Volg ons via
 
 

Weekmenu week 37 2012

Weekmenu

Maandag

1_47speklapje.jpg

Speklapjes met roerbakgroenten
Gekookte aardappelen

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
zout
3 el zonnebloemolie
500 gr. spekappen zonder zwoerd, in dobbelstenen
versgemalen peper
1 zak Mexicaanse roerbakgroenten a 400 gr.
2 dl rundvleesbouillon

-------------------------------------------------

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit 1 el van de olie in een wok met antiaanbaklaag of hapjespan en roerbak het vlees al omscheppend bruin, knapperig en gaar. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olie en roerbak de groenten al omscheppend beetgaar. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Schep het vlees erdoor en warm kort mee. Serveer met de aardappelen.

Dinsdag

1_47tartaartje.jpg

Tartaartje met spruitjes
Gebakken aardappelschijfjes

2 zakken spek-ui aardappelschijfjes a 425 gr.
750 gr. spruiten, schoongemaakt
zout
40 gr. boter
versgemalen peper
4 tartaartjes
1 teentje knoflook, gepeld

-------------------------------------------------

Bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten in water met zout beetgaar. Verhit 25 gr. van de boter in een koekenpan en bestrooi de tartaartjes met peper en zout. bak de tartaartjes aan beide kanten bruin en rosé. Giet de spruitjes af, pers de knoflook erboven uit en roer de rest van de boter erdoor. Serveer met de tartaartjes en de aardappelschijfjes.

Woensdag

1_47kipburger.jpg

Kipburger met krokante puree

1 pakje aardappelpuree a 2 zakjes
25 gr. cornflakes
40 gr. geraspte belegen kaas
1 1/2 el bak & braad vloeibaar
4 kipburgers

------------------------------------------------

Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi de cornflakes en de kaas erover en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven 200C. Bak de kipburgers in het hete bakvet aan beide kanten bruin en gaar. Serveer de burgers met de krokante puree.

Donderdag

1_47fusili.jpg

Fusilli met Italiaanse groentesaus

2 1/2 el olijfolie
500 gr. Italiaanse wok vleesreepjes
1 bak macaroni/spaghettigroenten a 450 gr.
1 pot pastasaus verdure a 620 gr.
2 zakjes Lekker snel klaar pasta fusilli

--------------------------------------------------

Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend bruin. Voeg de groenten toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee. Schep de saus erdoor en breng alles aan de kook. Laat de saus op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de saus.

Vrijdag

1_47biefstuk.jpg

Biefstuk met oesterzwammen
Gebakken aardappeltjes
Worteltjes

3 el olijfolie
1 zak Bourgondische aardappelgolfjes a 700 gr.
750 gr. panklare worteltjes
zout en peper
2 1/2 el vloeibare boter
4 Hollandse biefstukken
150 gr. oesterzwammen

--------------------------------------------------

Verhit de olie en bak de aardappelgolfjes aan beide kanten bruin en gaar. Kook de worteltjes in water met zout in 12 minuten beetgaar. Verhit het vloeibare bakvet en bak de met peper en zout bestrooide biefstukken aan beide kanten bruin en in 3-5 minuten rosé. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Voeg de paddestoelen aan het bakvet toe en bak ze al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg peper en zout toe en schenk 2 dl heet water bij het bakvet. Breng het aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken. Serveer de biefstukken met de paddestoelenjus, de aardappeltjes en de worteltjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-09-2012
Hits: 1292
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
speklapjes, roerbakgroenten, tartaartje, spruitjes, kipburger, fusilli, biefstuk