Volg ons via
 
 

Weekmenu met reclame week 37

weekmenu reclame

Maandag

Shoarma met rijst en snijbonen

Shoarma met rijst en ananas

350 gr. witte rijst zie reclame
1 bakje verse koriander
400 gr. shoarmareepjes zie reclame
1/2 pakje tomato frito a 330 ml
zout
1 bakje verse ananasstukjes a 250 gr.
1 zak panklare snijbonen a 400 gr.

---------------------------------------------------------

Kook de rijst gaar. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en snijd de helft grof en de andere helft fijn. Snijd de ananas in kleinere stukjes. Bak de shoarmareepjes in 2 el olijfolie bruin en gaar. Kook gelijktijdig de snijbonen in 5 minuten in ruim water met zout beetgaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk de tomato frito en 1 dl heet water in de pan en breng het al roerende aan de kook. Schep de fijngesneden koriander erdoor. Giet de snijbonen af en schep ze met grof gesneden koriander en de ananas door de gare rijst. Serveer de rijst met de shoarma en de saus.

Dinsdag

Kip Cordon bleu
Friet
Caesarsalade

Cordon Blue met Ceasar salade en friet

4 cordon bleus zie reclame
600 gr. Super crunch Franse frieten
caesarsalade
zout
4 el fritessaus zie reclame

-------------------------------------------------

Verhit 3 el Bak en Braad vloeibaar in een koekenpan en bak de cordon bleus aan beide kanten bruin en gaar. Verhit frituurolie en bak de frieten goudbruin. Bestrooi ze met zout. Meng de sla met de dressing en verdeel het garnituur erover. Serveer de cordon bleus met de frietjes, de salade en de fritessaus.

Woensdag

Varkensfilet met balsamicojus
Gekookte aardappelen zie reclame
Groenten naar keuze zie reclame

Varkensfilet met balsamicojus

1 handsinaasappel zie reclame
1 tl bloemenhoning
versgemalen peper, zout
2 el rode balsamicoazijn
2 1/2 el olijfolie
4 varkensfiletlapjes zie reclame

--------------------------------------------------

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranjeschil dun af en pers de vrucht uit. Roer het sap met de rasp, de azijn en de honing door elkaar. Verhit de olie en bak het met peper en zout bestrooide vlees in 5 minuten aan beide kanten bruin. Voeg het sinaasappelmengsel toe en laat het vlees op een laag vuur in nog 6 minuten gaar worden. Keer regelmatig. Serveer het vlees met de jus, aardappelen en groenten.

Donderdag

Broccolifrittata

Broccolifrittata

2 el bak & braad vloeibaar
400 gr. broccoliroosjes zie reclame
6 eieren zie reclame
150 gr. danish bleu, in stukjes
2 uien in ringen
versgemalen peper, zout
2 dl slagroom zie reclame

------------------------------------------------------

Verhit de Bak & Braad en fruit de ui al omscheppend in 5 minuten goudgeel en glazig. Kook de broccoli beetgaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Klop de eieren met de slagroom en peper en zout los en schep er de uien en de broccoli door. Doe het mengsel over in een ingevette ronde taartvorm 24 cm en strooi de kaas erover. Bak de frittata 20 minuten 200C tot de eieren gestold zijn. Snijd hem in punten.

Vrijdag

Verse worst zie reclame
Courgettestamppot

Runderbraadworst met courgettestamppot

1 kg aardappelen zie reclame
bakken & braden
1 ui, gesnipperd
1 1/2 el kerriepoeder
zout en versgemalen peper
4 runderbraadworsten
2 courgettes, in dunne plakjes zie reclame

-------------------------------------------------------

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Verhit 1½ el van het bakvet in een koekenpan en bak de worsten rondom bruin aan. Bak ze op een laag vuur in ± 15 min. knapperig en helemaal gaar. Verhit de 1½ el van het bakvet in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui al omscheppend 3 min. Voeg de courgette en het kerriepoeder toe en bak al omscheppend 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en schep er het courgettemengsel door. Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïg stamppotje ontstaat. Serveer met de worsten.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-09-2013
Hits: 1113
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
rijst, shoarma, kip cordon bleu, varkensfilet, broccoli, courgette