Volg ons via
 
 

Weekmenu week 43 2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

  • Snijbonen met kaas
  • Gekookte aardappelen
  • Varkenslapjes
Snijbonen met kaas

750 gr snijbonen
1 theel citroensap
2 eetl boter
6 eetl geraspte kaas

  • Haal de snijbonen af, was ze en snijd ze klein.
  • Kook de snijbonen in een pan met een beetje water, zout en citroen sap in 7-10 minuten gaar
  • Giet de snijbonen af, schud er een klontje boter en de geraspte kaas door.
Dinsdag

  • Hamlappen met paprika
  • Rijst
Hamlappen met paprika

50g boter
750g hamlappen
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
1 tomaat
1,5dl water
zout
peper
3 groene paprika’s

  • Snij de hamlappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Pel de knoflook en pers hem uit.
  • Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes.
  • Ontvel de tomaat en snij deze in stukjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees bruin.
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • Doe dan de tomaat, water en wat peper en zout erbij.
  • Laat dit 30 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg dan de paprika’s toe en laat dit nog 5 minuten stoven.
Woensdag

  • Bretonse stamppot
  • Karbonaadjes
Bretonse stamppot

1kg aardappelen
zout
4 preien
1dl cider
1 bekertje crème fraiche
peper

  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Maak de prei schoon, snijdt deze in ringetjes en was deze.
  • Doe de preiringetjes met de cider in een pan en kook deze 10 minuten.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de crème fraiche en wat peper door.
  • Schep dan de prei met de cider door de aardappelpuree.
Donderdag

  • Zoetzure spareribs
  • Friet
  • Salade
1kg spareribs
1 eetlepel olie
4 teentjes knoflook
5 eetlepels sojasaus
2 eetlepels wijnazijn
peper
zout
1dl tomatensap
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel suiker

  • Snijdt de spareribs in een paar stukken.
  • Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
  • Meng in een kom de sojasaus, knoflook, wijnazijn, wat peper en zout door elkaar.
  • Bestrijk met dit mengsel de spareribs en laat deze dan 1 uur staan.
  • Roer in een kom de tomatensap, sesamolie en suiker door elkaar.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de spareribs mooi bruin en gaar.
  • Neem ze dan uit de pan en leg ze op een schaal.
  • Giet nu de tomatensap in de pan en laat het een minuutje koken.
  • Giet de saus over de spareribs.
Vrijdag

  • Aardappel-worstschotel
  • Erwtjes en worteltjes
Aardappel-worstschotel

8 aardappelen
400g boterhamworst
4 tomaten
150g champignons
1 ui
marjolein,
tijm
boter
1 bekertje zure room
peper
zout

  • Vet een ovenschaal in.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Giet ze dan af en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de boterhamworst in plakjes.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui eventjes.
  • Voeg dan de champignons en de tomaten toe en bak dit even mee.
  • Voeg de marjolein, de tijm, wat peper en zout toe.
  • Roer er de zure room door.
  • Leg de aardappelplakjes in de ovenschaal, leg er de worst op en dan het tomatenmengsel.
  • Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.



Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-10-2007
Hits: 1614
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
recept, eten