Volg ons via
 
 

Weekmenu week 40 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

    * Preischotel

750g prei
2 eetlepels boter
1 ui
2dl bouillon (blokje)
zout
peper
nootmuskaat
750g aardappelen
1 rookworst

    * Schil de aardappelen , was ze en snij ze in plakjes.
    * Maak de prei schoon, snij hem in vingerlange stukken en was deze heel goed.
    * Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
    * Verhit de boter in een grote pan en bak hierin even de uien.
    * Voeg dan de prei toe en bak deze even mee.
    * Voeg dan de bouillon, zout, peper, nootmuskaat en de aardappelen toe en laat dit aan de kook komen.
    * Leg een deksel op de pan en laat dit alles 20 minuten zachtjes gaar koken.
    * Wel in warm water de rookworst en snij deze in plakjes.
    * Schep de preischotel in een schaal en leg er de plakjes rookworst bovenop.

Dinsdag

    * Macaronischotel

400g macaroni
boter
zout
peper
1 ui
250g ham
1 blik gepelde tomaten
75g geraspte kaas

    * Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze op een vergiet uitlekken.
    * Maak de ui schoon en snipper hem.
    * Snij de ham in blokjes.
    * Verhit wat boter in een pan en bak hierin eventjes de ui.
    * Bak dan de hamblokjes even mee.
    * Voeg dan de inhoud van het blik tomaten (ook het vocht) erbij.
    * Strooi er wat peper en zout over.
    * Vet een ovenschaal in.
    * Meng de macaroni door het sausje en meng er het grootste gedeelte van de geraspte kaas erdoor.
    * Schep de macaroni in de ovenschaal en bestrooi het met de rest van de geraspte kaas.
    * Leg hier en daar een klontje boter.
    * Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Woensdag

    * Andijviestamp met knoflook en appel

1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
500g andijvie
1 ui
2 teentje knoflook
2 appels
citroensap
300g kaas

    * Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
    * Maak de andijvie schoon, snijd deze in kleine smalle reepjes, was deze en laat het uitlekken.
    * Pel de ui en de teentjes knoflook en snipper deze fijn.
    * Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes.
    * Besprenkel de appelblokjes met citroensap.
    * Snijd de kaas in kleine blokjes.
    * Verwarm in een steelpan de melk.
    * Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door.
    * Schep de andijvie, ui, knoflook en appels door de aardappelpuree.
    * Roer dan de kaasblokjes door de stamppot.

Donderdag

    * Eieren in kerrie-kokossaus
    * Gekookte aardappelen
    * Chinese kool

1 ui
1 teentje knoflook
25g boter
1 eetlepel kerrie
2 eetlepels gemalen kokos
2,5dl yoghurt
1 eetlepel gehakte peterselie
8 eieren
zout

    * Breng een pan met water aan de kook en kook hier 10 minuten de eieren in,
    * Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd overlangs doormidden.
    * Maak de ui schoon en snipper hem.
    * Pel het teentje knoflook en pers hem uit.
    * Verhit de boter in een pan en fruit hierin even de ui en knoflook.
    * Voeg dan de kerrie en kokos toe en bak dit een paar minuten mee.
    * Roer dan de yoghurt, peterselie en wat zout erdoor en breng de saus aan de kook.
    * Voeg de eieren toe en laat het gerecht zachtjes 5 minuten sudderen.

Vrijdag

    * Kip-kaassalade
    * Gebakken aardappelen

1 krop ijsbergsla
0,5 komkommer
4 eieren
4 sherry tomaten
350g kipfilets
zout
peper
75g kaas
4 eetlepels yoghurt
4 eetlepels mayonaise

    * Snijd de kipfilets in stukjes, bestrooi ze met wat zout en peper en kook ze in een pan met een beetje water gaar.
    * Laat ze daarna uitlekken.
    * Breng een pan met water aan de kook en kook hier 10 minuten de eieren in.
    * Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
    * Maak de sla schoon, was ze en laat ze uitlekken.
    * Doe de sla in een schaal.
    * Was de komkommer, snijd deze in blokjes en doe deze bij de sla.
    * Was de tomaatjes, snijd ze een keer door midden en doe ook deze door de sla.
    * Snij de kaas in blokjes en ook deze mogen bij de sla.
    * Doe ook de kipfilet en de eieren bij de sla en meng dit goed door elkaar.
    * Roer de yoghurt en mayonaise door elkaar en schep dit door de salade.
    * Lekker bij gebakken aardappelen.

Heb je graag een supergoedkoop weekmenu van rond de € 15.00 ga dan eens kijken bij:
http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 01-10-2006
Hits: 771
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig