Volg ons via
 
 

Lowbudget weekmenu week 35 voor 33.65

Weekmenu week 35

Maandag 6.10 

Kerrie-spaghetti 

400 gr. spaghetti 0.85
zout 0.25
2 el olie 0.25
2 uien 0.50
2 teentjes knoflook 0.25
2 el kerriepoeder 0.25
1 prei 0.45
100 gr. champignons 1.00
200 gr. ham 2.30
Totaal 6.10

 

Snijd de uien en knoflook fijn. Kook de spaghetti beetgaar en laat deze dan uitlekken. Bak de uien en knoflook in de hete olie. Strooi er kerriepoeder over. Maak de prei en champignons schoon en snijd in ringetjes en in plakjes. Voeg dan de prei en champignons bij het uienmengsel en bak deze 5 minuten mee. Schep de hamblokjes erdoor en breng dit op smaak met wat zout. Schep de spaghetti door het uien-kerriemengsel.

Dinsdag 

Macaroni met knakworst
Tomatensalade 

400 gr. macaroni 1.20
4 el boter 0.25
1 groot blik knakworstjes 1.05
tomaten 0.70
4 el geraspte kaas 0.40
Totaal 3.60

 

Kook de macaroni gaar en laat uitlekken. Snijd de knakworstjes in plakjes. Verhit in een grote pan de boter en laat hierin de macaroni warm worden. Wel steeds goed omscheppen. Roer de knakworstplakjes door de macaroni. Bestrooi de macaroni met geraspte kaas.

Woensdag 

Gesmoorde karbonade
Gebakken aardappelen
Sla 

4 karbonades bij Lidl 700 gr. 3.00 3.00
zout 0.25
mosterd 0.25
1 el citroensap 0.25
4 el boter 0.25
1 ui 0.25
500 gr. tomaten 0.70
1 1/2 kg aardappelen 1.50
Krop sla of ijsbergsla 0.80
Totaal 7.25

 

Wrijf de karbonades aan beide kanten in met peper, zout, mosterd en citroensap. Snipper de ui. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Verhit de boter en bak hierin de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg dan de ui toe en fruit deze mee tot deze glazig is. Doe dan de tomaten en 1 dl water erbij en breng het aan de kook. Draai dan het vuur wat lager, leg een deksel op de pan en laat het 30 minuten zachtjes smoren.

Donderdag 

Mosselen met friet of stokbrood 

1 kleine ui 0.25
1/2 winterwortel 0.70
6 takjes selderij (blad met steel) 1.00
2 laurierblaadjes 0.50
2 takjes tijm 0.50
2 kilo mosselen Lidl 3.90
Totaal 6.85

  

Was de wortel, de tijm en de selderij. Pel de ui. Snijd de ui en wortel in grove stukken, laat de selderij heel. Doe een halve centimeter water of witte wijn met de ui, wortel, tijm, selderij en laurierbladeren in in een grote pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook, leg er een deksel op en laat de groentebouillon 5 minuten zachtjes koken. Doe - na 5 minuten - de mosselen bij de hete groentebouillon in de pan, maar vul de pan niet verder dan tot een derde vol. Zet de pan met gesloten deksel op zo'n hoog mogelijke hittebron, blijf er bij en wacht ( circa 3 tot 5 minuten, lijkt langer ) tot de inhoud van de pan kookt - laat de pan dicht, het is te zien of het zover is zonder de pan te openen, de deksel komt omhoog als de inhoud van de pan kookt. Pak - zodra de inhoud kookt - de pan van de hittebron en schud de inhoud om. Zet de pan weer terug op de hittebron en tel tot tien. Open de pan en controleer - door weer om te schudden - of alle schelpen open zijn; zo ja - dan zijn de mosselen klaar, zo niet - laat ze dan nog even kort verder koken tot alle schelpen open zijn.

Vrijdag 

Andijvie met rode paprika
Aardappelpuree
Speklappen 

750 gr. andijvie 2.00
1 rode paprika's 0.70
1 ui 0.25
2 teentjes knoflook 0.25
100 gr. spekblokjes 1.15
2 tl mosterd 0.25
zout en peper 0.25
speklappen 500 gr. 3.50 C-1000 3.50
1 1/2 kg aardappelen 1.50
Totaal 9.85

 

Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was deze en laat ze goed uitlekken. Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine reepjes. Pel de ui en knoflookteentjes en snipper deze. Bak in een grote pan de spekblokjes uit en voeg dan de ui en knoflook toe en laat dit even meefruiten. Doe dan de paprika erbij en bak deze even mee. Roer dan wat peper en de mosterd erdoor. Schep dan de andijvie erdoor en laat dit 5 minuten zachtjes smoren tot de andijvie beetgaar is.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-08-2013
Hits: 1319
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
andijvie, mosselen, karbonade, macaroni, spaghetti