Volg ons via
 
 

Weekmenu week 42 2012

weekmenu

1_42hartige_taart.jpg

Plaattaart met makreel

1 zak uienringen a 350 gr.
2 1/2 el olijfolie
1/2 el verse tijmblaadjes
peper en zout
400 gr. zelfrijzend bakmeel
1 makreelfilet met peper a 200 gr. in stukjes
250 gr. flestomaatjes
100 gr. geraspte kaas jongbelegen

--------------------------------------------------

Bak de uiringen in 1 1/2 el van de olie al omscheppend in 5 minuten glazig. Schep er de tijm en peper en zout door en laat ze afkoelen. Doe het bakmeel in een kom en roer er 1 tl zout door. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 1 el van de olie en 2 dl lauw water in. Kneed met de mixer tot een soepel deeg. Druk het deeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat en druk het goed in de hoekjes. Verdeel er de uien, de makreel en de tomaatjes over. Bestrooi met de kaas en bak de taart in een voorverwarmde oven 200C in 20 minuten lichtbruin en gaar. Snijd de taart in stukken en serveer warm.

Dinsdag

1_42kapucijners.jpg

Kapucijnerschotel
Saucijsjes

4 el olijfolie
1 duopak krieltjes a 700 gr.
4 saucijsjes
1/2 struik bleekselderij, in dunne plakjes
1/2 pot pastasaus, pikant a 620 gr.
1 blik kapucijners a 800 gr. uitgelekt en afgespoeld

------------------------------------------------

Verhit de olie in een braadpan. Bak de krieltjes al omscheppend 5 minuten. Leg de saucijsjes tussen de aardappeltjes en braad ze rondom bruin aan. Voeg de bleekselderij en de pastasaus toe en breng alles aan de kook. Stoof het gerecht 10 minuten op een laag vuur. Spoel intussen de kapucijners in een zeef onder stromend water af. Neem de saucijsjes uit de pan en schep de kapucijners door de groenten. Snijd de saucijsjes in schuine plakken en schep ze erdoor. Warm alles goed door.

Woensdag

1_42italiaanse_kip.jpg

Kipfilet met pesto aardappelpartjes
Gestoofde bleekselderij

2 1/2 el olijfolie
2 zakken pesto aardappelpartjes a 425 gr.
4 kipfilets
versgemalen peper, zout
50 gr. magere spekreepjes
250 gr. champignons, gehalveerd
1/2 pot pittige pastasaus a 620 gr.
15 groene olijven zonder pit

--------------------------------------------------

Doe de aardappeltjes in een ingevette ovenschaal en laat ze in een voorverwarmde oven 200C in 20 minuten mooi bruin en gaar bakken. Verhit de olie en bak de met peper en zout bestrooide kipfilet aan beide kanten bruin. Voeg de spekreepjes en de champignons toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee. Voeg de tomatensaus en de olijven toe en stoof de kip in 10 minuten helemaal gaar. Serveer met de aardappeltjes. Lekker met gestoofde bleekselderij.

Donderdag

1_42gev_aubergine.jpg

Gevulde aubergine

2 aubergines
6 el olijfolie
1 zakje uisnippers a 175 gr.
2 teentjes knoflook
400 gr. rundergehakt
1/2 zakje Silvo Wok-it Marokko a 20 gr.
1 blikje tomatenpuree a 68 gr.

--------------------------------------------------

Was de aubergines en halveer ze. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aubergines eerst 5 minuten op het snijvlak. Keer ze en bak de andere kant ook 5 minuten. Neem ze uit de pan en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenvaste schaal. Schraap een beetje van het vruchtvlees eruit en houd het apart. Schenk op 2 el na de olie uit de pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Voeg het auberginevruchtvlees, kruiden naar smaak en de tomatenpuree toe en laat het gehakt 3 minuten zachtjes bakken. Verdeel het gehaktmengsel over de aubergines en zet de ovenschaal 15 minuten in een voorverwarmde oven 200C.

Vrijdag

1_42babipangang.jpg

Speklapjes babi pangang met rijst

350 gr. snelkookrijst
zout
1 el zonnebloemolie
400 gr. speklapjes, in dobbelstenen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 zakken bloemkool en broccoliroosjes a 300 gr.
1 zak Conimex roerbaksaus
babi pangang a 420 gr.

----------------------------------------------------

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees met de knoflook op een hoog vuur al omscheppend bruin. Temper het vuur en bak het vlees in 10 minuten helemaal gaar. Voeg de groenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Schep de roerbaksaus erdoor en verwarm alles nog 3 minuten. Serveer met de rijst.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 14-10-2012
Hits: 1059
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
plaattaart met makreel, kapucijnerschotel, kipfilet met pesto aardappelpartjes, aubergine