Volg ons via
 
 

Weekmenu week 38 2012

Weekmenu

Maandag

1_46spinazie.jpg

Spinazietaart met paprika

1 zak verse spinazie a 300 gr.
zout
1 blik Danerolles pizza & tomato a 470 gr.
olie om in te vetten
1 rode paprika, in kleine stukjes
4 eieren
versgemalen peper
lage taartvorm doorsnede 28 cm

-----------------------------------------------

Kook de spinazie in weinig water met zout net gaar. Giet hem af en druk het overtollige vocht eruit. Hak de spinazie fijn. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette vorm ermee. Klop de eieren met de tomatensaus van het deeg door elkaar en schep er de spinazie en de paprika door. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Bak de taart in een voorverwarmde oven 200C in 25 minuten bruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen en snijd hem in punten.

Dinsdag

1_46boerenpannekoek.jpg

Boerenpannenkoek met hamreepjes

2 el olijfolie
1 zak champignonroerbak a 400 gr.
2 bakjes hamreepjes a 150 gr.
1 blik Unox champignonragout a 400 gr.
8 pannenkoeken naturel

---------------------------------------------------

Verhit de olie en roerbak de champignonroerbak 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de hamreepjes en de ragout toe en warm alles goed door. Verwarm de pannenkoeken. Verdeel het ragoutmengsel over de pannenkoeken en vouw ze dubbel. Serveer direct.Tip: voeg aan het champignonmengsel 3 el fijngeknipte bieslook toe en bestrooi de ragout met een paar el geraspte belegen kaas.

Woensdag

1_46curry_roerbak.jpg 

Curry roerbak met tilapia
Rijst

350 gr. pandanrijst
zout
4 el Oosterse roerbakolie
500 gr. tilapiafilet, in stukjes
2 zakken Thaise roerbakgroenten
1 kuipje Conimex kruidenpasta
rode curry

------------------------------------------------------

Kook de rijst in water met zout gaar. Verhit 2 el van de olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de vis op een hoog vuur bruin en gaar. Neem de vis met een schuimspaan uit de pan. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de groenten 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de currypasta en 2 dl heet water toe en roerbak alles totdat de groenten beetgaar zijn. Schep de vis erdoor en serveer met de rijst.

Donderdag

1_46knolselderij2.jpg

Knolselderijstamppot
Kipdrumsticks

1 selderijknol
1 1/2 kg panklare kruimige aardappelen
3 1/2 el bak & braad vloeibaar
versgemalen peper, zout
8 kipdrumsticks naturel
3 el tomatenpuree

------------------------------------------------

Snijd de selderijknol in plakken van 2 cm, schil de plakken, was ze en snijd ze in blokjes. Houd eventueel wat groene selderijblaadjes apart voor de garnering. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Verhit het vloeibare bakvet. Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze in het hete bakvet rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en 2 dl heet water toe. Breng op smaak met peper en zout en stoof de kip in 35 minuten helemaal gaar. Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout in 20 minuten gaar. Giet ze af maar vang 1 dl van het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de selderijblokjes fijn en voeg zoveel van het kookwater toe dat een smeuige stamppot ontstaat. Serveer met de kipdrumsticks en de saus. Garneer eventueel met grof gesneden selderijblaadjes.

Vrijdag

1_46satebal.jpg

Satéballetjes met friet en rauwkost

1 bakje satésaus kant en klaar a 371 gr.
500 gr. soepballetjes
1 zak verse frites
frituurolie
zout
2 bakken wortelkomkommerrauwkost a 250 gr.

---------------------------------------------------------

Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de soepballetjes in de saus. Bak de frites in de hete olie lichtbruin en knapperig. Bestrooi ze met zout. Serveer de frites met de rauwkost bij de balletjes in satésaus. Tip: bestrooi de balletjes en de saus met 3 el seroendeng.

Zin in lekkere hapjes? Of straks met de feestdagen? Klik op dit plaatje en je ziet lekkere hapjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-09-2012
Hits: 1488
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
spinazietaart, pannenkoek, curry roerbak met tilapia, knolselderijstamppot, satéballetjes