Volg ons via
 
 

Lowbudget weekmenu week 25 2013 voor 35.45

Weekmenu

Maandag

Broccoli met kaassaus 6.35
Gekookte eieren
Gekookte aardappelen

750 broccoli 3.60
30 gr. bloem 0.25
2 dl kookvocht, aangevuld met bouillon
50 gr. geraspte kaas 0.50
4 gekookte eieren 1.00
1 kg aardappelen 1.00
Totaal 6.35
  • Maak de broccoli schoon, was ze en kook de broccoli in 10 minuten gaar.
  • Giet de broccoli af en vang het kookvocht op.
  • Verhit in een pan de boter, roer er de bloem door en beetje voor beetje het vocht.
  • Blijf roeren totdat er een gebonden saus ontstaat.
  • Roer de kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper.
  • Laat de broccoli in het sausje warm worden.
  • Lekker met een gekookt ei en gekookte aardappelen.

Dinsdag

Gestoofde Chinese kool 7.50
Slavinken
Gekookte aardappelen

1 kg Chinese kool 2.00
2 el boter 0.25
50 gr. geraspte kaas 0.50
4 slavinken 3.75
1 kg aardappelen 1.00
Totaal 7.50
  • Maak de Chinese kool schoon, snijd ze in reepjes en was deze reepjes goed.
  • Laat daarna goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een grote pan, doe hier de kool in en schep hem een keer om.
  • Strooi er wat zout en peper over en laat de kool in 10 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Roer vlak voor het opdienen de geraspte kaas erdoor.
  • Lekker met een slavink en gekookte aardappelen.

Woensdag

Indische speklappen met rijst 7.60

500 gr. speklappen 2.50
peper 0.25
zout 0.25
3 uien 0.25
2 teentjes knoflook 0.25
1 rode paprika 1.10
100 gr. champignons 1.00
1 el sambal 0.25
2 el ketjap 0.25
olie 0.25
rijst 1.25
Totaal 7.60
  • Snijd de speklappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Pers de knoflook uit.
  • Snijd de paprika in kleine reepjes.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Meng de ketjap met de sambal.
  • Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees mooi bruin.
  • Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze even mee.
  • Voeg dan de paprika en champignons toe en bak deze even mee.
  • Giet het ketjapmengsel erbij en laat het gerecht 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Lekker met rijst.

Donderdag

Gratin van aardappel en courgette 5.65

2 courgettes 1.40
600 gr. aardappelschijfjes 1.30
2 uien, in ringen 0.50
1 pakje slagroom 200 ml 0.50
1 teen knoflook, fijngesneden 0.25
100 gr. belegen kaas, geraspt 1.20
peper 0.25
zout 0.25
Totaal 5.65
  • Verwarm de oven voor op 190C.

  • Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal.

  • Meng de slagroom in een kom met de knoflook.

  • Voeg peper en zout toe en schenk over de groenten.

  • Bestrooi met de kaas.

  • Bak in 40 minuten goudbruin en gaar.

Hier kan je nog vlees van de aanbieding bij doen.

Vrijdag

Hamlappen in mosterdsaus
Aardappelpuree
Doperwtjes

500 gr. hamlappen 2.50
2 uien 0.25
2 teentjes knoflook 0.25
100 gr. zilveruitjes 0.25
2 el olie 0.25
2 el mosterd 0.25
1 tl kerriepoeder 0.25
1,5 dl bouillon 0.25
1 dl koffieroom 0.25
75 gr. rozijnen 0.90
peper 0.25
zout 0.25
aardappelpuree van 1 1/2 kg aardappelen 1.50
doperwtjes 0.95
Totaal 8.35
  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Snipper de uien fijn.
  • Pers de knoflook uit.
  • Laat de zilveruitjes uitlekken.Laat de rozijnen even wellin in warm water en laat ze dan uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan en bak het vlees mooi bruin.
  • Voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze even mee.
  • Doe dan de mosterd, kerriepoeder en zilveruitjes erbij.
  • Schenk de bouillon erbij en laat het zachtjes 20 minuten stoven.
  • Roer de koffieroom en rozijnen erdoor, laat het goed warm worden en maak het zonodig op smaak met peper en zout.
  • Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-06-2013
Hits: 895
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Broccoli, Chinese kool, speklappen, courgette, hamlappen