Volg ons via
 
 

Weekmenu met reclame week 36

reclame-weekmenu

Maandag

Gevulde schnitzel met spinaziespaghetti

Schnitzel vesuvio met spinaziespaghetti

400 gr. spaghetti zie reclame
4 el olijfolie
2 zakjes panklare spinazie a 300 gr. 450 gr. 0.69 bij Lidl zie reclame
versgemalen peper, zout
4 gevulde schnitzels naar keuze zie reclame
2 teentjes knoflook, geperst
1 bakje parmezaans kaasschaafsel a 40 gr.

---------------------------------------------------------

Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Verhit 2 el olie en bak de schnitzels op halfhoog vuur goudbruin en gaar. Verhit in een grote koekenpan de resterende olie en bak de spinazie in 4-5 porties, voeg een volgende portie toe als de vorige geslonken is. Voeg de knoflook en peper en zout toe. Giet de spaghetti af en schep door de spinazie. Bestrooi de spinaziespaghetti met het kaasschaafsel en serveer met de schnitzels.

Dinsdag

Chinese kool met gehakt
Aardappelpuree

Chinese kool met kruidig gehakt

2 el olijfolie
1 bakje champignons a 250 gr. in plakjes zie reclame
3 tomaten, in stukjes zie reclame
zout
350 gr. rundergehakt zie reclame
1 zakje mix voor spaghetti con funghi
1 zak Chinese kool a 350 gr. 0.69 per stuk bij Lidl
3 zakjes mix voor aardappelpuree zie reclame

-------------------------------------------------------

Verhit de olie en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul. Bak de champignons kort mee. Voeg het zakje mix, 5 dl water en de tomaat toe. Breng de saus al roerende aan de kook en laat hem 3 minuten zachtjes doorkoken. Kook intussen de Chinese kool in weinig water met zout beetgaar. Giet hem af. Bereid de aardappelpuree. Serveer de kool met de puree en de gehaktsaus.

Woensdag

Balinese vis met groenten
Rijst

Balinese vis met gewokte groenten

500 gr. kabeljauwfilet
350 gr. witte rijst zie reclame
1 kuipje boemboe ajam Bali
500 gr. broccoli zie reclame
350 gr. prei, in dunne ringen zie reclame
4 vellen bakpapier 30x30 cm

---------------------------------------------------

Verwarm de oven voor tot 200C. Snijd de vis in 4 stukken. Maak de broccoli schoon en snijd hem in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in dunne plakjes. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de plakjes 2 minuten. Voeg de roosjes toe en kook ze 3 minuten mee. Spoel de broccoli onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Wrijf elk stuk vis in met 1 1/2 tl van de boemboe. Verdeel 100 gr. prei over de stukken bakpapier en leg de vis erop. Verdeel er nog eens 50 gr. prei over en vouw de pakjes goed dicht en leg ze in een ovenschaal. Kook de rijst. Zet intussen de vispakketjes in de oven en laat de vis in 20 minuten gaar worden. Verhit 1 1/2 el roerbakolie in een wok en roerbak de broccoli met de rest van de prei 5 minuten. Schep de rest van de boemboe en 1 dl heet water erdoor. Serveer het vispakketje met de groenten en de rijst.

Donderdag

Citroenkip met worteltjes
Aardappelpuree

Citroenkip met roergebakken worteltjes

1 zak panklare worteltjes a 500 gr. zie reclame
peper en zout
rasp en sap van 1 schoongeboende citroen zie reclame
4 zakjes aardappelpuree a la minute zie reclame
4 enkele kipfilets zie reclame
3 el bak & braad vloeibaar
1 zakje panklare prei a 250 gr. zie reclame

--------------------------------------------------------

Snijd de worteltjes in schuine plakjes.Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in 2 el van het hete bakvet aan beide kanten bruin.Voeg er voorzichtig 2 dl heet water, het citroensap en de rasp aan toe en laat ze in ± 15 min. helemaal gaar worden. Keer ze regelmatig.Verhit de rest van het bakvet in een wok en roerbak de worteltjes ± 5 min. Voeg de prei toe en bak hem ± 3 min. mee.Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.Breng de groenten op smaak met peper en zout en serveer met de puree, de kip en de jus.

Vrijdag

Biefstuk zie reclame
Krieltjes zie reclame
Komkommer zie reclame

biefstuk met komkommersalade en gebakken aardappelen

1 komkommer
1/2 bakje verse munt
2 el mayonaise
versgemalen peper, zout
2 zakken voorgekookte krieltjes a 450 gr.
4 biefstukken

----------------------------------------------------

Was de komkommer, schaaf hem boven een vergiet in dunne plakjes en strooi er een beetje zout over. Laat de komkommer 15 min. staan. Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in dunne reepjes. Verhit 2½ eetlepels Bak en Braad vloeibaar in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes rondom bruin en gaar. Druk intussen het vocht uit de komkommer en schep de plakjes met de mayonaise, de munt en peper naar smaak door elkaar. Bestrijk de biefstukken met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster ze in 3-5 min. in een hete grillpan aan beide kanten bruin en naar wens rood of rosé vanbinnen. Serveer de biefstuk met de komkommersalade en de krieltjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 01-09-2013
Hits: 1031
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
spaghetti, spinazie, chinese kool, broccoli, vis, kip, worteltjes, komkommer