Volg ons via
 
 

Weekmenu met reclame week 38

weekmenu

Maandag

Andijviehusselpotje

Kruidig andijviehusselpotje

3 el bakken & braden
4 zakjes aardappelpuree a la minute
1 zakje silvo wok it! Indonesië
4 saté schnitzels
2 zakken panklare andijvie fijn a 200 gr.

-------------------------------------------------------

Verhit het vloeibare bakvet en bak de schnitzels aan beide kanten bruin en gaar. Bereid in een ruime pan met dikke bodem de puree. Schep de andijvie erdoor en warm alles al omscheppend goed door. Schep de Wok-it erdoor. Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm. Blus het bakvet af met 1 1/2 dl heet water en roer de aanbaksels los. Serveer de husselpot met de schnitzels en de jus.

Dinsdag

Braadzakkip met sperziebonen
Minikrieltjes

Braadzakkip met citroen-knoflook sperziebonen

1 kip in braadzak
2 teentjes knoflook
panklare minikriel zie reclame
3 el olijfolie
1 citroen
sperziebonen zie reclame
zout

----------------------------------------------------

Verwarm de oven voor tot 180C. Braad de kip volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil dun af en pers de helft uit. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Haal de sperziebonen af en breek ze. Bak de minikrieltjes in 2 el olijfolie bruin en gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 7 minuten beetgaar. Verwarm 1 el olijfolie op een halfhoog vuur en bak de knoflook heel zachtjes goudgeel. Schenk het citroensap en 1/2 dl water erbij en breng aan de kook. Laat het iets inkoken en voeg een snufje zout en peper toe. Verdeel de kip in stukken. Giet de sperziebonen af en verdeel het knoflookmengsel en de citroenrasp erover. Serveer de kip met de boontjes en de minikrieltjes.

Woensdag

Bloemkoolovenschotel met yorkham

Bloemkoolovenschotel met yorkham

2 schaaltjes bloemkoolroosjes a 350 gr. zie reclame
200 gr. yorkham, vleeswaren, in brede reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
versgemalen peper, zout
150 gr. geraspte jonge kaas
1 el verse rozemarijn, fijngesneden
2 dl kookroom

------------------------------------------------------

Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 10 minuten. Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de bloemkool met de yorkham over een ingevette ovenschaal. Meng de kaas, de knoflook, de rozamarijn en peper en zout door de kookroom en schenk over de bloemkoolschotel. Bak de bloemkoolschotel in een voorverwarmde oven 200C in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met aardappelpuree.

Donderdag

Gehaktballetjes in pindasaus
Stokbrood

Gehaktballetjes in Pindasaus

400 gr. rundergehakt zie reclame
1 el kruidenmix voor gehakt
1 el sojasaus
100 gr. sjalotten, gesnipperd
100 gr. pindakaas
2 bakken duo saladeschotel

----------------------------------------------------

Meng het gehakt met 1/5 deel van de sjalot en de gehaktkruiden. Vorm er stuitergrootte balletjes van. Verhit 1 el vloeibaar bakvet in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en fruit de rest van de sjalot in het bakvet, al omscheppend in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de pindakaas, sojasaus en 2 el warm water toe en breng alles al roerende aan de kook. Doe de balletjes terug in de pan en laat ze nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de balletjes met de saus en de duo salade. Lekker met warm meergranen stokbrood.

Vrijdag

Entrecote met knoflookboter zie reclame
Worteltjes
Aardappelpuree

Entrecote met knoflookboter

1 bol knoflook
50 gr. zachte boter
4 entrecotes
1 zakje ijsbergsla mix a 200 gr.
peper en zout
1 bos worteltjes, schoongemaakt en in schuine plakjes
2 zakjes aardappelpuree a la minute, pak a 3 zakjes
1 dl 1000 islands sla dressing

--------------------------------------------------------

Leg de knoflook in een voorverwarmde oven 225C en pof hem 15 minuten totdat de knoflook zacht is. Snijd de onderkant van de bol knoflook en druk de teentjes uit de vliesjes. Prak ze met zout door de boter. Kook de worteltjes in water met zout in 5 minuten beetgaar en giet ze af. Bestrooi de entrecotes met peper en zout en grill ze in een grillpan aan beide kanten bruin en in 5 minuten rosé. Bereid de aardappelpuree. Schep de slamelange met de dressing door elkaar. Verdeel de knoflookboter over het vlees en serveer met de worteltjes, de salade en de aardappelpuree.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-09-2013
Hits: 1142
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
andijvie, sperziebonen, bloemkool, gehaktballetjes, entrecote