Volg ons via
 
 

Weekmenu week 41 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

* Bietjes met zure room
* Gekookte aardappelen
* Varkenslapjes

Bietjes met zure room

600g bieten
4 eetlepels azijn
30g suiker
zout
kruidnagelpoeder
1 ui
1 bekertje zure room
10g bloem

* Kook de bieten in ruim water bijna gaar.
* Jonge bietjes in 20 tot 25 minuten.
* Oudere bieten in één tot drie uur.
* De bieten zijn gaar als de schil loslaat.
* Spoel de bieten met koud water af (laten schrikken) en stroop de schil eraf.
* Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
* Schaaf de bieten in dunne plakjes en laat ze nog 5 minuten sudderen in een halve deciliter water met azijn, suiker, ui, zout en wat kruidnagelpoeder.
* Klop de bloem door de zure room en giet dit mengsel al roerend bij de bietjes.
* Laat het heel even koken.

Dinsdag

* Rijst met speklapjes

250g rijst
zout
peper
50g boter
500g speklappen
2 uien
4 eieren

* Snij het vlees in kleine blokjes en strooi er wat peper en zout over.
* Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
* Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
* Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
* Voeg de uien toe en bak dit zachtjes tot het vlees gaar is.
* Als het vlees gaar is schep dan de rijst erdoor.
* Klop de eieren los en giet dit bij de rijst.
* Blijf wel steeds omscheppen tot de eieren zijn gestold.
* Maak het rijstgerecht eventueel nog af met een beetje peper en zout.

Woensdag

* Andijviestamp met appel en knoflook

1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
500g andijvie
1 ui
2 teentje knoflook
2 appels
citroensap
300g kaas

* Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
* Maak de andijvie schoon, snijd deze in kleine smalle reepjes, was deze en laat het uitlekken.
* Pel de ui en de teentjes knoflook en snipper deze fijn.
* Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes.
* Besprenkel de appelblokjes met citroensap.
* Snijd de kaas in kleine blokjes.
* Verwarm in een steelpan de melk.
* Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door.
* Schep de andijvie, ui, knoflook en appels door de aardappelpuree.
* Roer dan de kaasblokjes door de stamppot.

Donderdag

* Kipfilet met citroensaus
* Gebakken aardappelen
* Erwtjes en worteltjes

Kipfilet met citroensaus

4 kipfilets
peper
zout
50g boter
1 citroen
3 teentjes knoflook
4 eetlepels gehakte peterselie

* Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
* Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
* Pers de helft van de citroen ui en snijd de andere helft in stukjes.
* Pel de knoflookteentjes en snipper deze.
* Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipfilets mooi bruin en gaar.
* Haal dan de kipfilets uit de pan en houd ze warm.
* Fruit in het achtergebleven vet de knoflook eventjes.
* Voeg dan een scheutje water toe en roer de citroenrasp, citroensap en de stukjes citroen erdoor.
* Laat de saus dan een minuutje koken en breng het op smaak met peper en zout.
* Roer er tenslotte de peterselie door en giet de saus over de kipfilets.

Vrijdag

* Aardappel-witlofschotel met banaan

1kg aardappelen
1dl melk
peper
zout
nootmuskaat
paprikapoeder
750g witlof
500g gehakt
4 bananen
citroensap
200g geraspte kaas
boter

* Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
* Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout gaar.
* Laat de witlof uitlekken.
* Verhit in een pan wat boter en bak hierin het gehakt rul.
* Meng er wat paprikapoeder, wat zout en peper door.
* Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat nootmuskaat door.
* Roer de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
* Pel de bananen, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
* Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal, dan de witlof, dan de plakjes banaan, dan het gehakt en als laatste de andere helft van de aardappelpuree.
* Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

De recepten komen van: www.keukentips.nl

Heb je graag een weekmenu tussen de €15 en €20 voor 7 dagen,kijk dan bij;

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-10-2007
Hits: 1464
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
stamppot, recept, vlees