Volg ons via
 
 

Weekmenu week 40 2012

Weekmenu

Maandag

1_45mex_bonen.jpg

Mexicaanse bonensoep
Warm stokbrood

1 soeppakket (mergpijpje, soepballetjes en soepvlees)
2 runder bouillontabletten
1 zak Mexicaanse roerbakgroenten a 400 gr.
2 blikken kidneybonen in chilisaus a 400 gr.

---------------------------------------------------

Breng 1 liter water met het soepvlees, het mergpijpje en de bouillontabletten langzaam aan de kook. Schep het schuim er met een schuimspaan af en laat de bouillon met het vlees op een laag vuur 2 uur trekken totdat het soepvlees gaar is. Neem het mergpijpje uit de bouillon. Voeg de roerbakgroenten en de kidneybonen toe en breng alles al roerende aan de kook. Roer de soepballetjes erdoor. Laat de soep op een laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Prak een gedeelte van de bonen tegen de wand van de pan fijn zodat de soep enigszins bindt. Lekker met warm stokbrood.

Dinsdag

1_45prov_kip.jpg

Provencaalse kip
Gekookte krieltjes
Sperziebonen

750 gr. panklare sperziebonen
zout
2 el olijfolie
350 gr. kipfilet, in reepjes
1 duopak krieltjes a 700 gr.
1 pakje Knorr eet kleur Mix voor Provencaalse kipschotel

--------------------------------------------------

Kook de sperziebonen in water met zout beetgaar en giet ze af. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip al omscheppend bruin. Bak de sperziebonen al omscheppend 3 minuten mee. Kook gelijktijdig de krieltjes in water met zout gaar. Voeg de inhoud van het bakje mix en 1 dl water aan het kipmengsel toe en laat alles nog 6 minuten zachtjes pruttelen.

Woensdag

1_442907_kipkrok.jpg

Kipkrokantschnitzel
Gebakken aardappelschijfjes
Komkommersla

1 komkommer
zout
1 duopak aardappelschijfjes
6 el vloeibare boter
4 kipkrokantschnitzels
1 bakje ceasardressing a 90 gr.

------------------------------------------------

Was de komkommer en schaaf hem boven een vergiet in plakjes. Bestrooi met zout en laat de komkommer minimaal 15 minuten uitlekken. Bak de aardappelschijfjes in 3 el van de olie bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipkrokantschnitzels aan beide kanten bruin en gaar. Druk het vocht uit de komkommer en schep de dressing erdoor. Bestrooi de aardappelschijfjes met zout naar smaak. Serveer de kipschnitzels met de gebakken aardappelschijfjes en de salade.

Donderdag

1_44vis.jpg

Vis in witte saus
Aardappelpuree
Broccoli

800 gr. broccoli, in kleine roosjes
500 gr. kabeljauwfilet, in vieren
peper en zout
2 1/2 el olijfolie
1 pakje aardappelpuree a 2 zakjes
1 zakje Knorr hollandaisesaus a 37 gr.

----------------------------------------------

Kook de broccoli in water met zout in 10 minuten beetgaar. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Bak de vis in de hete olie aan beide kanten bruin en gaar. Bereid de aardappelpuree. Bereid de saus. Serveer de vis met de broccoli, de aardappelpuree en de saus.

Vrijdag

1_44broodje_exotisch.jpg

Broodje exotische hamburger

4 afbak Italiaanse bollen
1 el olijfolie
4 hamburgers
1 blikje ananasschijven a 4 stuks
6 el Heinz curry mangosaus

-------------------------------------------------

Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Bestrijk de hamburgers met de olie en rooster ze in een hete grillpan aan beide kanten totdat ze net gaar zijn en mooie bruine streepjes hebben. Leg de ananas bij de hamburgers in de pan en grill ze kort mee. Snijd de broodjes open, leg op elk broodje een hamburger en een schijf ananas. Verdeel de saus erover en sluit de broodjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 01-10-2012
Hits: 1178
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Bonensoep, kip, kipkrokantschnitzel, vis, hamburger