Volg ons via
 
 

Weekmenu week 38 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Courgetteschotel
  • Gekookte aardappelen

Courgetteschotel

2 uien
1 teentje knoflook
30g boter
2 courgettes
peper
zout
300g cervelaatworst
75g geraspte belegen kaas

  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  • Pel het knoflookteentje en hak hem fijn.
  • Was de courgettes en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de cervelaatworst in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin eventjes de uien en knoflook.
  • Doe de courgettes erbij, strooi er een beetje zout en peper over en laat het 5 minuten zachtjes bakken.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de helft van het courgette -uimengsel.
  • Leg de plakjes cervelaatworst er boven op en dek het af met de rest van de groenten.
  • Strooi er de geraspte kaas over.
  • Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Dinsdag

  • Spaghetti uit de oven

350g spaghetti
25g boter
2 uien
2 groene paprika's
250g tomaten
150g geraspte kaas
200g ham

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet hem dan af en laat de spaghetti uitlekken.
  • Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
  • Maak de paprika's schoon en snij ze in kleine reepjes.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien eventjes.
  • Voeg dan de paprika's toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Schep het ui- paprika mengsel door de spaghetti.
  • Meng er ook de tomaten, 75 gram kaas en de hamblokjes door. 
  • Maak het af met wat peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin de spaghetti en bestrooi het met de rest van de gebakken kaas.
  • Zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Woensdag

  • Stamppot sla met spekjes

1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
2 kroppen sla
300g spekblokjes
1 eetlepel azijn

  • Schil de aardappelen, was ze kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Bak in een pan de spekblokjes uit.
  • Was de slakroppen en snijdt ze in smalle repen.
  • Was de repen sla nog een keer en laat ze op een vergiet uitlekken.
  • Verwarm in een steelpan de melk.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door.
  • Schep dan de sla en spek door de aardappelpuree en roer er de azijn door.

Donderdag

  • Visburgers
  • Gekookte aardappelen
  • Gekookte worteltjes

Visburgers

1kg aardappelen
zout
1dl melk
nootmuskaat
2 theelepel kerrie
2 sjalotjes
2 blikjes tonijn
2 eidooiers
4 eetlepels zure room
2 eetlepels olie

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Laat de tonijn uitlekken en kruimel deze fijn.
  • Maak de sjalotjes schoon en snipper ze.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, nootmuskaat en kerrie door.
  • Klop de eidooiers los met de room en schep dit samen met sjalotjes en tonijn door de aardappelpuree.
  • Vorm van de puree 8 burgers.
  • Verhit de olie in een pan en bak de visburgers goudbruin.

Vrijdag

  • Normandische hamlapjes
  • Gebakken aardappelen
  • Sla

Normandische hamlapjes

500g hamlappen
zout
peper
2 appels
1 bosje lente-uitjes
50g ham
2 teentjes knoflook
sap halve citroen
tijm
olie
1 bekertje crème fraîche

  • Snij de hamlappen in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
  • Schil de appels, snijd ze in stukjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de hamlapjes mooi bruin en gaar.
  • Voeg dan de ham, lente-ui en knoflook toe en laat dit even meebakken.
  • Voeg dan de appels en crème fraîche erdoor en laat het gerecht goed warm worden.

Wil je hier ook nog lekkere toetjes,soep en lunchgerechten bij,kijk dan bij: http://groups.msn.com/Maand-enweekmenus

 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-09-2006
Hits: 1015
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig