Volg ons via
 
 

Weekmenu week 36 2012

Weekmenu

Maandag

images?q=tbn:ANd9GcQeQ3vLtEysEWIlcKNCZXl

Aardappel-doperwtensalade

1 ei
1 rode paprika
1 potje doperwten extra fijn a 340 gr. uitgelekt
1 prei
1 bak kartoffelsalade a 600 gr.
4 blaadjes kropsla
4 zoetzure augurkjes, in waaiertjes

-----------------------------------------------

Kook het ei in 10 minuten hard, laat het onder koud stromend water schrikken, pel het en snijd het met een eiersnijder in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Was de prei en snijd hem in ragdunne ringetjes. Schep de paprika met de prei en de doperwtjes door de kartoffelsalade. Verdeel de salade over de slabladen en garneer met de augurkjes en de ei.

Dinsdag

images?q=tbn:ANd9GcRK3-BHFYNicVK91p26J_u

Mexicaans vispakketje
Baquettes

400 gr. tilapiafilet
2 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 rood pepertje in ringetjes
2 el tomatenpuree
rasp en sap van 1 limoen
versgemalen peper, zout
2 baquettes Mexico
2 el fijngehakt korianderblad

--------------------------------------------------

Snijd de vis in stukjes en schep ze met de sjalot, de knoflook, het pepertje, de puree, de limoenrasp en het sap en peper en zout door elkaar. Verdeel het vismengsel over 4 stukken aluminiumfolie van 30x30 cm en vouw ze goed dicht. Leg de pakketjes op het rooster van een gloeiende barbecue en laat de vis in 10 minuten helemaal gaar worden. Verwarm intussen de baquettes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de pakketjes open en strooi er de koriander over. Serveer met de baquettes.

Woensdag

images?q=tbn:ANd9GcRAcYKDXHepMsZ6c8GlrxV

Vlinderpasta met gehaktsaus

400 gr. vlinderpasta farfalle
zout
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld
350 gr. rundergehakt
1 zakje paprikamix, rood, geel, groen, in stukjes
1 pot Bertolli pastasaus, tomaat, paprika & courgette, pot 500 gram
peper en zout
50 gr. geraspte belegen kaas

---------------------------------------------------

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Verhit intussen de olie en fruit de ui en de uitgeperste knoflook in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Bak de paprika's 5 minuten mee. Schep de inhoud van de pot saus en 1 dl heet water toe en breng alles aan de kook. Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout. Serveer met de afgegoten pasta en de geraspte kaas.

Donderdag

images?q=tbn:ANd9GcQFeqBu6okVMO7XuMqz9nB

Lamskarbonade met saus
Gebakken aardappelen
Geroosterde tomaten met oregano

1 teentje knoflook, gepeld
1 dl volle yoghurt
4 el mayonaise
2 el fijngehakte munt
peper en zout
8 lamskarbonades
2 el olijfolie

---------------------------------------------

Pers de knoflook boven de yoghurt uit en roer ze met de mayonaise, de munt en peper en zout door elkaar. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Verhit de olie en bak de karbonades in 8 minuten aan beide kanten mooi bruin en rosé. Serveer het vlees met het sausje. Lekker met gebakken aardappelen en geroosterde tomaten met oregano.

Vrijdag

images?q=tbn:ANd9GcScrQPMFIYo7qMuXjrEYkC

Tortilla met roerbakgroenten

3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
450 gr. roerbakgroenten
peper en zout
8 Casa Fiesta wrap tortilla's
200 gr. feta, in kleine blokjes
chilisaus
3 el fijngehakt korianderblad

------------------------------------------------

Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze in 7 minuten beetgaar. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw ze in vieren en verdeel de groenten, de kaas en saus erover. Garneer met de koriander. Serveer direct.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-09-2012
Hits: 1082
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Salade, vispakketje, pasta, lamskarbonade, tortilla