Volg ons via
 
 

Weekmenu week 43 2012

weekmenu

Maandag

1_39kabeljauw.jpg

Kabeljauw met een bonenstamppot

1 citroen
1 zak panklare kruimig kokende aardappelen à 1 kg
zout
500 g kabeljauwfilet, in 4 stukken
(versgemalen) peper, zout
3 el C1000 patentbloem
1 pot witte bonen in tomatensaus à 680 g
40 g boter
300 g San Marzano tomaatjes, in vieren

---------------------------------------------

Boen de citroen schoon onder stromend water, rasp de gele schil dun
af en pers de vrucht uit. Kook de aardappelen in ± 20 min. in water met zout gaar. Wrijf de vis naar smaak in met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bak ze in de hete boter aan beide kanten bruin en in ± 7 min. gaar. Verwarm intussen de bonen in de saus op een laag vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Neem de vis uit de pan en houd ze warm. Voeg het citroenrasp en het sap aan het bakvet toe. Druppel het over de vis. Schep de bonen met de saus door de aardappelen, schep 2/3 van de tomaatjes erdoor en strooi de rest erover. Serveer bij de vis.

Dinsdag

1_39slavink.jpg

Slavink met bloemkool
Krieltjes

2 bakken C1000 krieltjes duobak à 700 g
zout
1 bloemkool, in kleine roosjes
3 el C1000 Bak & Braad vloeibaar
4 slavinken
1 zakje Knorr vleesjus met paprika
6 el C1000 verse peterselie, fijngehakt

-------------------------------------------------

Kook de krieltjes in water met zout gaar. Kook de bloemkool in water met zout beetgaar. Verhit het vloeibare bakvet in een koekenpan en bak de slavinken rondom bruin en in 12-15 min. helemaal gaar. Neem ze uit de pan en maak van het zakje vleesjus en het bakvet jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de krieltjes en de bloemkool af.
Schep de peterselie door de krieltjes en serveer met de bloemkool, de
slavinken en de jus.

Woensdag

1_40zuurkool.jpg

Snelle zuurkoolstamppot met worst

35 g boter
1 zak C1000 uienringen à 350 g
1 zak wijnzuurkool
1 blikje ananasstukjes à 227 g
1 Unox rookworst à 375 g
1 zakje Maggi jus light
1 pak Maggi aardappelpuree voor stamppot, pak à 2 zakjes

------------------------------------------------

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uienringen al omscheppend ± 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de zuurkool toe en bak al omscheppend op een hoog vuur ± 2 min. mee. Voeg de ananasstukjes en ± ½ dl van het sap toe en laat de zuurkool
met de deksel op de pan ± 10 min. zachtjes stoven. Wel intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de aardappelpuree en de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de zuurkool met een schuimspaan uit de pan en op de puree
en schep alles goed om. Snijd de worst in plakjes en serveer met de
jus bij de stamppot.

Donderdag

1_40ovenschotel.jpg

Ovenschotel met romige groenten

1 zak C1000 panklare prei à 250 g
zout
50 g boter
50 g C1000 patentbloem
½ l C1000 halfvolle melk
200 g Milner kaas gerijpt 30+, grof geraspt
(versgemalen) peper
1 pot C1000 doperwtjes en worteltjes extra fijn à 680 g, uitgelekt
1 pakje Maggi Puree voor ovenschotels, pak à 2 zakjes

--------------------------------------------------

Kook de prei ± 5 min. in weinig water met zout. Giet hem af en laat
het goed uitlekken. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer het telkens tot een gebonden geheel. Voeg op 4 el na, de kaas, peper en zout naar smaak toe en laat de kaas smelten. Schep de prei, de doperwten en de worteltjes door de kaassaus en doe hem over in een ingevette ovenschaal. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel hem over de groenten. Strooi de rest van de kaas erover en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (250°C) in ± 20 min. door en door warm worden en gratineren.

Vrijdag

1_37bietensalade.jpg

Bietensalade met hamburger

750 g gekookte bieten
5 el crème fraîche
1 sjalot, gesnipperd
3 el C1000 verse bieslook,fijngeknipt
(versgemalen) peper, zout
1 el C1000 olijfolie traditioneel
4 hamburgers
1 C1000 duopak krieltjes à 700 g
frituurolie

--------------------------------------------

Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes. Schep er de crème fraîche, de sjalot, de bieslook en peper en zout naar smaak door. Bestrijk de hamburgers met de olie en rooster ze in een grillpan bruin en gaar.
Frituur gelijktijdig de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar. Serveer de krieltjes met de hamburgers en de bietjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-10-2012
Hits: 1672
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kabeljauw, slavink met bloemkool, zuurkoolstamppot, ovenschotel met romige groenten, bietensalade