Volg ons via
 
 

Weekmenu week 35 2012

Weekmenu

Dit is een weekmenu dat ik gemaakt heb van losse blaadjes van C-1000. Met heel veel moeite (maar met veel plezier) heb ik de plaatjes die erbij horen op internet gevonden. Deze recepten zie je niet meer op de site van C-1000

images?q=tbn:ANd9GcSGrz0JZMB1vTEsmGW-ncT

Hamburger met appel en ui
Aardappelpuree
Roergebakken courgette

1 appel
20 gr. boter
2 uien, in ringen
peper en zout
1 el olijfolie
4 hamburgers a la minute

----------------------------------------------------

Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd 4 mooie plakken uit de appel. Verhit de helft van boter en bak de appelplakken aan beide kanten mooi lichtbruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Voeg de rest van de boter toe en fruit de uiringen in 10 minuten al omscheppend mooi lichtbruin en glazig. Bestrooi ze met peper en zout. Bestrijk de hamburgers met olie en bak ze in een grillpan of onder de hete grill aan beide kanten mooi bruin en gaar. Verdeel ze over de borden en leg de appelplakken erop. Verdeel de uien erover.

Dinsdag

images?q=tbn:ANd9GcQ2lSCoZ4PtsHFqclH71qf

Maaltijdsalade met pittige currydressing
Warm stokbrood

1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
3 tomaten in partjes
1/2 komkommer, gewassen en in plakjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
350 gr. panklare bloemkool in kleine roosjes
1 el olijfolie extra vierge
250 gr. dikke plakken kipfilet, in blokjes
3 el zure room
3 el Calvé snacksaus, curry ketchup
peper en zout
1 zakje croutons
2 el fijngeknipt bieslook

-------------------------------------------------

Schep de sla met de tomaten, de komkommer, de paprika, de bloemkool en de kipfilet in een slakom door elkaar. Klop een dressing van de olijfolie, de zure room, de snacksaus en peper en zout. schep de dressing voorzichtig door de salade. Bestrooi de salade met de croutons en het bieslook.

Woensdag

19vispan.jpg

Vispannetje met feestrijst

350 gr. witte rijst
zout
1/2 rode + 1/2 gele paprika, in kleine stukjes
100 gr. doperwten
2 pakken Iglo Viscuisine, Normandisch vispannetje a 400 gr.
2 dl melk
2 el fijngeknipt bieslook

-----------------------------------------------

Kook de rijst in water met zout. Voeg na 10 minuten de paprikastukjes en de doperwten toe en schep ze door de rijst. Bereid de vis met de melk. Schep de vis in het midden van een schaal en verdeel de rijst er omheen. Garneer met het bieslook.

Donderdag

images?q=tbn:ANd9GcQhwkOz1ATcA9z6SeFZI3w

Ratatouille met aubergine
Bruin stokbrood

6 el olijfolie
1 ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 rode paprika's, in stukjes
2 courgettes, in dunne plakjes
500 gr. tomaten, ontveld en in stukjes
3 el tomatenpuree
2 dl kippenbouillon
3 aubergines in de lengte in plakken van 1 cm
peper en zout
75 gr. oude kaas, grof geraspt
4 el fijngesneden basilicum

-------------------------------------------------

Verhit 1 el van de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de paprika al omscheppend 5 minuten. Voeg de courgettes en de tomaten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de groenten op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Bestrijk de aubergine dun met olie en bestrooi ze met peper. Laat ze onder de hete grill aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar roosteren, neem ze uit de oven en bestrooi ze met zout. Verdeel de aubergine over de borden. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout en schep hem op de aubergine. Strooi er de kaas en het basilicum over. Lekker met bruin stokbrood.

Vrijdag

images?q=tbn:ANd9GcTq1mBMOaLP-2tPwNRM0EB

Tortellini met champignons en kaas
Tomatensalade

3 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 el olijfolie
250 gr. champignons, in plakjes
1 dl droge witte wijn
1 pakje room culinair
peper en zout
350 gr. tortellini met kaas
4 el Parmezaanse kaas, geraspt

--------------------------------------------------

Fruit de uien met de knoflook al omscheppend 5 minuten in de hete olie. Bak de champignons 5 minuten mee. Schenk de wijn erbij en breng alles aan de kook. Voeg de room culinair en peper en zout toe en laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de saus erdoor en strooi er kaas over. Lekker met een tomatensalade.

Bron: http://decompletemaaltijd.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-08-2012
Hits: 1155
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
hamburger, maaltijdsalade, vispannetje, ratatouille, tortellini