Volg ons via
 
 

Lowbudget weekmenu week 33 voor € 37,45

Lowbudget weekmenu | Gezond en goedkoop weekmenu met recepten.

We zijn weer terug van vakantie. Het gewone leven begint weer, dus ook de lowbudget weekmenu's. Deze week eten we gezond voor maar € 37,45. Eet smakelijk!

Maandag

Aardappel-eisalade 5.45

1 komkommer 0.35
2 el gehakte peterselie 0.25
1 ui 0.25
1 kg aardappelen 1.00
6 eieren 1.50
2 tomaten 0.50
8 olijven zonder pit 0.60
4 el olijfolie 0.25
peper en zout 0.25
1 tl mosterd 0.25
2 el azijn 0.25
Totaal 5.45

Snijd de geschilde aardappelen in plakjes.Kook ze 8 minuten, giet ze dan af en laat ze afkoelen.Doe de aardappelplakjes dan in een schaal.Kook de eieren 10 minuten en snijd ze daarna in plakjes.Snijd de ontvelde tomaten in plakjes.Snipper de ui fijn. Was de komkommer en snijd deze in plakjes.Snijd de olijven in plakjes.Schep de eieren, tomaten, ui, peterselie, komkommer en olijven door de aardappelplakjes.Roer in een kommetje de olie, azijn, mosterd en wat peper en zout door elkaar.Schep dit sausje door de salade.

Dinsdag

Kipfilet met kerriesaus 8.95
Erwtjes en worteltjes
Rijst

4 kipfilets 4.00
50 gr. boter 0.25
1 ui 0.25
2 tl kerrie 0.25
1 el bloem 0.25
4 dl bouillon 0.25
1 appel 0.50
1 dl koffieroom 0.25
zout 0.25
erwtjes en worteltjes 1.45
rijst 1.25
Totaal 8.95

Snipper de ui fijn. Wrijf de kipfilets in met wat zout. Verhit de boter en bak hierin de kipfilets mooi bruin. Haal ze uit de pan en fruit de ui en kerrie even in de bakboter. Roer de bloem door het ui-kerriemengsel en scheutje voor scheutje de bouillon er dan bij. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Snijd de geschilde appel in blokjes en doe ze in de saus. Leg de kipfilets weer in de pan en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg zout naar smaak toe. Leg de kipfilets op een schaal. Haal de pan van de hittebron en roer de koffieroom door de saus. Doe wat van de saus over de kipfilets en de rest geef je er apart bij.

Woensdag

Duitse sperziebonen 6.05
Gebakken aardappeltjes
Gehaktballen

1 kg sperziebonen 0.90
3 el boter 0.25
3 el bloem 0.25
1 ui 0.25
scheutje azijn 0.25
zout 0.25
1 1/2 kg aardappelen 1.50
400 gr. gehakt 2.40
Totaal 6.05

Haal de sperziebonen af, was ze en breek ze een keer doormidden. Kook ze in een pan met 2 1/2 dl water en wat zout in 20 minuten gaar. Giet dan de sperziebonen af en vang het kookvocht op. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui een paar minuten. Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje het kookvocht door. Voeg een scheutje azijn toe en schep de saus door de sperziebonen. Laat de sperziebonen nog 5 minuten zachtjes stoven.

Donderdag

Braadworst met appel 7.50
Aardappelkroketten
Sla

500 gr. braadworst 3.00
4 el bloem 0.25
3 el olie 0.25
4 zachtzure appels 1.00
aardappelkroketten, 2 zakken 2.30
sla 0.70
Totaal 7.50

Leg de braadworst 1 minuut in kokend water. Laat de worst op keukenpapier drogen en afkoelen. Wentel de worst door de bloem. Let erop dat de worst overal met een dun laagje bloem bedekt is. Verhit de olie in een pan en leg hier de braadworst in. Draai het vuur laag en bak in 10 minuten één kant van de worst mooi bruin, keer hem dan en bak ook de andere kant mooi bruin. Snijd de geschilde appels in plakken. Leg de appelplakken in een pan en voeg zoveel water toe dat de plakken net onder staan. Kook de appelplakken 3 minuten en haal ze dan met een schuimspaan uit de pan. Laat ze even uitlekken en leg ze op een schaal. Leg de braadworst op de appelplakken.

Vrijdag

Witlof royaal 9.50
Gekookte aardappelen
Schnitzels

1 kg witlof 2.50
2 eieren 0.50
1 kg aardappelen 1.00
peper 0.25
nootmuskaat 0.25
zout 0.25
boter 0.25
schnitzels 4.50
Totaal 9.50

Maak de witlof schoon, verwijder een gedeelte van de stronk, maar wel zo dat de struikjes heel blijven. Was de struikjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout in 20 minuten gaar. Vet een ovenschaal in. Klop de eieren los en roer er beetje voor beetje de koffieroom door. Voeg dan wat peper, zout en nootmuskaat toe. Giet de witlof af en laat de struikjes op een vergiet goed uitlekken. Leg dan de struikjes naast elkaar in de ovenschaal en giet hier het eimengsel erover. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175C tot de eimassa is gestold.

Bron: http://goedkopemaaltijden.clubs.nl/

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-08-2013
Hits: 9578
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
lowbudget weekmenu, weekmenu goedkoop, weekmenu met recepten, witlof, braadworst, sperziebonen, kipfilet,