Volg ons via
 
 

Weekmenu week 39 2012

Weekmenu

1_46spaghetti.jpg

Spaghetti met Italiaanse gehaktsaus

1 1/2 el olijfolie
400 gr. rundergehakt
650 gr. Italiaanse roerbakgroenten
1 pot Heinz pastasaus traditioneel a 600 gr.
350 gr. spaghetti
peper en zout

-----------------------------------------------

Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul. Bak de roerbakgroenten 3 minuten al omscheppend mee. Voeg de saus toe, breng aan de kook en laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Giet de spaghetti af. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met de spaghetti.

Dinsdag

1_45zalm.jpg

Zalmfilet met dille saus
Aardappelpuree
Erwtjes en worteltjes

2 zakken doperwtjes/worteltjes a 400 gr.
zout en peper
500 gr. zalmfilet
1 el olijfolie
1 pakje mix voor aardappelpuree a 2 zakjes
1 zakje Knorr vis-dillesaus

------------------------------------------------

Kook de doperwtjes en de worteltjes in 7 minuten in water met zout beetgaar.Wrijf de vis in met olie en bestrooi met peper en zout. Grill de vis onder de hete grill, afhankelijk van de dikte in 8 minuten net gaar. Bereid de aardappelpuree. Bereid de saus. Schenk de saus over de vis en serveer met de groenten en de aardappelpuree.

Woensdag

1_45andijvie.jpg

Andijviestamppot
Kipreepjes

400 gr. kipfilet
1 el olijfolie
1 zakje Silvo Krokant rozemarijn & tomaat
1 1/2 kg panklare kruimige aardappelen
zout
2 zakken andijvie fijn a 200 gr.

----------------------------------------------------

Snijd de kipfilet in repen van 1 cm dik. Meng de olie door de krokante mix en schep de kipreepjes door het mengsel. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Leg de kipreepjes op een met een bakmatje beklede bakplaat en laat ze in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gaar en krokant worden. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door. Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur en voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Verdeel de krokante kipreepjes over de stamppot.

Donderdag

1_45spitskool.jpg

Spitskoolschoteltje met ei en kaas

3 el olijfolie
1 zak spitskool a 500 gr.
1 el paprikapoeder
peper en zout
1 pakje mix voor aardappelpuree
4 eieren, hardgekookt en in plakjes
4 plakken geitenkaas

---------------------------------------------------

Verhit de olie en bak de spitskool al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de paprikapoeder en zout toe en bak 5 minuten mee. Schenk 1 dl heet water bij de groenten en laat de groenten in 7 minuten beetgaar stoven. Breng op smaak met peper. Bereid intussen de puree. Verdeel de groenten over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de plakjes ei erop en dek alles af met de puree. Leg de plakken kaas erop en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven 200C.

Vrijdag

1_45snelle_gehakt.jpg

Gehaktbal met kaassaus
Gekookte aardappelen
Bloemkool

1 zak panklare kruimige aardappelen a 1 kg
zout
2 zakken bloemkoolroosjes a 350 gr.
1 zakje kaassaus
4 gehaktballen a la minute

------------------------------------------------

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de bloemkool beetgaar. Bereid de saus. Leg de gehaktballen in de saus en laat ze door en door warm worden. Serveer de gehaktballen in kerriesaus met de aardappelen en de bloemkool.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-09-2012
Hits: 1368
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Spaghetti, zalmfilet, andijviestamppot, spitskoolschoteltje, gehaktbal