriel in schil a 450 gr.
versgemalen peper, zout
2 augurken middel, in kleine blokjes
30 gr. boter
2 1/2 el olijfolie
1 krop groene kluitsla
1 1/2 dl sladressing tuinkruiden a 400 ml
4 biefstukken

-----------------------------------------------------------

Schep de kriel met de olie en peper en zout door elkaar en verdeel ze over een met het bakmatje bekleed bakblik of braadslede. Bak ze in een voorverwarmde oven 225C in 30 minuten bruin en gaar en schep ze regelmatig om. Snijd het kluitje van de krop sla, was de krop en sla hem uit, haal de blaadjes los en verdeel ze over een ruime platte schaal of bord. Roer de augurk door de dressing en schenk de dressing over de slablaadjes.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak ze aan beide kanten bruin en in 3-5 minuten rood of rosé vanbinnen. Serveer met de kriel en de salade.

Donderdag

Gevuld tartaartje

Gevuld tartaartje

3 el olijufolie
1 zak bistro minikrieltjes a 700 gr.
4 tartaartjes
100 gr. brie
peper en zout
650 gr. panklare snijbonen

---------------------------------------------------------

Verhit 2 el van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes bruin en gaar. Schep ze regelmatig om. Snijd de tartaartjes in en snijd de kaas in 4 plakjes. Steek de plakjes tussen de tartaartjes en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes op een hoog vuur aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé. Kook de snijbonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Serveer de krieltjes met de snijbonen en de tartaartjes.

Vrijdag

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

3 el olijfolie
250 gr. rundergehakt
1 blikje extra geconcentreerde tomatenpuree a 140 gr.
75 gr. geraspte 30+ kaas
1 rode en 1 groene paprika, in stukjes
1 zak champignon roerbak a 400 gr.
versgemalen peper en zout
350 gr. spaghetti

------------------------------------------------------------

Verhit de olie in een braadpan en bak de paprika al omscheppend 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Schep de roerbakgroenten, de tomatenpuree en 1 1/2 dl heet water erdoor en breng alles aan de kook. Voeg peper en zout toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Giet de spaghetti af maar vang 1/2 dl van het kookwater op. Roer het opgevangen water door de spaghetti en serveer de spaghetti met de saus en de kaas.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-06-2012
Hits: 1632
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
andijvie, karbonade, bloemkool, biefstuk, snijbonen, spaghetti