Volg ons via
 
 

Weekmenu week 42 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag

  • Rode kool ovenschotel
750g aardappelen
1 pot rode kool
1 blikje champignonsoep
500g gehakt (runder)
zout
Peper
Paneermeel
Boter

  • Kook de aardappelen gaar en snijd ze in blokjes.
  • Verwarm de oven voor 200 graden Celsius.
  • Bak het gehakt rul met wat zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter, leg laag voor laag de aardappelen, het gehakt en daarna de rodekool.
  • Het blikje soep wordt er nu overheen geschonken, en als laatste weer een laagje aardappelen.
  • Strooi er paneermeel over en doe er een paar klontje op.
  • Zet de schaal circa 20 minuten in de oven.
Dinsdag

  • Spaghetti met speklapjes
400g spaghetti
350g speklapjes
1 eetlepel boter
2 ui
1 teentje knoflook
1 groene paprika
1 rode paprika
100g champignons
peper
zout
geraspte kaas

  • Maak de uien schoon en snipper ze.
  • Pel de knoflook en pers deze uit.
  • Maak de paprika,s schoon en snij ze in reepjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snij de speklapjes in stukjes en strooi er wat peper en zout over.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de speklapstukjes mooi bruin en gaar.
  • Voeg dan de uien en knoflook toe en bak dit even mee.
  • Doe dan de paprika’s en champignons erbij en bak dit een paar minuten mee.
  • Meng de spaghetti door het speklapjes mengsel. Geef de kaas er apart bij.
Woensdag

  • Blote kindertjes in het gras
1kg snijbonen
zout
250g witte bonen
1kg aardappelen
boter
200g spek
1 rookworst

  • Laat de witte bonen 12 uur weken in een pan met ruim koud water.
  • Kook dan de bonen in het weekwater met wat zout gaar.
  • Haal de snijbonen af, draai ze door een snijbonenmolen of snipper ze fijn.
  • Schil de aardappelen en was ze.
  • Doe de aardappelen met wat water en zout in een pan, leg er de snijbonen en het spek boven op en kook dit alles in ongeveer een half uur gaar.
  • Leg de laatste 10 minuten de rookworst bovenop de snijbonen.
  • Haal dan de spek en worst uit de pan en stamp de aardappelen en snijbonen door elkaar.
  • Laat de witte bonen uitlekken en schep deze met een klontje boter door de stamppot.
  • Snijd het spek en de rookworst in plakjes en leg deze bovenop de stamppot.
Donderdag

  • Bieflapjes-sperziebonenschotel
  • Aardappelpuree
600g bieflapjes
zout
peper
2 theelepels mosterd
50g boter
4 rode uien
500g sperziebonen
1 theelepel majoraan
2dl kriek lambic (kersenbier)
1 plakje ontbijtkoek

  • Snijd de bieflapjes in reepjes, strooi er wat peper en zout over en bestrijk ze met wat mosterd.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze een keer door midden.
  • Snijd de ontbijtkoek in kleine blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
  • Doe de uien erbij en bak deze een paar minuten mee.
  • Voeg dan de majoraan, sperziebonen en het bier toe en laat het 25 minuten zachtjes stoven.
  • Doe dan de ontbijtkoek erbij en blijf roeren tot het vocht gebonden is.
Vrijdag

  • Gebakken aardappelen met ei en walnoten
  • Sla
1kg aardappelen
50g boter
100g gepelde walnoten
4 eieren
1dl koffieroom
zout
cayennepeper
gehakte peterselie

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes.
  • Dep ze droog met keukenpapier.
  • Hak de walnoten grof.
  • Klop in een kom de eieren los met de koffieroom, beetje zout, beetje cayennepeper en wat peterselie.
  • Verhit in een grote pan de boter en bak hierin de aardappelen in 10 minuten mooi bruin.
  • Schep dan de walnoten erdoor.
  • Schenk het eimengsel erover, leg een deksel op de pan, zet de hittebron laag en laat dit alles in 8 minuten gaar worden.
Weekmenu tussen € 15 en € 20 bij:

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-10-2006
Hits: 1403
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig