Volg ons via
 
 

Lowbudget weekmenu week 23 voor 39.90

recepten

Maandag

 

Eierragout 5.95

 

 

1 tl kerriepoeder 0.25
40 gr. boter 0.25
40 gr. bloem 0.25
4 dl bouillon 0.25
2 el koffieroom 0.25
zout 0.25
peper 0.25
4 eieren 1.00
100 gr. champignons 1.00
rijst 1.25
doperwtjes 0.95
Totaal 5.95

 

  • Kook de eieren 10 minuten.
  • Pel ze en snijd ze in stukjes.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de champignons in een pan met wat water 5 minuten en laat ze dan uitlekken.
  • Verhit in een pan de boter en fruit hierin even de kerriepoeder.
  • Roer dan de bloem erdoor en giet dan beetje voor beetje de bouillon erbij.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Maak de saus op smaak af met peper en zout.
  • Roer er dan de koffieroom, de eieren en de champignons door.
  • Lekker met rijst en doperwtjes.

Dinsdag

 

Husselpot 7.65

 

 

1 grote rookworst 2.60
25 gr. boter 0.25
1 dl kruidenazijn 0.25
4 uien 1.00
3 zoetzure augurken 0.25
2 kruidnagels 0.25
1 blaadje laurier 0.25
500 gr. aardappelen 1.00
500 gr. witte kool 1.30
zout 0.25
peper 0.25
Totaal 7.65

 

  • Snijd de rookworst in plakjes.
  • Snipper de uien fijn.
  • Snijd de augurken in plakjes.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grove stukken.
  • Maak de kool schoon en snijd deze in dunne reepjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakjes worst mooi bruin.
  • Voeg dan de uien en augurken toe en bak dit even mee.
  • Giet er dan 2 dl water en de azijn bij en voeg de kruidnagels, laurierblaadje, peper en zout toe.
  • Doe er dan de kool en de aardappelen bij en laat de husselpot 30 minuten zachtjes koken.
  • Breng de husselpot op smaak met wat peper en zout.

Woensdag

 

Gehakt in ananassaus 9.70

 

 

500 gr. gehakt half om half 3.00
1 ui 0.25
1 teentje knoflook 0.25
1 ei 0.25
3 el paneermeel 0.25
1 tl gemberpoeder 0.25
zout 0.25
peper 0.25
50 gr. boter 0.25
4 schijven ananas uit blik 0.95
1 dl ananassap uit het blik
2 el azijn 0.25
1 el sojasaus 0.25
2 el suiker 0.25
1 el maizena 0.25
aardappelen 1.50
erwtjes en worteltjes 1.25
Totaal 9.70

 

  • Snipper de ui fijn.
  • Pers de knoflook uit.
  • Kneed het gehakt met de ui, knoflook, het ei, het paneermeel, gemberpoeder en wat zout en peper door elkaar.
  • Draai er 8 balletjes van.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballen bruin.
  • Voeg de ananas, het ananassap, 2 dl water, de azijn, de sojasaus en de suiker toe.
  • Laat dit alles 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Meng in een kommetje wat water met maizena.
  • Leg de gehaktballetjes op een schaal.
  • Roer het maizenapapje door de saus en laat de saus een paar minuten doorkoken.
  • Giet de saus over de gehaktballen.
  • Lekker met gebakken aardappelen en erwtjes en worteltjes

Donderdag

 

Witlofschotel 9.15

 

 

400 gr. witlof 2.50
1 kg aardappelen 1.00
boter 0.25
1 dl melk 0.25
zout 0.25
peper 0.25
nootmuskaat 0.25
200 gr. ham 2.65
paneermeel 0.25
150 gr. geraspte kaas 1.50
Totaal 9.15

 

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Maak de witlof schoon, snijd ze in stukjes en kook ze 5-7 minuten.
  • Laat de witlof goed uitlekken.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk door, zodat er een luchtige aardappelpuree ontstaat.
  • Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer er de witlof en de hamblokjes door.
  • Schep dit mengsel in de ovenschaal.
  • Strooi er wat paneermeel en de geraspte kaas over en leg hier en daar een klontje boter.
  • Zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Vrijdag

 

Champignonrijst 7.45

 

 

400 gr. rijst 1.25
300 gr. varkenslapjes 2.50
50 gr. boter 0.25
1 ui 0.25
250 gr. champignons 1.00
zout 0.25
peper 0.25
gemengde sla 1.70
Totaal 7.45

 

  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat zout en peper.
  • Snipper de ui fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Kook de rijst.
  • Als de rijst gaar is, giet hem dan af en laat uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
  • Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden.
  • Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee.
  • Schep de gare rijst door het ui-champignonmengsel.
  • Breng het op smaak met peper en zout.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-06-2013
Hits: 776
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
eierragout, husselpot, gehakt in ananassaus, witlofschotel, champignonrijst