Volg ons via
 
 

Lowbudget weekmenu week 26 2013

lowbudget weekmenu

Maandag

 

Komkommer in kerriesaus 6.70
Balletje gehakt
Gekookte aardappelen

 

750 gr. komkommer 1.30
1 el boter 0.25
zout 0.25
peper 0.25
20 gr. boter 0.25
1 ui 0.25
2 tl kerrie 0.25
20 gr. bloem 0.25
2,5 dl melk 0.25
4 gehaktballen van 400 gr. gehakt 2.40
1 kg aardappelen 1.00
Totaal 6.70
  • Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden en snijd dan die helften in blokjes.
  • Verhit 1 el boter in een pan en voeg de komkommer met wat zout en peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren.
  • Haal de komkommerstukjes met een schuimspaan uit de pan en laat deze goed uitlekken.
  • Snipper de ui fijn.
  • Verhit 20 gr. boter in een pan en fruit hierin even de ui met de kerrie.
  • Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje de melk.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Laat de komkommerstukjes warm worden in de saus.

Dinsdag

 

Gegratineerde aardappelen 8.65
Pangafilets
IJsbergsla

 

1 kg aardappelen 1.00
150 gr. geraspte kaas 1.50
50 gr. boter 0.25
2 eieren 0.50
2 dl melk 0.25
peper 0.25
zout 0.25
600 gr. pangafilets diepvries 2.85
ijsbergsla 1.80
Totaal 8.65
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes.
  • Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelen en de kaas laag om laag, zorg dat de bovenste laag kaas is.
  • Bewaar een klein beetje kaas.
  • Klop de eieren los met de melk, peper en zout en giet dit over de kaas.
  • Strooi er de achtergehouden kaas over.
  • Leg hier en daar een klontje boter.
  • Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200C.
  • Lekker met ijsbergsla.

Woensdag

 

Paksoi ovenschotel 7.60

 

750 gr. aardappelen 1.00
400 gr. rundergehakt 2.40
15 gr. boter 0.25
1 ui 0.25
1 knoflookteentje 0.25
500 gr. paksoi 1.70
zout 0.25
peper 0.25
2 tl kerriepoeder 0.25
100 gr. geraspte kaas 1.00
Totaal 7.60
  • Snijd de geschilde aardappelen in plakjes, kook ze 5 minuten en laat ze uitlekken.
  • Snipper de ui en het knoflookteentje.
  • Maak de paksoi schoon en snijd ze in reepjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg dan de ui, knoflook, zout, peper en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten.
  • Voeg dan de paksoi toe en bak dit enkele minuten mee.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehakt-paksoimengsel en verdeel de aardappelschijfjes hierover.
  • Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet deze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.

Donderdag

 

Snijbonen met kaas 8.95
Gekookte aardappelen
Varkenslapjes

 

750 gr. snijbonen 2.40
1 tl citroensap 0.25
2 el boter 0.25
6 el geraspte kaas 1.50
4 varkenslapjes 3.55
1 kg aardappelen 1.00
Totaal 8.95
  • Haal de snijbonen af, was ze en snijd ze klein.
  • Kook de snijbonen met water, zout en citroensap in 7-10 minuten gaar.
  • Giet ze af, schud er een klontje boter en de geraspte kaas door.

Vrijdag

 

Spinazie met champignons 8.90
Gekookte aardappelen
Gekookte eieren

 

750 gr. spinazie bij Lidl 3.00
25 gr. boter 0.25
25 gr. bloem 0.25
2,5 dl melk 0.25
zout 0.25
peper 0.25
2 el geraspte kaas 0.50
1 ei 0.25
400 gr. champignons 1.40
1 el boter 0.25
1 ui 0.25
4 eieren 1.00
1 kg aardappelen 1.00
Totaal 8.90
  • Zoek de spinazie uit, was ze zeer goed en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk.
  • Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg wat zout, peper en de geraspte kaas toe.
  • Laat de saus ongeveer 7 minuten zachtjes koken.
  • Maak de saus af met een losgeklopt ei.
  • Maak de champignons schoon, en snijd ze in plakjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Verhit wat boter in een pan en bak hierin de ui en de champignons goudbruin.
  • Laat de spinazie met het aanhangende water en wat zout slinken.
  • Snijd de spinazie iets kleiner en laat het goed uitlekken.
  • Vermeng de spinazie met de saus en champignons en laat het goed warm worden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-06-2013
Hits: 1626
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
komkommer, gegratineerde aardappelen, paksoi, snijbonen, spinazie