Volg ons via
 
 

Lowbudget weekmenu week 24 2013 voor 38.55

weekmenu

Maandag

Andijvie met kaassaus 8.00

2 zakken andijvie a 400 gr. 3.00
zout 0.25
peper 0.25
25 gr. boter 0.25
25 gr. bloem 0.25
1 dl melk 0.25
1 dl kookvocht
100 gr. geraspte kaas 1.00
snufje nootmuskaat 0.25
4 eieren 1.00
1 1/2 kg aardappelen 1.50
Totaal 8.00
  • Was de reepjes andijvie goed en zet ze op met het aanhangende water.
  • Laat de andijvie slinken, bestrooi het met een beetje zout en laat het nog 2 minuten koken.
  • Laat de andijvie goed uitlekken, maar vang het kookvocht op.
  • Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het kookvocht.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg dan de kaas, zout, peper en een snufje nootmuskaat toe.
  • Laat de andijvie in de saus warm worden.
  • Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen

Dinsdag

Aubergines met gehakt 8.20

2 aubergines 2.20
1 ui 0.25
1 teentje knoflook 0.25
500 gr. gehakt 3.00
1 ei 0.25
zout 0.25
peper 0.25
tabasco 0.25
aardappelen 1.50
totaal 8.20
  • Was de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Kook de aubergines in een pan met ruim water en zout 10 minuten.
  • Schep ze uit het water, laat ze iets afkoelen en dep ze droog met keukenpapier.
  • Hol de aubergines met een lepel uit.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn.
  • Doe het gehakt in een kom en meng er de ui, knoflook, ei, peper, zout en een paar druppels tabasco door.
  • Vul de aubergine helften met het gehaktmengsel.
  • Vet een ovenschaal in en zet er de auberginehelften in.
  • Giet een laagje (2 cm) kokend water in de schaal.
  • Zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.
  • Lekker met aardappelpuree.

Woensdag

Kaasburgers 6.60
Gekookte krieltjes
Sla

1 blik rode kidneybonen 0.90
1 ui 0.25
100 gr. geraspte belegen kaas 1.00
paneermeel 0.25
1 ei 0.25
peper 0.25
zout 0.25
1 el olie 0.25
1 kg krieltjes, voorgekookt bij Lidl 1.40
sla 1.80
Totaal 6.60
  • Laat de kidneybonen uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Doe de bonen in een kom en prak ze fijn.
  • Voeg dan de kaas, ui, ei, 3 el paneermeel, peper en zout toe.
  • Meng het goed door elkaar en vorm er platte koeken van.
  • Verhit de olie in een pan en bak de kaasburgers in 10 minuten mooi bruin.
  • Lekker met gebakken krieltjes en sla.

Donderdag

Bloemkoolpasta met Leidse kaas 8.15

300 gr. macaroni grande 1.30
1 bloemkool, in roosjes 3.00
50 gr. boter 0.25
50 gr. bloem 0.25
600 ml halfvolle melk 0.85
125 gr. Leidse oude kaas, geraspt 2.00
2 tomaten, in plakjes 0.50
totaal 8.15
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Kook de bloemkool in een andere pan 10 min. in water met zout.
  • Verhit ondertussen de boter in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en fruit 2 min. (roux).
  • Schenk de melk erbij en breng al roerend met een garde aan de kook.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg de kaas toe en roer tot deze is opgelost in de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta en bloemkool af.
  • Meng met de helft van de kaassaus en schep in de ingevette ovenschaal.
  • Schenk er de rest van de kaassaus over en leg de plakjes tomaat erop.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

Vrijdag

Witlofsla 7.60
Tartaartjes
Gekookte aardappelen

500 gr. witlof Lidl 0.75
1 zure appel 0.30
citroensap 0.25
1 hardgekookt ei 0.25
1 tl mosterd 0.25
zout 0.25
peper 0.25
2 el olie 0.25
2 el azijn 0.25
4 tartaartjes 3.80
1 kg aardappelen 1.00
Totaal 7.60
  • Maak de stronkjes witlof schoon, was ze heel erg goed en laat ze uitlekken.
  • Snijd de geschilde appel fijn.
  • Besprenkel de appel meteen met citroensap, want anders wordt hij bruin.
  • Prak het ei fijn en meng het met mosterd, zout, peper, olie en azijn.
  • Snijd de witlof in hele dunne reepjes en meng er de appel en dressing door.
  • Dek de sla af en zet het een tijdje in de koelkast, zodat alle smaakjes er goed kunnen intrekken.
  • Lekker bij tartaartjes en gekookte aardappelen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-06-2013
Hits: 887
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
andijvie, aubergines, kaasburgers, bloemkoolpasta, witlofsla