Volg ons via
 
 

Lowbudget weekmenu 21 2013 voor 39.25

weekmenu

Even wat uitleg over het lowbudget weekmenu. Er wordt gekookt vanuit de voorraadkast. Ik reken voor alle ingredienten 0.25 cent. Dus bijv. 2 el olie voor 0.25. Of 1 el suiker voor 0.25. Je gaat nl. niet iedere keer een nieuwe fles olie of een pak suiker kopen.

Wil jij dan zorgen dat de voorraadkast steeds goed aangevuld wordt?

Maandag

Eieren in kerrie-kokossaus

1 ui 0.25
1 teentje knoflook 0.25
25 gr. boter 0.25
1 el kerrie 0.25
2 el gemalen kokos 1.05
2,5 dl yoghurt 0.70
1 el gehakte peterselie 0.25
8 eieren 2.00
zout 0.25
aardappelen 1.00
Chinese kool 1.50
Totaal 7.75

  • Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en snijd ze overlangs doormidden.
  • Snipper de ui fijn.
  • Pers de knoflook uit.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg dan de kerrie en kokos toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Roer de yoghurt, peterselie en wat zout erdoor en breng de saus aan de kook.
  • Voeg de eieren toe en laat het gerecht zachtjes 5 minuten sudderen.
  • Lekker met gekookte aardappelen en Chinese kool.

Dinsdag

Chinese komkommer-hamschotel

2 komkommers 1.20
3 el olie 0.25
4 dl kippenbouillon 0.25
2 el suiker 0.25
2 el sojasaus 0.25
zout 0.25
peper 0.25
250 gr. gekookte ham 3.20
1 el maizena 0.25
mihoen 1.00
Totaal 7.15

  • Was de komkommers, halveer ze in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de komkommerhelften in schuine reepjes.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de komkommers 2 minuten.
  • Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • Voeg de suiker, de sojasaus, wat zout en peper toe.
  • Draai het vuur wat lager en laat alles 10 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de ham toe en laat deze warm worden.
  • Roer in een kopje de maizena met wat water tot een papje en bind hiermee het gerecht.
  • Lekker met mihoen.

Woensdag

Gehakt met kaas

500 gr. gehakt half om half 3.00
1 ui 0.25
1 ei 0.25
4 el paneermeel 0.25
zout 0.25
peper 0.25
nootmuskaat 0.25
200 gr. komijnekaas 2.10
50 gr. boter 0.25
aardappelen 1.00
worteltjes (bij Lidl) 1.00
Totaal 8.85

  • Snipper de ui fijn.
  • Snijd de kaas in 4 repen.
  • Meng het gehakt met ui, ei, paneermeel, wat zout, peper en nootmuskaat.
  • Draai er 4 ballen van en druk ze plat.
  • Leg in het midden een reep kaas en kneed het gehakt erom heen, zodat het een rolletje wordt.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktrollen in 25 minuten gaar en bruin.
  • Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes.

Donderdag

Preischotel

600 gr. prei 1.90
1 kg aardappelen 1.00
2 blikjes tomatenpuree 0.50
bloem 0.25
200 gr. ham in blokjes 2.65
paneermeel 0.25
50 gr. boter 0.25
Totaal 6.80
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Kook de gesneden prei in 20 minuten gaar en het kookvocht bewaren.
  • Verwarm de boter in een pannetje, doe er bloem bij tot er een stevige roux ontstaat.
  • Doe daar in kleine beetjes het kookvocht van de prei bij, tot het een glad sausje is.
  • Voeg hier de twee blikjes tomatenpuree bij, de blokjes ham bij het sausje voegen en laat dit warm worden.
  • Stamp de aardappelen en verwarm de oven voor op 220C.
  • Doe in een ovenschaal laag voor laag de prei en de aardappelen.
  • De laatste laag moeten de aardappelen zijn, boven op de laatste laag gaan wat klontjes boter en een laagje paneermeel.
  • De schaal in de oven plaatsen tot er een bruin korstje ontstaat.

Vrijdag

Griekse rijst

2 el boter 0.25
1 ui 0.25
1 teentje knoflook 0.25
200 gr. champignons 1.00
4 saucijsjes 3.00
400 gr. rijst 1.25
klein blikje gepelde tomaten 0.65
klein blikje doperwtjes 0.95
1 rode paprika 1.10
Totaal 8.70

  • Kook de rijst gaar.
  • Snipper de ui fijn.
  • Pers de knoflook uit.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Snijd de paprika in kleine reepjes.
  • Snijd de saucijsjes in plakken.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg dan de champignons en de plakken saucijsjes toe en laat dit meebakken tot de plakken saucijsjes gaar zijn.
  • Voeg dan de inhoud van het blikje tomaten met het sap toe.
  • Druk met een houten lepel de tomaten iets kleiner.
  • Laat dit 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de rijst af en schep dit door het ui-tomatenmengsel.
  • Voeg ook de reepjes paprika en de uitgelekte doperwtjes toe.
  • Laat alles goed warm worden.

 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-05-2013
Hits: 1448
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
rijst, preischotel