Volg ons via
 
 

Lowbudget weekmenu week 34 voor € 40.15

Weekmenu week 34

Maandag 8.45 

Indische speklapjes met rijst 

500 gr. speklappen 3.50
peper en zout 0.25
3 uien 0.75
2 teentjes knoflook 0.25
1 rode paprika 0.70
100 gr. champignons 1.00
1 el sambal 0.25
2 el ketjap 0.25
olie 0.25
rijst 1.25
Totaal 8.45

 

Snijd de speklappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de uien in ringen. Pers de knoflookteentjes uit. Snijd de paprika in kleine reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Meng de ketjap met de sambal. Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg dan de paprika en champignons toe en bak deze even mee. Giet het ketjapmengsel erbij en laat het gerecht 10 minuten zachtjes sudderen. Geef hier rijst bij.

 

Dinsdag 9.00 

Kipfilet met ananas
Gebakken aardappelen
Erwtjes en worteltjes 

4 kipfilets 4.00
peper en zout 0.25
50 gr. boter 0.25
4 schijven ananas 1.00
4 el pindakaas 0.35
2 el ketjap 0.25
mespuntje sambal 0.25
1 1/2 kg aardappelen 1.50
erwtjes en worteltjes 1.15
Totaal 9.00

 

Bestrooi 4 kipfilets met peper en zout en bak ze in de boter in 15-20 minuten bruin. Leg de kipfilets op een voorverwarmde schaal. Bak de schijven ananas in de pan en leg ze op de kip. Doe 4 el pindakaas, het ananassap, ketjap en sambal in de pan, warm dit goed door en giet het over de kip. 

Woensdag 8.15 

Duivels gehakt
Gekookte aardappelen
Witlof 

400 gr. gehakt 2.40
1 tl ketjap asin 0.25
1 tl mosterd 0.25
1 tl tomatenketchup 0.25
1 tl knoflookpoeder 0.25
1/2 tl chilipoeder 0.25
zout 0.25
5 el paneermeel 0.25
ketjap manis 0.25
50 gr. boter 0.25
1 kg aardappelen 1.00
500 gr. witlof 2.50
Totaal 8.15

 

Doe het gehakt in een kom en meng er de ketjap asin, mosterd, tomatenketchup, knoflookpoeder, chilipoeder, paneermeel en een snufje zout door. Vorm van het gehaktmengsel 8 balletjes. Doe wat ketjap manis in een schaal en wentel hier de gehaktballetjes door. Verhit de boter in een pan en bak hierin in 20 minuten de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. 

Donderdag 8.10 

Sperziebonen met kerrie
Gekookte aardappelen
Gepaneerde varkensschnitzels 

500 gr. sperziebonen 0.90
zout 0.25
1 ui 0.25
2 tl kerriepoeder 0.25
30 gr. boter 0.25
1 kg aardappelen 1.00
gepaneerde varkensschnitzels 5.20
Totaal 8.10

 

 Snipper de ui fijn. Kook de schoongemaakte sperziebonen in 15-20 minuten gaar. Verhit ondertussen in een pan de boter en fruit hierin de ui met de kerriepoeder een paar minuten. Giet de sperziebonen af en doe ze in een schaal. Schep het ui-kerriemengsel erover. 

Vrijdag 6,45 

Bloemkool met ham
Gekookte aardappelen 

1 bloemkool 1.40
2 uien 0.25
1 el boter 0.25
zout en peper 0.25
nootmuskaat 0.25
2 dl bouillon 0.25
250 gr. ham 2.30
1 el gehakte peterselie 0.25
2 el geraspte kaas 0.25
1 kg aardappelen 1.00
Totaal 6.45

 

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Snipper de uien fijn. Snijd de ham in kleine reepjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met de bouillon, zout, peper en nootmuskaat in 10 minuten beetgaar. Laat de roosjes uitlekken. Vet een ovenschool in en leg hierin de bloemkoolroosjes. Strooi hierover de ham, peterselie en geraspte kaas. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-08-2013
Hits: 2554
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bloemkool, sperziebonen, duivels gehakt, kipfilet