Volg ons via
 
 

Weekmenu week 41 2012

Weekmenu

Maandag

1_44hamlappen.jpg

Hamlappen
Zuurkool
Gekookte aardappelen

3 el olijfolie
1 zak kruidenzuurkool a 500 gr.
400 gr. hamlappen, in reepjes
1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
1 pakje Maggi mix voor stroganoffschotel

----------------------------------------------------

Verhit de helft van de olie in een pan en bak de zuurkool al omscheppend 5 minuten. Voeg een beetje water toe en stoof de zuurkool 15 minuten op een laag vuur. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend bruin. Bak de paprika 3 minuten mee. Voeg 3 1/2 dl koud water en het zakje mix toe en breng het al roerend aan de kook. Laat het gerecht op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om. Serveer het vlees met de saus en de zuurkool.

Dinsdag

1_43tomatengroenten.jpg

Tomatengroentesoep met balletjes
Focacciabrood

1 voorgebakken focacciabrood
125 gr. magere spekreepjes
1 pakje tomatensoep a 104 gr.
1 zak Italiaanse soepgroenten a 300 gr.
1 rundvleesbouillontablet
250 gr. soepballetjes

------------------------------------------------

Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak gelijktijdig de spekreepjes in een soeppan uit. Voeg 1/2 ltr. koud water toe en roer met een garde het soeppoeder erdoor. Breng de soep al roerende aan de kook. Voeg de soepgroenten, de bouillontablet en de soepballetjes toe en laat de soep op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Serveer met het focacciabrood.

Woensdag

1_43spruitjesstamppot.jpg

Spruitjesstamppot
Worst

800 gr. spruiten
zout
1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
2 1/2 el vloeibare boter
4 braadworstjes
2-3 el grove mosterd
3 el zure room

-----------------------------------------------

Maak de spruiten schoon en halveer ze. Kook ze in water met zout net gaar. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit het bakvet in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worstjes rondom bruin. Temper het vuur en laat de worstjes in 15 minuten helemaal gaar bakken. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de afgegoten spruiten, de mosterd en de zure room erdoor en breng de stamppot op smaak met peper. Serveer met de worstjes.

Donderdag

1_43witlof.jpg

Witlof
Speklapjes
Rijst

350 gr. snelkookrijst
zout
3 el Oosterse roerbakolie
4 speklapjes zonder zwoerd
versgemalen peper
2 el sojasaus
750 gr. witlof, schoongemaakt en blaadjes losgehaald
1 el bloemenhoning
2 el amandelschaafsel, geroosterd

--------------------------------------------------

Kook de rijst gaar. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak ze op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Temper het vuur, voeg de sojasaus en laat het vlees 15 minuten zachtjes bakken. Verhit de rest van de olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de witlof al omscheppend 5 minuten. Voeg de honing en peper en zout toe en bak de witlof al omscheppend beetgaar. Neem het vlees uit de pan en roer de aanbaksels los. Voeg 2 dl heet water toe en breng de saus aan de kook. Bestrooi de witlof met de amandelen en serveer met het vlees, de saus en de rijst.

Vrijdag

1_43wrap.jpg

Wrap met roomkaas en zalm

1 zak Casa Fiesta wrap tortilla's
2 el verse fijngeknipte bieslook
2 el verse fijngehakte peterselie
1 bakje Philadelphia zuivelspread a 175 gr.
1 pakje gerookte Noorse zalm a 100 gr.
1 zak veldslamix a 200 gr.
5 el sladressing yoghurt

------------------------------------------------

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking om ze soepel te maken. Roer de kruiden door de zuivelspread en bestrijk de wraps ermee. Verdeel de zalm erover en rol de wraps stevig op. Snijd de in schuine plakken van 2 1/2 cm breed en prik telkens 3 plakken aan een satéstokje. Meng de sla met de dressing en verdeel over de borden. Leg de stokjes erop en serveer direct.

Bron: http://c-1000.clubs.nl/

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 07-10-2012
Hits: 1491
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Hamlappen, zuurkool, tomatensoep, spruitjesstamppot, witlof, wrap