Volg ons via
 
 

Weekmenu met reclame week 40 2013

weekmenu

Deze recepten staan voortaan ook op facebook: https://www.facebook.com/#!/LowbudgetRecepten

Maandag

Gebakken witlof

750 gr. witlof (8 kleine struikjes) zie reclame
2 eieren zie reclame
4 el paneermeel
4 el geraspte kaas zie reclame
boter
2 el melk

-----------------------------------------------------

Maak de witlof schoon en was de struikjes goed. Kook de struikjes in een pan met een beetje water en zout 10 minuten. Laat de struikjes goed uitlekken. Klop de eieren los met de melk. Meng de paneermeel met de geraspte kaas. Wentel de witlofstruikjes eerst door het ei en dan door het paneermeel-kaas mengsel. Verhit ruim boter in een pan en bak hierin de struikjes witlof knapperig bruin.

Dinsdag

Italiaanse spruiten

750 gr. spruiten zie reclame
1 ui
1 blik gepelde tomaten
1 tl basilicum

--------------------------------------------

Kook 750 gr. spruiten in water met zout in 15 minuten gaar. Fruit 1 kleingesneden ui in 15 gr. margarine. Voeg 1 blik gepelde tomaten zonder het vocht, 1 tl basilicum, peper en zout toe. Smoor dit 5 minuten en schep het mengsel door de spruiten.

Woensdag

Broccoli a la creme

750 gr. broccoli zie reclame
20 gr. boter
20 gr. bloem
1/2 dl bouillon
1/2 dl melk
sap van 1/2 citroen
1 eidooier zie reclame

------------------------------------------------

Kook de broccoli gaar in 10 minuten en laat goed uitlekken. Verhit de boter, roer hier de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus is ontstaan. Klop de eidooier los met een klein beetje melk en klop er een beetje van de warme saus door. Haal de saus van het vuur en roer er het eimengsel door. Maak de saus af met peper, zout en het citroensap. Schep de saus door de broccoli en laat alles goed warm worden. De saus mag niet meer koken.

Donderdag

Zuurkool met ananas

1 ui
500 gr. zuurkool zie ananas
1 klein blikje ananasstukjes

-------------------------------------------

Snipper de ui fijn. Laat in een pan 2 el boter smelten en bak hierin de ui glazig. Maak met een vork de zuurkool wat losser en doe dit bij de ui. Bak de zuurkool even mee en voeg dan de ananasstukjes, het sap van de ananasstukjes en 1 dl water toe. Laat het geheel aan de kook komen. Laat de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar stoven.

Vrijdag

Andijvie met kaassaus

1,5 kg andijvie zie reclame
25 gr. boter
25 gr. bloem
1 dl melk
1 dl kookvocht
100 gr. geraspte kaas zie reclame
nootmuskaat

--------------------------------------------------

De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Was de reepjes nog eens goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water. Laat de andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten koken. Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op). Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het kookvocht. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de kaas, wat zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat de andijvie in de saus warm worden. Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-09-2013
Hits: 839
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
witlof, spruiten, broccoli, zuurkool, andijvie